Paras maastokelpoinen luksusmaasturi vuonna 2023

Viimeisen vuosikymmenen aikana katumaasturit ovat vallanneet markkinat, mikä sai useimmat autonvalmistajat keskittymään katumaastureiden valmistamiseen coupéjen, sedanien ja avoautojen sijaan. Jotkut suosivat pienempiä katumaastureita, toiset taas suurempia, mutta kaikki suosivat luksusominaisuuksia ja turvallisuutta. Siksi ylelliset maastoautot ovat täydellisiä, sillä niissä yhdistyvät useimmat edut yhteen pakettiin.

Tässä artikkelissa listaamme vuoden 2023 parhaat maastokelpoiset luksusmaasturit ja kerromme, miksi sinun pitäisi harkita niitä. Aloitamme tämän listan ikonisella Mercedes Benz G-Classilla, sillä mikään muu maasturi sen luokassa ei pääse siihen käsiksi maastoreitillä, ja harva pääsee siihen käsiksi, kun kyse on ylellisyydestä. Toinen vaihtoehto on uusi Ranger Rover, joka on G-luokan veroinen.

Lexus GX ei ole läheskään yhtä kyvykäs kuin Range Rover tai G-luokka, mutta se on yhtä mukava mutta luotettavampi. Uusi Grand Cherokee alittaa nämä katumaasturit melkoisesti, mutta tarjoaa silti runsaasti ylellisiä mukavuuksia ja hyvät maasto-ominaisuudet. Lopuksi mainitsemme myös uuden Land Rover Defenderin.

Defender ei ole yhtä halvan tuntuinen kuin alkuperäinen, mutta se säilyttää maastokelpoisuutensa. Nämä ovat markkinoiden parhaat maastokelpoiset luksusmaasturit, ja nyt kerromme, miksi.

Mercedes-Benz G-luokka

Olemme sijoittaneet G-luokan listamme kärkeen, koska se tarjoaa kolme lukittavaa tasauspyörästöä, loistavat moottorit, huippuyritysparkki-aseman ja loputtomasti luksusominaisuuksia. G-luokka on myös kiistatta tämän listan halutuin auto, sillä se on kirjaimellisesti statussymboli niille, joilla on ylimääräistä rahaa taskussaan. Jos valitset AMG-huippumallin, saat myös uskomattoman nopean katumaasturin.

  Mikä on paras urheiluauto lihaville ihmisille?

Kaiken kaikkiaan uudessa G-luokassa ei todellakaan ole mitään paheksuttavaa, paitsi hinta, joka alkaa 140 000 dollarista ja nousee helposti 200 000 dollariin, jos valitset hyvin varustellun AMG GT 63 -huippumallin. Nämä katumaasturit säilyttävät kuitenkin arvonsa niin hyvin, että et todennäköisesti menetä paljon arvoa, jos pidät sitä muutaman vuoden.

Range Rover

Aivan uusin Range Rover pyrkii loistamaan aivan kaikissa ympäristöissä, sillä se on uskomattoman kyvykäs maasturi ja uskomattoman työntävä aristokraattinen vaunu. Range Rover on aina ollut brittiläisen ylellisyyden ruumiillistuma, mutta Range Rover ei pelkää maastossa liikkumista, päinvastoin, uusi Range Rover on rakennettu maastokäyttöön.

Voit valita useita eri moottoreita ja jopa pitkän akselivälin, jos haluat mahdollisimman paljon tilaa takamatkustajille. Uuden Range Roverin hinnat alkavat noin 104 000 dollarista, kun taas First Edition- ja Autobiography-keskiluokan (suosituimmat) versiot alkavat noin 157 000 ja 164 000 dollarista.

Lexus GX

Jos tunnet maastoajoneuvot, olet luultavasti kuullut ikonisesta Toyota Land Cruiserista, maasturista, joka on ollut olemassa vuosikymmeniä ja joka on nykyään tunnettu siitä, että se on useimpien keski-idän aavikkoautoilun harrastajien ykkösvalinta. Lexus GX jakaa kuitenkin alustansa Land Cruiserin kanssa, mutta se on myös paljon ylellisempi.

