Paras BMW pitkille kuljettajille

Paras BMW pitkille kuljettajille

Vuoden 2016 jälkeiset BMW 7-sarjalaiset ovat erittäin tilavia luksussedaneita, joissa on runsaasti jalkatilaa ja mukavat kuljettajan istuimet myös pidemmille kuljettajille. Kuudennen sukupolven BMW 7-sarjan G11 voi sopia hyvin pidemmälle kuljettajalle. Pituuden ollessa 207 tuumaa ja leveyden 75 tuumaa tämä auto tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi tilaa kaikille matkustajilleen, myös kuljettajalle.

BMW 7-sarja G11

BMW G11 oli ensimmäinen BMW:n ajoneuvo, jossa käytettiin CLAR-alustaa (Cluster-arkkitehtuuri). Hiilikuituvahvisteisen polymeerialustan ansiosta G11 on erittäin kestävä ja vankka, vaikka sen pituus, leveys ja paino on lähes 5 000 kiloa, mikä on itse asiassa paljon kevyempi kuin näin suurelle ajoneuvolle odotettiin, kiitos käytettyjen hiilikuitujen.

G11 on täysikokoinen ylellinen 4-ovinen sedan, joka on saatavana takavetoisena ja nelivetona xDrive. Se on ajoneuvo, joka huutaa statusta ja tärkeyttä kaikissa tilaisuuksissa, ja monet pitävät sitä limusiinista astumista vastaavana.

Valitettavasti joidenkin on oltava taloudellisesti erittäin onnekkaassa asemassa, jotta tähän kaunottareen olisi varaa. Tämä limusiini on auto liikemiehille, jotka eivät nauti siitä, että heitä ajetaan ympäriinsä, vaan haluavat sen sijaan ottaa ratin ja pitää itse hauskaa ajoneuvon kanssa.

BMW 7-sarja kulkee hieman herkemmin kuin voisi odottaa. Hitaammissa nopeuksissa tunnet todennäköisesti kaivonkansien kannet kaikkialla tiellä. Mutta 7-sarja on suunniteltu liikkumaan nopeasti. Suuremmissa nopeuksissa ilmajousitus auttaa autoa, ja se tuntuu leijuvan epätäydellisillä pinnoilla, varsinkin Comfort-tilassa.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Sport-tila on käytettävissä niille, jotka haluavat enemmän auton hallintaa, ja se pitää auton korin alhaalla vähentämättä kuitenkaan liikaa mukavuutta. Kyseessä on kunnollinen pitkän matkan cruiser, jota tuskin kukaan hylkäisi, jos siihen olisi mahdollisuus.

BMW G11 Moottorivaihtoehdot

Suosituin moottorivaihtoehto on 4,4 litran V8-moottori, syystä. BMW:n 4,4-litraisilla N63-bensiinimoottoreilla on luodinkestävä maine luotettavuuden ja suorituskyvyn suhteen. Tämän lisäksi on saatavilla 6 muuta bensiinivaihtoehtoa ja 4 dieselmoottoria. Kaikkien moottorivaihtoehtojen mukana toimitetaan 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Kaikkiin 7-sarjan malleihin on saatavana lisävarusteena saatavana nelipyöräinen xDrive-päivitys sekä sähkömoottori 2,0 litran B48-bensiinimoottorin pariksi. 523 hevosvoimansa ansiosta 4,4 litran V8-moottori kiihtyy nopeudesta 0-80 km tunnissa vain 4,1 sekunnissa.

Bensiinimoottorivaihtoehdot:
● 2.0 L B488 l4 Turbo, 255 hv.
● Sähkömoottori 2.0 L B48 l4 Turbo, 389 hv.
● 3.0 L B58 l6 l6 Turbo, 322 hv.
● 4,4 L N63 V8 twin-turbo, 523 hv (toimittajan valinta).
● 6.6 L N74 V12 twin-turbo, 577 hv.
● 4,4 L N63-turbomoottori Alpina, 599 hv.

Dieselmoottorivaihtoehdot:
● 2.0 L B47 l4 turbo, 228 hv.
● 3.0 L B57 l6 turbo, 261 hv.
● 3.0 L B57 l6 turbo, 315 hv.
● 3.0 L B57 l6 turbo, 394 hv.

