Paras off-road-muskeliauto vuonna 2023

2023 Jeep Grand Cherokee

Off-road-muskeliautoja ei ole enää olemassa samalla tavalla kuin kauan sitten. Nyt kyse on vain siitä, että suuri V8-muskelivoiman moottori laitetaan maasturiin, joka pystyy kaikkeen. Tämä ei välttämättä ole huono asia, sillä jotkut näistä maastoautoista ovat suorastaan uskomattoman kyvykkäitä. Tässä artikkelissa listaamme vuoden 2023 parhaat maastomuskeliautot.

Aluksi mainitsemme Jeep Grand Cherokee Trackhawkin, 707 hv:n koneen, joka on suunniteltu ensisijaisesti maastokäyttöön, mutta se pärjää myös maastoradalla. Dodge Durango SRT pystyy myös tarjoamaan äärimmäistä tehoa, mutta se voi mennä myös maastoon.

V8-moottorilla varustettu Jeep Wrangler Rubicon on myös maastoajoon sopiva muskeliauto, sillä se tarjoaa riittävästi tehoa repiäksesi maastoreittejä. Tämän luettelon kärjessä mainitsemme Mercedes-Benz G63 AMG:n. Kyllä, G63 ei ole mikään muskeliauto, sillä se ei ole edes amerikkalaisvalmisteinen, mutta kukaan ei voi kiistää, kuinka muskelimaiselta se tuntuu, varsinkin tuon kurkussa käheän V8-moottorin ansiosta.

Kaiken kaikkiaan ”aitoa” muskelimaastoautoa ei voi nykyään todellakaan ostaa. Monet ihmiset ovat muuntaneet olemassa olevia muskeliautoja tehdäkseen niistä maastokelpoisempia, mutta sellaista ei varsinaisesti voi mennä suoraan ostamaan.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk on kaikkien aikojen tehokkain Grand Cherokee. Siinä on 6,2-litrainen ahdettu V8-moottori, jossa on 707 hv ja 645 lb-ft vääntöä. Trackhawk ajaa ja kuulostaa aidolta muskeliautolta, mikä tarkoittaa, että se kirjaimellisesti repii korvasi irti, jos törmäät sellaiseen jopa pienillä pakoputkiston hienosäädöillä.

  Paljonko uusi tuulilasi maksaa auton tuulilasi

AWD:n ansiosta Trackhawk voi jopa ajaa maastossa, vaikka sitä ei välttämättä ole suunniteltu loistamaan siinä suhteessa. Vaikka Trackhawkia ei ole koskaan tarkoitettu eikä testattu aidolla maastoradalla, monet omistajat ovat kokeilleet sitä isommilla ja voimakkaammilla renkailla. Sanotaan vain, että sinulla ei ole vaikeuksia jäädä jumiin, kun jalkasi alla on koko ajan näin paljon voimaa.

Dodge Durango SRT

Durangosta löytyvä 6,4 litran HEMI V8 -moottori tarjoaa 475 hv ja 470 newtonmetrin vääntömomentin, mikä on enemmän kuin tarpeeksi, jotta pääset vauhtiin maastoreitillä. Toki Hellcat Durango on vielä tehokkaampi, mutta se ei ole yhtä hyvä maastoradalla kuin ”tavallinen” SRT. Se on paljon kyvykkäämpi maastoauto kuin maastoauto, mutta jos teet pieniä säätöjä, se voi olla sellainen.

Dodge sanoo, että SRT:ssä ei ole tarvittavaa aluskatteen suojausta kuin joissakin muissa V8-maastureissa tehtaalta, mutta tasapainon, alustan ja hallinnan osalta SRT on aivan täydellinen. Niin tai näin, kuulet Durango SRT:n omistajista menevän maastoon siellä täällä, mikä ei ole kovinkaan epätavallista, kun otetaan huomioon, että kyseessä on 475 hv:n AWD-maasturi, joka on luonnostaan suunniteltu menemään minne tahansa.

Jeep Wrangler Rubicon V8

V8-varusteltu Jeep Wrangler Rubicon on peto maastossa. Siinä on 470 hv ja 470 lb-ft vääntöä, ja siinä on sama moottori, joka löytyy SRT Durangosta. Jeep on kuitenkin enemmän maastoajoneuvo kuin Durango, minkä haluat, jos olet tosissasi maastossa.

