Paras Mercedes GLA -malli

Pienikokoisten luksusluokan crossover-maastureiden maassa Mercedes GLA tarjoaa Mercedes-Benzin arvoisen kokemuksen noin 34 000 dollarilla. Tämä hinta voi tuntua hieman ylimitoitetulta pienikokoiselle crossover SUV:lle, mutta GLA onnistuu lyömään painoluokkansa yläpuolelle useissa tärkeissä kategorioissa.

Paras, korkeimmalla varustetasolla varustettu Mercedes GLA on GLA 45 AMG, mutta tämä suorituskykyinen versio maksaa jopa 54 000 dollaria. Tätä hintaa on hieman vaikea perustella, jos et ole etsimässä suorituskykyistä pienikokoista crossover-katumaasturia, mutta on muitakin edullisempia vaihtoehtoja.

Tavalliset Mercedes GLA -mallit

GLA:n kaksi tärkeintä varustetasoa ovat tavallinen GLA 250, joka alkaa noin 34 000 dollarista, ja GLA 250 4-Matic, joka alkaa noin 36 000 dollarista.

Selkeä ero on nelivetojärjestelmä, ja monet asiakkaat valitsevat yleensä 4-Maticin, koska nelivetojärjestelmä tarjoaa paremman pidon. Järjestelmän ansiosta paketti on kaikin puolin turvallisempi erityisesti kosteissa ja kylmissä olosuhteissa.

Jos kuitenkin asut ilmastossa, jossa epäsuotuisat sääolosuhteet ovat harvinaisia, voit säästää dollarin tai kaksi valitsemalla tavallisen etuvetoisella GLA 250:llä. Jälleenmyynnin kannalta 4-Matic-versio on kuitenkin varmasti suositumpi valinta.

GLA 250 tarjoaa molemmissa versioissa 208 hv ja noin 258 lb.-ft., 7-vaihteisen DCT-vaihteiston, ja sen kulutus on noin 35MPG, mikä ei välttämättä ole luokan johtava polttoainetaloudellisuustulos. Mutta jos molemmat versiot ovat mielestäsi tylsän näköisiä, AMG Exclusive -versio näyttää varmasti houkuttelevammalta.

AMG-paketti sisältää pitkän luettelon urheilullisia lisävarusteita, kuten AMG-vanteet, AMG-urheiluistuimet, etuistuinten lämmitys, 4-suuntainen lannerangan tuki, 3-puikkinen monitoimiurheiluohjauspyörä, laajennetut alumiini- ja nahkakuviointikielekkeet ja paljon muuta. AMG-paketti on erittäin haluttu myös käytettyjen autojen markkinoilla.

  Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

GLA 35 AMG ja GLA 45 AMG.

Jos mielestäsi jopa GLA 250 4-Maticin AMG-paketti on vielä tylsä ja siitä puuttuu suorituskyky, GLA 35 AMG ja GLA 45 AMG ovat GLA 35 AMG ja GLA 45 AMG ovat GLA:n huippumalleja, jotka ovat tällä hetkellä listattuina myyntiin useimmissa Mercedes-jälleenmyyjissä.

35 AMG maksaa noin 47 500 dollaria, ja tällaisella hinnalla saat hyvin varustellun 300 hv:n GLA 250 4-Maticin. Jopa näin korkealla hinnalla Mercedes myy vielä kasan lisävarusteita, jotka nostavat 35 AMG:n lopullisen hinnan alueelle, jota suurimmat katumaasturit useimmiten käyttävät.

Täysikokoinen GLC-katumaasturi alkaa noin 43 000 dollarista, ja hyvin varustellulla GLA 35:llä voi saada kohtuullisesti varustellun GLC:n. On myönnettävä, että pienikokoisia crossover-maastureita ei ole tehty suorituskykyyn suuntautuvaan ajamiseen, ja tästä ja monista muista syistä GLC on parempi ostos tässä hintaluokassa.

Mutta jos haluat urheilullisimman pienikokoisen crossover-maasturin, jonka Mercedes voi sinulle myydä, se on GLA 45 AMG. GLA 45 tarjoaa 382 hevosvoimaa, jäykemmän alustan ja jousituspaketin, joka soveltuu lähinnä kohtuullisen suorituskykyiseen ajoon.

