Paras Jaguar sedan rahalle

Jaguarit tarjoavat ensiluokkaista suorituskykyä ja tekniikkaa sekä kaunista tyyliä. Tietenkin tämä tyyli ja suorituskyky tulevat melko korkealla hinnalla. Joillakin Jaguar-sedaneilla saat paljon enemmän vastinetta rahoillesi, joten mikä Jaguar-sedan on paras tarjous rahalle?

Vuoden 2020 Jaguar XE on paras Jaguar-sedan hintaansa nähden. Siinä on täysin uudet fiilikset, parannettu sisustus, uusi moottori ja paljon tekniikkaa. Lisäksi se on erittäin luotettava. Toinen rahan arvoinen sedan on vuoden 2021 Jaguar XF. Siinä on monia päivitettyjä ominaisuuksia, mutta silti hinnat ovat alhaisemmat kuin edellisissä malleissa.

Aina kun luetellaan joitakin kaikkien aikojen kauneimmista autoista, ei voi olla mainitsematta Jaguaria. Jaguar-malleihin viitataan usein pedoiksi – täydellinen kuvaus nopeudesta ja ketteryydestä. Uudemmat mallit ovat entistäkin hienostuneempia ja paremmin varusteltuja. Näin on myös Sedan-malliston kohdalla. Vaikka sedanit ovat edelleen kalliita, jotkut niistä ovat rahansa arvoisia.

2020 Jaguar XE

Tyylikäs, seksikäs ja nopea ovat sanoja, jotka kuvaavat parhaiten Jaguar XE:tä. Vanhemmat mallit tunnettiin luotettavina, mutta eivät täysin ongelmattomina. Muihin Jaguar-malleihin verrattuna sen luotettavuus on kuitenkin kunnollinen. Vuoden 2020 Jaguar XE sai faceliftin, joka antoi sille täydellisen muodonmuutoksen. Valitettavasti se jäi viimeiseksi, sillä XE-mallisto lopetettiin vuoden 2020 mallin jälkeen.

XE:n moottori

Kompaktissa premium-urheilusedanissa on kaunis ulkomuoto ja tyylikäs sisustus. Yhdistetty diesel- ja ahdinmoottori poistettiin käytöstä, ja XE:ssä käytetään nyt yhtä moottoria. Vuoden 2020 XE:ssä on 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston kautta joko 247 tai 296 hv.
Vuoden 2020 XE on saatavana kahtena mallina – S- ja R-Dynamic-mallina. S-malli toimii joko RWD- tai AWD-vaihteistolla ja moottori tuottaa jopa 247 hv. S-Dynamic sen sijaan kulkee yksinomaan AWD:llä, ja sen moottori tuottaa 296 hv. Molempien mallien huippunopeus on 155 km/h ja ne saavuttavat 100 km/h 6,2 ja 5,4 sekunnissa.

  Jaguar F-Pace Luotettavuus

Kauniit ulko- ja sisätilat

Uudistetusta ulkoasusta puheen ollen. Vuoden 2020 XE näyttää urheilullisemmalta ja aggressiivisemmalta leveämmän säleikön ja tyylikkäämpien LED-ajovalojen ansiosta. Ulkonäön parantamiseksi entisestään XE:hen on myös asennettu se, jossa D-pylväs ja XE coupen kattolinja ovat levenevät, mikä tuo painoa takapyörille.
Sisätilat on kauttaaltaan varustettu pehmeillä materiaaleilla, jotka antavat mukavamman ajomukavuuden. XE hyödyntää nyt Jaguar I-pacen ohjauspyörää. Kojelauta ja keskikonsoli on päällystetty ensiluokkaisilla materiaaleilla ja puuverhoilulla, joka ulottuu taakse asti. Ommellut nahkaistuimet, joissa on kohokuvioidut istuintyynyt, herättävät lisää mukavuutta.
Lisävarusteena on 12,3-tuumainen näyttö, joka antaa matkustamolle nykyaikaisemman ilmeen. Uutta on myös sport-vaihteenvalitsin, joka korvaa vuoden 2019 pyörivän vaihteenvalitsimen. Matkustamoon mahtuu viisi henkilöä, mutta jalkatilaa on rajoitetusti, erityisesti pitkille ihmisille.

Turvallisuusominaisuudet

Vakiovarusteisiin kuuluvia turvallisuusominaisuuksia ovat kuljettajavalvontamonitori, ABS ja kaistavahti. Monet muut ominaisuudet ovat valinnaisia. Esimerkiksi 360-pysäköintiavustin, kuolleen kulman avustin ja ilmastointipaketti aiheuttavat lisäkustannuksia. Korkeammissa malleissa on myös ominaisuuksia, joita ei löydy perusmalleista. Esimerkkeinä mainittakoon leveämmät nopeusjarrut, urheiluistuimet ja vaihteenvalitsimet.

