Paras käytetty Jaguar ostettavaksi

Ehkä sinulla ei ole varaa ostaa upouutta Jaguaria. Onneksi voit löytää aiemmin käytetyn Jaguarin murto-osalla hinnasta. Kunhan se on hyvässä kunnossa, se on helppo tapa säästää ja nauttia silti suorituskykyisestä autosta. Minkä Jaguarin ostaminen käytettynä on siis parasta?

Erittäin hyviä käytettyjä Jaguar-malleja ovat Jaguar XE, XJ, XJR, XFR/XF ja F-type. Nämä ajoneuvot on valittu hinnan, luotettavuuden, suorituskyvyn ja maineen perusteella. Kuten minkä tahansa käytetyn auton kohdalla, tärkeintä on kuitenkin tarkastella auton kuntoa ja aiempaa historiaa.

Vaikka Jaguarit tunnetaan tyylikkäästä suorituskyvystä, jotkut niistä eivät ole ongelmattomia. Varmista siis, että harkitset autoa huolellisesti ennen kuin ostat sen käytettynä. Tässä on luettelo parhaista ostettavista käytetyistä Jaguareista.

Jaguar XE

Jaguar XE on yksi Jaguarin kaikkien aikojen parhaista autoista. Se voitti palkinnon luotettavimpana perheautona vuonna 2017. Luksusautossa on kaunis muotoilu, tehokkaat moottorivaihtoehdot ja dynaaminen käsiteltävyys. Siihen mahtuu viisi matkustajaa, ja sitä on saatavana neljänä varustevaihtoehtona. Vaihtoehtoja ovat Jaguarin perus-XE, XE Premium, XE Prestige ja XE-R sport.

Käytetyn XE:n myyntihinta on noin 24 000-42 000 dollaria auton ajokilometreistä, varustuksesta, vuosimallista ja kunnosta riippuen.

Tehokkaat moottorivaihtoehdot

Perusmalliin saat 2,0-litraisen nelisylinterisen turbomoottorin, jossa on jopa 240 hevosvoimaa. Nosta hieman, niin pääset nauttimaan jopa 180 hevosvoimaa tuottavasta 2.0-nelisylinterisestä dieselmoottorista. Haluatko enemmän tehoa? Valitse 3.0 V6-kompressorimoottori, jonka teho on 340 hevosvoimaa.

Tekniikka- ja turvallisuusominaisuudet

Jaguar XE on varustettu hyvillä teknisillä ominaisuuksilla; osa niistä on vakiovarusteita, osa valinnaisia. Vakiovarusteisiin kuuluvat 8-tuumainen infotainment-näyttö, stereot, Bluetooth-yhteensopivuus, USB-portti, kattoluukku ja käynnistyspainike.

WiFi hotspot, 17 kaiutinta, puheentunnistus 1,2-tuumainen kosketusnäyttö, peruutuskamera ja pysäköintiavustin ovat valinnaisia.
Joitakin XE:hen integroituja turvallisuusominaisuuksia ovat mm:

  • Turvatyynyt
  • ESC
  • Jarrutehostin
  • Luistonesto
  • Lasten turvalukot
    Vaikka XE:n tiedetään olevan luotettava, sen polttoainevuodoista on ollut takaisinkutsuja. Kesäkuuhun 2016 asti valmistetuissa dieselmalleissa oli myös polttoaineen jäähdytysnestevuotoja.
  Jaguar XF Sportbrake Luotettavuus

Jaguar XJ

Tässä tulee toinen dynaaminen ajoneuvo Jaguarilta. XJ:ssä on kaunis sisätilojen ja ulkoasun muotoilu sekä huipputeknologiaa. Se on nopea ja jokseenkin luotettava. Jotkut ovat valittaneet, että vanhemmissa XJ:ssä on liian perinteinen ulkonäkö. Monet kuitenkin rakastavat niitä niiden tyylikkyyden ja suorituskyvyn vuoksi.

Edulliset vaihtoehdot

Erittäin luotettavia XJ-malleja ovat esimerkiksi X350, X308 ja XJ6. Voit saada vuoden 1997 XJ:n jopa 7 000 dollarilla; pidä kuitenkin mielessäsi mahdolliset korjauskustannukset. Vuoden 2009 X350 on myös erittäin hieno auto. Alumiinista valmistettu kevytrakenteinen X350 maksaa noin 13 000 dollaria tai enemmän kilometreistä ja varustuksesta riippuen.
Vuosien 2002/2003 X308:n myynti on noin 15 000 dollaria varustuksesta ja ajokilometreistä riippuen. On monia muitakin XJ:itä, joilla on tehokas suorituskyky ja edullinen hinta, jopa uudempia, kuten vuoden 2016 malli. XJ:t myydään kuitenkin yleensä 6 000-67 000 dollarin välillä ajokilometreistä, mallista, vuosimallista ja varustuksesta riippuen.