  Mikä voi pilata auton moottorin?

Wrangler sopii loistavasti Overlandingiin, kallioryömimiseen, mutapyöräilyyn, dyynillä ajamiseen tai mihin tahansa muuhun. Se suunniteltiin alusta alkaen kulkemaan minne tahansa, mikä tarkoittaa, että sitä ei juuri mikään voi pysäyttää. Kaiken kaikkiaan Wrangler Rubicon V8 on todennäköisesti tämän luettelon kyvykkäin maastoajoneuvo, ehkäpä lukuun ottamatta AMG G63 AMG:tä, josta keskustelemme seuraavassa kappaleessa.

Mercedes-Benz AMG G63

Mahtava G-auto ei ole missään nimessä muskeliauto, sillä se on niin saksalainen kuin saksalaisista autoista vain voi tulla. Sen konepellin alla on kuitenkin V8, joka tuntuu kuuluvan nykyajan muskeliautoon. G63:n 577 hv:n ja 627 newtonmetrin vääntömomentin ansiosta et tunne voiman puutetta, olitpa missä tahansa.

Kolmen lukkiutuvan tasauspyörästön ansiosta G63 pystyy kulkemaan maastossa, jota vain Wrangler Rubicon pystyy selvittämään kaikista tässä artikkelissa mainituista autoista. Sen lisäksi, että G63 on niin voimakas ja kyvykäs, se on täynnä uusinta Mercedes-teknologiaa ja kaikkia niitä mukavuuksia, joita voit toivoa.

FAQ-osio

Voivatko muskeliautot ajaa maastossa?

Ei oikeastaan. Muscle-autot suunniteltiin pääasiassa neljännesmailikisoihin ja stopparikisoihin. Myöhemmin ne muuttuivat tavallisemmiksi ja alkoivat olla ylellisiä ja tekniikkaystävällisiä. Todelliset muskeliautot olivat pelkistettyjä ja niissä oli valtava kurkkuva V8, joka teki autosta erittäin nokkapainavan, mikä antoi sille sen tunnusomaisen ajokokemuksen.

Näillä autoilla on usein vaikeuksia kulkea suoraan täydellisesti päällystetyillä teillä, minkä vuoksi ne eivät kuulu mihinkään maastoreitille. Jos et usko minua, googlaa vain, kuinka monta Ford Mustangia on kolaroitu pelkästään poistumalla cars and coffee -tapahtumasta.

  Parhaat sedanit pitkille kuljettajille

Onko muskeliautoja olemassa?

Ei, ”todellisia” muskelimaastureita ei koskaan rakennettu, sillä muskeliautot olivat pääasiassa kaksiovisia isoja coupé-autoja, joissa oli V8-moottorit, terävä ulkonäkö, leveät renkaat, konepellit ja levenevät lokasuojat. Vaikka Trackhawkin kaltaiset katumaasturit sopivat löyhästi tähän kuvaukseen, ne eivät ole todellisia muskeliautoja, koska todellisia muskeliautoja ei enää ole.

Ne kuuluvat 60-, 70- ja 80-luvuille, eikä niitä voi ostaa nykyään. Toki Hellcatit, GT500:t ja ZL1:t ovat upeita, mutta ne eivät ole todellisia muskeliautoja samalla tavalla kuin ne olivat aikoinaan.

Onko Euroopassa muskeliautoja?

Muskeliauton nimi yhdistettiin ja yhdistetään edelleen Yhdysvalloissa valmistettuihin autoihin, mutta jos tarkastelemme, mikä teki muskeliautosta muskeliauton, voimme nähdä joitakin eurooppalaisia malleja, jotka sopivat tähän kuvaukseen. Aston Martinin vanha V8 Vantage on puhdas muskeliauto, googleta se, jos et usko minua. Myös monet AMG Mercedes -mallit, kuten E55 tai C63, ovat muskeliautoja.

DeTomaso Longchamp ja Mercedes AMG ”Hammer” ovat myös eurooppalaisten autonvalmistajien valmistamia muskeliautoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z