GX on parempi kuin kaikki muut tämän listan katumaasturit, koska se on luotettavampi ja kestää aikaa kuin mikään muu. Se on varustettu lukuisilla ylellisyysominaisuuksilla, jotka kaikki tyydyttävät jopa nörtit keskuudessasi. Parasta GX:ssä on se, että se lähtee liikkeelle noin 57 000 dollarista, kun taas täysin varusteltuja malleja voi ostaa noin 70 000 dollarilla.

  Parhaat käytetyt autot pitkille kuljettajille

Jeep Grand Cherokee

Jos haluat ostaa itsellesi vähän yhdysvaltalaista luksusta, Grand Cherokeeta kutsutaan usein amerikkalaiseksi Range Roveriksi. Myönnettäköön, että tämä nimi johtuu lähinnä siitä, miltä Grand Cherokee näyttää, mutta uusin malli osoittaa myös, että Jeep osaa tehdä luksusmaasturin.

Cherokeessa on yksirunkoinen rakenne ja poikittain asennettu moottori, jotka ovat tunnettuja hyvän maastoajoneuvon aineksia. Cherokee maksaa alkaen noin 40 000 dollaria, kun taas huippuluokan täysin varustetut mallit maksavat noin 70 000 dollaria.

Land Rover Defender

Viimeinen auto listallamme on uusi Land Rover Defender, maasturi, joka muistuttaa kaikkien aikojen maastoystävällisintä Land Rover -mallia, mikä tekee siitä automaattisesti yhden parhaista maastureista. Uudessa Defenderissä on moderni ylellinen muotoilu, mutta siinä on kaikki Defenderiltä odotettavissa oleva rouheus.

Se on täydellinen sekoitus ylellisyyttä ja hyödyllisyyttä, ja sen hinnat alkavat noin 53 000 dollarista, kun taas kalliimmat V8-moottorilla varustetut nelioviset mallit maksavat noin 115 000 dollaria. Tähän hintaan Defender on tämän listan paras maastoauto, ja useimmat pitävät sitä myös siisteimpänä.

FAQ-osio

Ovatko luksusmaasturit sen arvoisia?

Kun asiaa ajattelee, kaikki nykypäivän maasturit ovat syntyneet vuosikymmenien takaisista maastureista. Kyky yhdistää tyyliä, ylellisyyttä ja ominaisuuksia karuuteen, hyödyllisyyteen ja joustavuuteen tuntuu kyllä hieman liian vastakkaiselta ollakseen totta.

  Miksi 80-luvun autot ovat niin rumia?

Nämä tässä artikkelissa luetellut katumaasturit kuitenkin todistavat, että ylellisyys ja maastoautoilu voivat toimia hyvin yhdessä ilman minkäänlaisia ongelmia. Sellaisenaan ylelliset maastoautot ovat todellakin sen arvoisia, sillä ne antavat paljon tavaraa rahoillesi ja niillä voi kirjaimellisesti mennä minne tahansa.

Mikä on paras ei-luksusmaasturi?

Paras edullinen, ei-luksusmaasturi maasturi on todennäköisesti Jeep Wrangler. Wrangler on myös ollut olemassa jo vuosikymmeniä, ja sillä on kulttimaine monien maastoharrastajien keskuudessa maassa. Wrangler maksaa murto-osan siitä, mitä useimmat näistä maastureista maksavat, mutta se pystyy menemään sinne, minne jotkut näistä eivät pysty.

Uusi Ford Bronco ja Subaru Outback ovat myös loistavia maastoautoja, mutta eivät ole liian kalliita.

Ovatko kuorma-autot parempia maastoajoneuvoja kuin maasturit?

Useimpia nykyisin myynnissä olevia kuorma-autoja ei ole suunniteltu maastokäyttöön, ja todellisuudessa lava-auto ei koskaan tule olemaan yhtä maastokelpoinen kuin maasturi. Kuorma-autot ovat parempia vetämään ja vetämään, kun taas maastureissa on yleensä suuremmat renkaat ja suurempi maavara sekä paremmat lähestymis- ja lähtökulmat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z