BMW 7-sarjan G11 sisätilat ja ominaisuudet

BMW 7-sarjan G11:n sisätiloissa on kyse kuljettajasta. Istuimen ja ohjauspyörän sähköiset säädöt helpottavat pitemmänkin kuljettajan täydellisen ajoasennon määrittämistä. Sen lisäksi istuimen asetus voidaan tallentaa ajoneuvon muistiin, joten sitä ei tarvitse säätää uudelleen sen jälkeen, kun joku muu on ajanut sillä. Se palaa haluamiisi asetuksiin, kun vain painat painiketta.
Sisätilat ovat muhkeat ja nahkaiset, ja niissä on puu- ja metallielementtejä. Se on kaikkea, mitä voit odottaa kauniilta huippuluokan BMW:ltä.

  Paras BMW perheelle

Kun ajoneuvo on 207-tuumainen (yli 5 metriä), saatat tarvita kaiken mahdollisen avun pysäköinnissä, ellet ole melko kokenut kuljettaja. Mutta älä huoli, kaikissa malleissa on vakiona BMW:n pysäköintiavustin, jossa on takapysäköintianturit, peruutusavustin, itsepysäköintijärjestelmä ja ympäröivän kameranäkymä.

Infotainment-järjestelmä on hämmästyttävä. BMW menee vielä askeleen pidemmälle ottamalla käyttöön tekoälyavustajan, joka käynnistyy Sirin tavoin, jos sanot ”Hey BMW”. Voit tietysti nimetä autosi uudelleen ja käyttää toista nimeä henkilökohtaisen avustajan herättämiseksi. Se on hieno ominaisuus, jonka avulla voit komentaa infotainmentia, hallintalaitteita ja GPS:ää siirtämättä sormea pois ohjauspyörästä, mikä on varsin turvallista ja mukavaa.
Myös takaistuimilla on näytöt, joiden avulla matkustajat voivat nauttia elokuvasta tai lähetyksestä. Saatavilla olevan wi-fi-paketin ansiosta se on loistava perheauto, sillä se voi pitää lapset kiireisinä, kun sinä ja puolisosi nautitte teistä etuistuimilla.

7-sarjaa koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitkä muut BMW-mallit sopivat pidemmille kuljettajille?

BMW:n korkealuokkaiset katumaasturit, kuten BMW X5 ja X7, tarjoavat myös kuljettajalle runsaasti jalka- ja pääntilaa. Tämän lisäksi kaikissa 5- ja 7-sarjan BMW-malleissa on elektronisesti säädettävä ohjauspyörä ja kuljettajan istuin, joiden avulla kuljettaja voi säätää tilansa tarpeidensa mukaan.

Voiko uusi BMW 7-sarja ajaa itsenäisesti?

Vuonna 2019 BMW paljasti tason 4 autonomisen tekniikkansa, jonka ansiosta BMW 7-sarja voi ajaa itseään lähes kaikissa olosuhteissa ilman kuljettajan apua ja huomiota. Järjestelmän avulla auto voi saapua itsestään sinne, missä kuljettaja on, ja myöhemmin kuljettajan on todennettava itsensä mobiilisovelluksen kautta.

  Mikä on paras pieni BMW-maasturi?

Onko BMW 7-sarjan huolto erittäin kallista?

BMW 7-sarja on yksi kalleimmista BMW:istä huollettavaksi. Jos et ole huolehtinut autosta kunnolla, korjaus voi olla keskimäärin yli 8 000 dollaria, ja jos kyseessä on jokin tärkeä voimansiirtokomponentti, joka on korjattava, se voi mennä vielä pidemmälle.

Onko uusi BMW 7-sarja parempi kuin Mercedes-Benz S-luokka?

Ultraluokan sedanien segmentissä BMW 7-sarja on aina ollut hopeamitalisti Mercedes-Benzin S-luokan coupelle. Uudet mallit kuitenkin päihittivät kaikki testit, ja ne ovat vaikuttavan tasaisia ja sulavia huolimatta valtavasta tehosta konepellin alla. Loppujen lopuksi kuljettajan valinta ja mieltymykset ratkaisevat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z