Jaguar XJR

XJR on toinen nopeiden Jaguar-autojen mallisto. Niissä on kauniit sisätilat ja ulkoasu sekä tehokkaat moottorivaihtoehdot. Niiden mukavat nahkaistuimet ja suorituskykyinen moottori tekevät matkasta hauskan. XJR:ssä on myös tehokkaat järjestelmät ja vahvat pyörät jokapäiväisiä työmatkoja varten.

Vuosien 2001-2003 XJR-mallit ovat luotettavia vaihtoehtoja, ja niitä myydään noin 11 000 dollarin hintaan. Käytettyjä XJR-vaihtoehtoja on erilaisia, myös varhaisia ja uudempia. Käytetyn XJR:n myyntihinta vaihtelee noin 5 000 ja 80 000 dollarin välillä riippuen vuosimallista, vuosimallista, varustuksesta, kunnosta ja ajokilometreistä.

  Jaguar XE:n luotettavuus

Jaguar F type

Käytetty F-type on kallis vaihtoehto. Se tarjoaa kuitenkin sen, mitä monet kuljettajat ihailevat. Suorituskyvyltään se on erinomainen. Se on myös vakiovarusteena varustettu monilla laadukkailla teknisillä ominaisuuksilla. Sisätilat on muotoiltu täydellisesti, ja sen lumoava ulkoasu osoittaa laatua.

Vaikka F-tyypeillä ei ole hyvää maineita luotettavuuden suhteen, ne tarjoavat varmasti monia ominaisuuksia, joita vakioautossa pitäisi olla. Käytetty 2014 F-type maksaa noin 45 000 dollaria. Jotkut maksavat jopa 60 000 dollaria, riippuen kunnosta, mallista, vuosimallista, trimmistä ja ajokilometreistä.

Jaguar XFR/XF

Käytetty XFR on hyvä löytö sekä hinnaltaan (uuteen verrattuna) että suorituskyvyltään. Siinä on tyylikäs ulkomuoto ja kauniit sisätilat sekä tehokkaat moottorivaihtoehdot. Sitä pidetään usein vaihtoehtona BMW M5:lle. Käytetyn vuoden 2013 mallin voi löytää noin 45 000 dollarilla. Se voi olla enemmän tai vähemmän kilometreistä ja varustuksesta riippuen.

XF tarjoaa myös erinomaista käsiteltävyyttä, tekniikkaa ja upeaa muotoilua. Se ei ole luotettavin autovaihtoehto, mutta XF:iä on tarjolla lukuisia. Aikaisemmat mallit ovat halvempia, mutta yleensä käytetyt XFR:t maksavat noin 6 000-58 000 dollaria autokohtaisesti. Käytetty 2011 akseliväli V8 maksaa noin 25 000 dollaria tai vähemmän.

Muut vaihtoehdot

Muita hyviä käytettyjä Jaguareita ovat muun muassa XK, joka maksaa noin 29 000 dollaria. Hinta laskee sitä mukaa, kun ajokilometrejä kertyy enemmän ja vuosia tulee lisää. X-Type on toinen tyylikäs vaihtoehto pienellä budjetilla. F-pace olisi ollut hyvä vaihtoehto, mutta se on yksinkertaisesti pirun kallis.

  Jaguar XKR / XKR-S Luotettavuus

FAQ

Kuinka kauan Jaguarit kestävät?

Jaguarit voivat kestää 125 000-150 000 kilometriä. Jos olet onnekas ja varovainen, voit ajaa Jaguarilla jopa 200 000 kilometriä. Tämän vuoksi kilometrit ovat tärkeitä, kun ostat käytetyn Jaguarin. Jos ostat Jaguarin 130 000 kilometrin ajokilometrillä, on hyvin todennäköistä, että et käytä sitä kovin pitkään ennen kuin se hajoaa.

Miksi ostaa käytetty Jaguar?

Useimmiten ihmiset ostavat käytetyn Jaguarin säästääkseen rahaa, mutta saadakseen silti kaikki kyseisen mallin edut. Käytetyssä ja uudessa F-pacessa on edelleen sama tekniikka. Saat siis edelleen nauttia siitä, mistä alkuperäinen omistaja nautti. Korjauskustannuksia voi kuitenkin syntyä, koska auto on ollut käytössä jo jonkin aikaa.

Mikä vaikuttaa käytettyjen Jaguarien hintoihin?

Ajokilometrit, malli, vuosimalli, edellisten omistajien määrä, onnettomuushistoria ja auton yleinen kunto määrittävät hinnan. Yleensä mitä korkeampi ajokilometrimäärä, sitä alhaisempi hinta. Mitä vanhempi malli, sitä alhaisempi hinta. Auton yleiskunnolla, kuten viallisten osien määrällä, on myös suuri merkitys.

Mitä minun pitäisi ottaa huomioon käytettyä Jaguaria ostaessani?

Ensiksi on harkittava, mihin tarvitset autoa. Toiseksi budjetti. Tarkista myös mallia koskeva aiempi historia, kuten merkittävät viat ja takaisinkutsujen määrä. Myös mallin luotettavuus on tärkeää. Tarkista sen ajokilometrit. Mikä tärkeintä, testaa auto itse. Se on helppo tapa saada käsitys auton kunnosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z