Paras BMW-malli rahoilleen

Paras BMW-malli rahoilleen

BMW:llä on maine luksusautoina, jotka pyrkivät korkeaan suorituskykyyn, mutta eivät ole yhtä luotettavia kuin muut merkit. Jos etsit BMW:n suorituskykyä ja tyyliä, mutta haluat myös välttää merkin mukanaan tuomat kalliit korjaukset, vuoden 2014 jälkeiset BMW 4-sarjan mallit ovat sinulle sopivia.

BMW 4-sarja antaa sinulle eniten vastinetta rahoillesi.

Jos haluat saada paljon vastinetta rahoillesi, vuoden 2014 jälkeinen BMW 4-sarja on hyvä valinta. Upouuden 2018-mallin keskihinta on kohtuulliset 38 000 dollaria. Uudet vuoden 2020 mallit voivat maksaa jopa 60 000 dollaria.

U.S. Newsin 4-sarjan luokitus on muihin malleihin verrattuna paljon korkeampi, 8,26 / 10. Se saa myös luotettavuudesta 4 pistettä 5:stä, mikä on paljon enemmän kuin kaikki muut vuoden 2006 jälkeiset BMW-mallit.

Kaikki tämä ei tarkoita, etteivät sen mahdollisesti tarvitsemat korjaukset olisi kalliita, se tarkoittaa vain sitä, että korjauksia pitäisi olla määrällisesti paljon vähemmän. BMW:t ovat edelleen melko kalliita ylläpitää ja huoltaa.

4-sarja on erinomainen ajoneuvo, koska siinä on huippuluokan moottori, loistava suorituskyky, yllättävä polttoainetaloudellisuus ja BMW-fanien rakastama takavetoinen käsittely. Se on sekoitus käytännöllisyyttä ja urheilullista ajamista.

4-sarjassa on houkutteleva tekniikka ja loistavat turvallisuusominaisuudet, jotka kulkevat käsi kädessä runsaan tavaratilan ja matkustajien jalkatilan kanssa. Tietenkin se tuo mukanaan myös muiden BMW:iden perinteisen urheilullisen käsiteltävyyden sekä niiden ylellisyyssedaaniksi petomaiset moottorit.

  Voiko lihava ihminen ajaa BMW:tä?

4-sarja vs. 3-sarja

Ulkoisesti BMW 4-sarja on periaatteessa 2-ovinen versio 3-sarjasta, mutta tarkemmin tarkasteltuna siinä on enemmän kuin tarpeeksi eroja, jotta se saisi oman sarjanimityksensä.

BMW 3-sarja eroaa BMW 4-sarjasta, koska sen painopiste on paljon alempana, ja sen alustaa on jäykistetty ja jousitusta viritetty uudelleen, mikä tekee siitä huomattavasti ketterämmän. Lisäksi se on mukavuusbonuksena hieman pitkänomainen takana ja tarjoaa enemmän tavaratilaa.

BMW 4-sarjan moottorivaihtoehdot

Moottorityypin valinnan osalta 4-sarjaan tulee bensiinimoottoreina 420i, 430i ja 440i sekä dieselmoottoreina 420d, 430d ja 435d.

Riippumatta siitä, kumman näistä valitset, coupe olisi sama, eikä se olisi yhtään suurempi moottorista riippuen. Kaikki nämä mallit ovat etumoottorisia, ja kaikissa paitsi 420i:ssä ja 420d:ssä on 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Kahdessa poikkeuksessa on kuusivaihteinen manuaalivaihteinen vaihdekeppi.

Nopeuden osalta esimerkiksi M440i, joka on urheilullisempi versio, tuo 369 hevosvoimaa ja saavuttaa nopeuden 62 km/h vain 4,5 sekunnissa, mikä on paljon nopeampi kuin kilpailevan Audin S5 ja Mercedes-Benzin C43 AMG.