Kuten aiemmin mainittiin, tämän segmentin autoja rajoittaa niiden rakenne, eikä niitä ole tehty suorituskykyistä ajamista silmällä pitäen. Lisäksi näiden autojen hintaa on uskomattoman vaikea perustella. Jos siis haluat pienemmän urheilullisemman Mercedeksen, valitse A tai CLA 45 AMG tai unohda se kokonaan ja valitse sen sijaan kunnolla varusteltu GLC.

  Sopivatko Mercedeksen vanteet Audiin?

”Täydellinen” GLA

Löytääksesi täydellisen GLA:n sinun kannattaa käydä koeajamassa kaikki eri vaihtoehdot. Kun kaikki nämä eri versiot on koettu, kannattaa katsoa tarkkaan lisävarustelistaa ja päättää, mitä tarvitaan ja mitä halutaan.

Kun ostat uuden Mercedeksen, voit yhdistellä monia erilaisia Premium- ja AMG-paketteja, erityisiä lisävarusteita ja muuta sellaista, jolla voit muokata auton oman mieltymyksesi mukaiseksi. Voit valita maalin, vanteet, äänentoistojärjestelmän, valaistuksen ja paljon muuta.

Täydellinen GLA on siis luultavasti se, jonka sinä pidät täydellisenä, ei se, jonka joku muu valitsee puolestasi. Tietenkin jotkut versiot ovat objektiivisesti katsoen parempia kuin toiset, mutta emme saa unohtaa, että autot ovat myös tunnepohjainen ostos.

Lisätietoja Mercedes GLA:sta

Miten kilpailijat pärjäävät GLA:lle?

GLA:n tärkeimmät kilpailijat ovat Audi Q3 ja BMW X1. Kaikki kolme autoa tarjoavat kokemuksen, joka on tällaisten premium-merkkien nimien arvoinen, mutta jonkin verran kustannussäästöjä näissä on selvästi havaittavissa, ja erityisesti AMG-, RS- tai M-malleissa.

Kaikki kolme näistä merkeistä tunnustavat näiden mallien suuren markkinaosuuden, joten uudempien mallien ilmestyessä useimmat niistä tarjoavat huomattavasti enemmän kuin edeltäjänsä. Esimerkiksi uusi Q3 muistuttaa enemmän A3:aa, mutta edellisen sukupolven Q3 tuntui vain hieman edellisen sukupolven autolta, vaikka se vasta julkaistiin.

Mikä GLA-sukupolvi on paras?

Uusi GLA on paras, se on ihan selvä juttu. Edellisen sukupolven GLA ja A-luokka saivat melko ristiriitaisen vastaanoton asiakkailta, sillä monet olivat sitä mieltä, että molemmat eivät ole ”aitoja Mersuja”.

  Mitkä ovat urheilulliset Mercedes-mallit?

Lisäksi uuden mallin myötä Mercedes on oikeasti ajatellut GLA:ta, ja nyt GLA edustaa loistavaa Mercedesin lähtötason pienikokoista crossoveria. Mercedes onnistui tekemään uudesta GLA:sta enemmän isompien mallien kaltaisen ja vähemmän muotoilullisesti jälkijättöisen. Ja myynti on varmasti niittänyt hedelmää.

Onko GLA parempi ostos kuin A-luokan viistoperä tai tyylikäs CLA?

Nykyään ihmiset rakastavat katumaastureita. Vaikka GLA on pienikokoinen crossover-maasturi, se on silti maasturi.

Kyse on siis enemmänkin muotoilusta kuin mistään muusta, sillä näillä kahdella on paljon yhteisiä komponentteja. A-luokan viistoperä ja GLA ovat vertailukelpoisen hintaisia, ja ne tarjoavat melko lailla samat ominaisuudet. GLA tarjoaa FWD:tä muissa kuin AMG-malleissa, ja A-luokka ei.

Mutta jos haluat AMG-version, A-luokka vaikuttaa urheilullisemmalta autolta. Jos haluat tyyliä ja sisältöä, 38 000 dollaria maksava Mercedes CLA tarjoaa sedanin kaltaisen muotoilun helpommin lähestyttävään hintaan. CLA on varmasti suosittu valinta, mutta sen käytännöllisyys on puutteellista GLA:han ja A-luokkaan verrattuna.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z