Jaguar XE:n hintalappu

Vuoden 2020 XE maksaa mallista riippuen 39 000-60 000 dollaria. Jälleen kerran mallin valinnan jälkeen valitsemasi tehdaslisävaruste vaikuttaa merkittävästi hintaan. Vaikka käyttäjät olivat vaikuttuneita muotoilusta, nopeudesta ja hinnasta, monet valittivat kömpelöstä ja reagoimattomasta infotainment-järjestelmästä.

  Polestar vs. Jaguaar luotettavuus - kumpi on parempi?

2021 Jaguar XF

Vuoden 2021 Jaguar XF uudistettiin. Sisätiloihin ja ulkoiseen muotoiluun tehtiin uusia muutoksia, mukaan lukien uusi infotainment-järjestelmä. Yllättävää kyllä, kaikkien näiden parannusten myötä hinta ei räjähtänyt. Sen sijaan se oli alempi kuin aiemmissa malleissa. Vuoden 2021 XF on saatavana kolmena mallina: S, SE ja Dynamic SE.

Mukavat sisätilat ja vaikuttava ulkomuoto

Hienostuneissa sisätiloissa on pehmeät ja laadukkaat nahkaistuimet, jotka takaavat mukavuuden. Etuistuimet ovat leveämmät, kun taas takaistuimet pysyvät ennallaan. Matkustamo on riittävän suuri viiden tai useamman henkilön istumapaikaksi, ja siinä on riittävästi pään- ja jalkatilaa. Uusi 11,4-tuumainen infotainment-näyttö lisää hauskuutta liikenteessä.
Uuden kiertyvän vaihteen lähellä on ajotilanvalitsin, joka pysyy keskikonsolissa, kun sitä ei käytetä. Keskikonsolissa on myös puhelinsignaalin vahvistin ja langaton lataus, joka on otettu vastaan. XF:ssä on myös USB-portti, satelliittiradio, CarPlay ja 12 laadukasta kaiutinta.
Ulkopuolella on alumiinipainotteinen rakenne, jossa on komea ulkonäkö. Se on varustettu uusilla LED-valoilla kirkkautta varten, 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla nopeutta varten ja taittuvilla sivupeileillä parempaa sivunäkymää varten. Säleikössä on uusi muotoilu, joka heijastaa parempaa ilmavirtaa.

Turvallisuusominaisuudet

Vakiovarusteisiin kuuluviin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat etutörmäysvaroitin automaattisella hätäjarrutuksella, kaistalla pysymisen tuki, 360°-kamera sekä pysäköintianturit edessä ja takana. Aiempi ahdettu V6-moottori poistettiin, ja se toimii nyt 2,0-litraisella nelisylinterisellä moottorilla, jonka teho on 246 tai 297 hv.

  Volvo vs. Jaguar: Jaguar: Luotettavuus

Paljonko Jaguar XF maksaa?

Vuoden 2021 XF:n myyntihinta vaihtelee 44 000 ja 65 000 dollarin välillä mallista ja valitsemistasi lisävarusteista riippuen. Esimerkiksi valinnainen aktiviteettiavain, joka auttaa lukitsemaan, avaamaan lukituksen tai käynnistämään auton, ampuu hintaa ylöspäin.
Vaikka uuden XF:n hintaa leikattiin, jotkut kuluttajat eivät olleet tyytyväisiä joihinkin monista pois otetuista ominaisuuksista. Esimerkiksi ajoavustin on huonompi kuin aiemmissa malleissa. Vaikuttaa jopa siltä, että sisätilat ovat menettäneet hieman hohtoaan.

FAQ

Mikä on kallein Jaguar-sedan?

Kallein Jaguar-sedan on Jaguar XJL, jonka lähtöhinta on 81 000 dollaria. Luksussedanissa on 3,0-litrainen V6-turbomoottori, joka kulkee 100 km/h 5,7 sekunnissa. Siinä on laadukas äänentoistojärjestelmä, pysäköintiavustin taakse/eteen ja monia muita ominaisuuksia.

Mikä Jaguarin sedan on suurin?

Jaguar XJL on suurin Jaguar-sedan. Autossa on pitkä akseliväli, ja se on viisi tuumaa pidempi kuin tavallinen malli, yhteensä 206,6 tuumaa suurempi. Lisätyt viisi tuumaa lisää tilaa tulee takimmaisen jalkatilan muodossa.

Mikä Jaguar sedan on luotettavin?

Luotettavin Jaguar-sedan on Jaguar XE. Onko se ongelmaton? Ei todellakaan ole. Itse asiassa ennen kesäkuuta 2016 valmistetuissa malleissa oli polttoainevuotoongelma. Mutta tämä ei ole suuri asia verrattuna muiden mallien luotettavuuteen. Jos kuitenkin haluat luotettavimman vaihtoehdon, tutustu vuosien 2017-2020 malleihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z