Jos et ole kiinnostunut urheilullisesta kyydistä, vaan kaipaat mukavuutta ja nopeutta samaan aikaan, tarjolla on perustason versioita, kuten 181 hevosvoiman 420i-bensiinimoottori. Ei ihme, että tämä on sarjan myydyin. Se tuntuu urheilulliselta coupelta ja on nopea, mutta se tulee muihin malleihin verrattuna isolla alennuksella ja on myös varsin mukava.

  Mikä on BMW:n luksusversio?

Toinen huomioon otettava asia on se, miksi ostat auton. Jos haluat kerätä kilometrejä, kannattaa ehdottomasti harkita 420d:tä. Vaikka sen hevosvoimat ovat hieman pienemmät, se tuo mukanaan erittäin luotettavan moottorin ja tekee nopeammin 0 – 62 mph vain 7,1 sekuntia. Sen lisäksi tarjolla on xDrive-versiot, joita kannattaa harkita, jos asut lumisella alueella. Muuten ne olisivat kesällä turhia.

BMW 4-sarjan sisätilat

Vaikka BMW 4-sarja on kaksiovinen coupe, takaistuimet ovat mukavat ja käyttökelpoiset. Tämän lisäksi, jos et ole kaksiovisten coupéjen ystävä, 4-sarjasta on tarjolla Gran Coupe -malli, jossa on neljä ovea. Edessä 4-sarja on erittäin mukava ja tilava, ja siinä on paljon päätä ja jalkatilaa.

Kaksiovisista malleista puheen ollen, takapenkille päästäkseen voi joutua puristumaan kapeasta raosta, joka ei ole täydellinen kaikille matkustajille, mutta on hallittavissa. Ja itse asiassa tämä on ainoa takapenkkiin liittyvä ongelma – sisäänpääsy. Kun olet auton takapenkillä, yllätyt huomatessasi runsaasti jalkatilaa ja mukavuutta. Kaikkien alle 180-senttisten ei tarvitse edes laskea päätään.

4-sarjassa on myös hämmästyttävä infotainment-järjestelmä, jossa on 10,3-tuumainen näyttö kaikissa 4-sarjan malleissa. Sitä voi käyttää kosketusnäytöllä tai kiertosäädintä kiertämällä, mikä palvelee erinomaisesti kuljettajan häiriötekijöiden poistamista.
Tietenkin siinä on Apple CarPlay ja Android Auto. Infotainmentin langattomat puhelimen latausjärjestelmät ja älykkäät eleohjaustoiminnot voi myös ostaa autoosi lisävarusteena.

  BMW vs. Infiniti - kumpi on parempi?

Usein kysytyt kysymykset BMW 4-sarjasta

Onko BMW 4-sarja suurempi kuin BMW 3-sarja?

BMW 4-sarja on hieman suurempi kuin 3-sarja. Siinä on hieman enemmän tavaratilaa – 57 kuutiometriä, kun BMW 3-sarjan tavaratila on 53 kuutiometriä. 4-sarjan coupessa on mukavasti tilaa takakontissa 16 kuutiometriä. Muita merkittäviä eroja sarjassa ovat 2-ovinen coupe sekä 4-sarjan parempi käsiteltävyys ja matalampi painopiste.

Mitkä ovat BMW 4-sarjan tarkat koko- ja painomitat?

BMW 4-sarja on hieman pidempi kuin BMW 3-sarja, sillä sen pituus on 15,22 jalkaa eli 4,64 metriä ja leveys 6 jalkaa eli 1,83 metriä. 4-sarjan paino on 3420 kiloa eli 1550 kilogrammaa. Se tietysti vaihtelee hieman 5-ovisen ja 3-ovisen coupe-mallin välillä.

Mikä BMW 4-sarja on nopein?

Kiistatta BMW:n 4-sarjan dieselmoottorit ovat huomattavasti nopeampia kuin bensiinimoottorit. 430d:llä kestää vain 5,5 sekuntia 0 – 62 mph. M4 on tietysti aivan jotain muuta, sillä se on sarjan itsenäinen urheilumalli.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z