Paras hybridiauto automatkoille

Vaikka hybridiautoja ei välttämättä ole tehty maantieajoon, jotkut niistä voivat tarjota mukavan, tehokkaan ja käytännöllisen ajokokemuksen. Sinun pitäisi pitää mielessä, että hybridit menestyvät yleensä alle 50-60 km/h:n nopeudella ajettaessa, muuten et näe polttoainetehokkuuden paranemista.

Jos teet säännöllisesti pidempiä matkoja, sinun on yleensä parempi jättää hybridi kokonaan ostamatta. Jos pystyt kuitenkin kattamaan ylimääräiset sisäänpääsykustannukset ja ajat yleensä kaupunkiympäristössä, hybridejä voi käyttää myös satunnaisiin pidempiin matkoihin.

Listan aloittaa hyväksi havaittu Toyota RAV4 Hybrid, joka on tällä hetkellä paras edullinen hybridimaasturi, jolla voi tehdä matkoja maantiellä. Jos haluat jotain hieman hienostuneempaa ja ylellisempää, Mercedes GLE550e tai Volvo XC90 T8 ovat molemmat upeita hybridimaastureita.

Jos et halua katumaasturia, mutta haluat silti jotain tilavaa ja hyvännäköistä, tutustu Hyundai Sonata Hybridiin tai Honda Accord Hybridiin. Jos kuitenkin haluat jotain hieman erikoisempaa, siirry BMW 530e -malliin.

Toyota RAV4 Hybrid

Alle 30 000 dollarin hintaan upouudessa, mukavat ja tilavat hybridimaasturivaihtoehtosi ovat hieman rajalliset. Vaikka RAV4 Hybrid maksaa alle 30 000 dollaria, se tarjoaa silti mukavuutta ja paljon tilaa sinulle, matkustajille ja tavaroille.

RAV4 keksi melko pitkälti hybridimaasturimarkkinat, ja siksi RAV4 Hybrid on nyt loistava hybridimaasturi, joka pystyy kilpailemaan paljon kalliimpien maastureiden kanssa. Lisäksi RAV on luotettava, turvallinen ja hintaansa nähden erittäin hyvin varustettu.

  Parhaat viistoperäiset autot pitkille kuljettajille

Mercedes Benz GLE550e

Mercedes Benz on ylellisyydestä, hienostuneisuudesta ja tyylikkyydestä tunnettu merkki, mutta älä anna sen hämätä sinua siitä, että nykyajan Mercedes ei ole loistava perhekuljetusauto. Runsaasti tilaa, mukavat istuimet, paljon luksus-, turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia, ja GLE550e on loistava maasturi automatkoille.

GLE550e:n tarjoama moottori on vahva, varma ja ennustettava, ja se pystyy myös palauttamaan kohtuullisen polttoainetehokkuuden matkustaessaan tasaisella maantienopeudella. Vaikka hybridejä ei ole tehty pidempiä matkoja varten, GLE550e on ehdottomasti yksi parhaista.

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 maksaa suunnilleen saman verran kuin GLE550e, noin 60 000 dollaria, mutta nämä kaksi eroavat toisistaan siinä, miten ne toimivat pidemmillä matkoilla. Mercedes saattaa olla hieman seesteisempi ja eristäytyneempi, mutta Volvo on tehokkaampi ja aikuisemman tuntuinen katumaasturi.

Sinänsä Volvo saattaa voittaa GLE:n tehokkuushyötyjen vuoksi, sillä loppujen lopuksi etsit parasta hybridiä pidemmille matkoille. Tehokkuuden ja yleisen tuntuman lisäksi XC90 tarjoaa myös paljon luksus- ja mukavuusominaisuuksia, jotka molemmat ovat avainasemassa rentouttavan matkakokemuksen kannalta.

Hyundai Sonata Hybrid

Jos katumaasturit eivät ole sinun juttusi, tutustu Hyundai Sonata Hybridiin. Vaikka Hyundai ei ehkä vaikuta missään tapauksessa ylivertaiselta sedanilta, suuri arvo, käytännöllisyys ja tehokkuus tekevät siitä sellaisen. Ilmeisten etujen lisäksi Sonata tarjoaa myös ylellisyyttä ja mukavuutta.

  Ovatko Mercedes-hybridit hyviä?

Jos olet pidempi henkilö, yllätyt varmasti siitä, että Hyundai Sonata on itse asiassa yksi markkinoiden tilavimmista sedaneista tällä hetkellä, mutta näin lisääntynyt matkustajatila ei kuitenkaan johda tavaratilan uhraamiseen. Infotainment-järjestelmä on helppokäyttöinen, jousitus on riittävän mukava, ja myös äänieristys on erinomainen.

BMW 530e

On yksinkertaisesti epäreilua puhua hienoista maantieajoautoista mainitsematta ainakin yhtä BMW:tä. Vaikka BMW:t tunnetaan dynaamisesta ja urheilullisesta ulkonäöstään ja ajotyylistään, ne ovat myös loistavia ajamaan kilometrejä väsymättä tai stressaamatta.

530e on täydellinen sekoitus klassista BMW:n tankkimaista tunnetta ja nykyaikaista ylellisyyttä, joka on rakennettu pitkille valtatiematkoille. Tästä huolimatta BMW:n mukaan uusi 530e riittää jopa 30 mailin pelkällä sähköllä ajamiseen, ja 2,0 litran rivinelos-sylinterinen nelisylinterinen moottori on riittävän tehokas myös ilman sähkömoottorin apua.

FAQ-osio

Ovatko tavalliset polttomoottoriautot parempia maantieajoon kuin hybridit?

Kyllä, ne ovat, lähinnä siksi, että joissakin niistä on aluksi suuremmat moottorit. Tällaiset moottorit ovat vahvempia ja siten tehokkaampia jatkuvassa matalan kierrosluvun nopeassa ajossa. Vaikka joissakin hybrideissä, kuten esimerkiksi 530e:ssä, on kohtuullisen kokoiset moottorit, ne eivät silti ole verrattavissa esimerkiksi 3 litran 6-sylinteriseen moottoriin.

Tästä huolimatta, jos et tee pidempiä matkoja kovinkaan usein, hybridin ostaminen voi säästää rahaa, jos voit hyödyntää hybridialustaa täysimääräisesti. Kaikki riippuu siitä, miten käytät autoasi ja missä käytät sitä.

  Mikä on taloudellisin hybridimaasturi?

Minkälainen moottori on paras jatkuviin moottoritienopeuksiin?

Suuremmat dieselmoottorit toimivat parhaiten jatkuvissa moottoritienopeuksissa, koska ne kuluttavat 15-20 % vähemmän polttoainetta kuin kaasumoottori. Näissä moottoreissa on yleensä paljon vääntöä matalalla, mikä helpottaa ohittamista. Useimmiten näillä moottoreilla ei tarvitse edes vaihtaa vaihteita alaspäin reippaaseen ohitukseen, ja siksi ne sopivat parhaiten pidemmille matkoille.

Vakiovauhtiset moottoritienopeudet ovat helpompia dieselmoottoreille, koska ne eivät yleensä REV kovin korkealle. Tämä tarkoittaa, että moottori on jatkuvasti optimaalisella tehoalueella.

Onko hybridin regeneratiivisesta jarrutuksesta hyötyä maantienopeuksissa?

Regeneratiivinen jarrutus on luultavasti tärkein syy siihen, miksi hybridi toimii parhaiten kaupunkiajossa, mutta regeneroiva jarrutus on enemmän tai vähemmän hyödytön moottoritiellä. Tämä johtuu siitä, että jarruja ei käytetä kovinkaan usein, kun ajetaan suuremmilla nopeuksilla.

Jos tähän yhdistetään se, että tavallisen hybridiauton sähkömoottori ei pysty käyttämään autoa yksinään, hybridi on paljon huonompi näissä olosuhteissa. Tämän lisäksi useimmat hybridiautot ovat myös bensiinikäyttöisiä, ja bensiinimoottorit eivät ole yhtä hyviä kuin dieselmoottorit suuremmissa vakionopeuksissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z