Paras paikka ostaa käytetty BMW

BMW on yksi arvokkaimmista käytettynä ostettavista merkeistä, koska sen arvon aleneminen on suurta. Voit saada erittäin hyvin säilyneen ajoneuvon, jolla on mukava ajaa, erittäin edulliseen hintaan. Paras paikka ostaa käytetty BMW on suoraan edelliseltä yksityiseltä omistajalta.

Miksi ostaa käytetty BMW yksityiseltä omistajalta eikä jälleenmyyjältä?

Ostamalla yksityiseltä edelliseltä omistajalta voit paitsi saada paremman tarjouksen vaikuttamalla valtavasti hintaan, myös saada paremman ajoneuvon, jos noudatat tämän artikkelin vinkkejä.

Jälleenmyyjät ovat ammattilaisia. Jos myyjä johdattaa sinut jälleenmyyjän sisälle, päädyt todennäköisesti autoon. Varmista, että olet tehnyt kaikki tutkimukset ennen kuin astut jälleenmyyjälle tai menet yksityisomistajan luokse, sillä on kaikki ero maailmassa.

Neuvotteluissa on paljon vaikeampi saada yliotetta jälleenmyyjää vastaan. Yksityisillä omistajilla ei useinkaan ole budjettia ammattimaisiin valokuviin, eivätkä he maalaa ja kiillota ajoneuvoa ennen kuin jokainen ostajaehdokas tulee katsomaan autoa. Tämä tarkoittaa, että voit löytää enemmän naarmuja ja epäjohdonmukaisuuksia saadaksesi alhaisemman hinnan.

Yksityiset omistajat tietävät autostaan enemmän kuin jälleenmyyjäliike.

Saat ensikäden tietoa siitä, mitä ajoneuvolle on tapahtunut vuosien varrella. Yksityinen omistaja on ajanut autolla jonkin aikaa ennen sen myyntiä. Heidän pitäisi tietää, miten auto käyttäytyy, onko siinä vikoja tai omituisuuksia. Jälleenmyyjä taas on hankkinut auton jostain, jolla on vain vähän tietoa sen menneisyydestä.
He tuntevat mallin ja merkin, mutta tietävät vain vähän itse autosta, ja juuri se on tärkeintä useimpien BMW:iden kohdalla.

  Paras BMW maastoon

Tärkeitä kysymyksiä, joita kannattaa kysyä yksityiseltä omistajalta ennen ostoa.

On erittäin tärkeää kysyä oikeita kysymyksiä, jotta saadaan selville, ovatko omistajat rehellisiä vai eivät. Jos saat heidät kiinni valehtelemasta jostain vähäpätöisestä asiasta, he todennäköisesti valehtelevat myös jostain muusta, ehkä jostain vakavammasta, kuten aiemmista onnettomuuksista tai moottorivioista.

Ovatko he auton ensimmäinen omistaja?
Jos he ovat auton ensimmäinen omistaja, he tietävät auton koko historian. Jos kysyt heiltä, onko autolle sattunut kolari, ja he sanovat, ettei ole, mutta myöhemmin saat selville ajoneuvon valmistenumeron tarkistuksen avulla, että sille on sattunut kolari, lähde pois, äläkä koskaan katso takaisin. Tästä päästäänkin seuraavaan kysymykseen.

Onko auto ollut onnettomuudessa?
Jos auto on ollut pienessä onnettomuudessa, älä kiirehdi vielä pois. Jos moottorivaurioita on kuitenkin ollut, kannattaa olla varovainen.

Mikä on auton valmistenumero?
Tarkista myös aina, täsmääkö moottorissa oleva VIN-numero ajoneuvon asiakirjoissa olevaan VIN-numeroon.
Vielä tärkeämpää on, että teet aina koeajon autolla ja käytät aikaa. Kokeile kaikkia ominaisuuksia ja nauti kyydistä. Loppujen lopuksi olet ostamassa BMW:tä.

Mitä tutkimuksia kannattaa tehdä ennen käytetyn BMW:n ostamista?

Ennen kuin aloitat, varmista, että tiedät kaiken mahdollisen ostettavasta mallista, jonka ostamista harkitset. Tunne ajoneuvon eri mallien, varustetasojen ja moottorivaihtoehtojen kirjo.

Tutustu tiettyyn malliin

Useimmiten fiksu ostaja tietää automallista enemmän kuin henkilö, jolta hän ostaa sen. Kun osoitat myyjälle, että sinulla on tietoa automerkistä ja ajoneuvosta, saat usein alennusta ja olet neuvotteluissa valta-asemassa.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Varaudu tuleviin arvonalennuksiin

Älä odota voivasi myydä BMW:tä myöhemmin samaan hintaan kuin sen ostit. BMW-autot menettävät nopeasti arvoaan. Myös huoltokustannukset on syytä pitää mielessä ennen ostoa. Luksusauton osia on joskus vaikea saada, ja ne ovat juuri niin kalliita kuin miltä kuulostavatkin.

Tarkista auton yksityishistoria

Mitä tahansa ajoneuvoa oletkin ostamassa, BMW:tä tai muuta, varmista aina, että hankit ajoneuvon historiaraportin eli VHR:n. Näin saat tietoa edellisestä omistajasta. Saat selville, onko hänellä ollut onnettomuuksia, mahdollisia panttioikeuksia, takuita ja niin edelleen.
Mitä VHR:ää kannattaa käyttää?
Voit pyytää edelliseltä omistajalta ajoneuvon VIN-numeron (Vehicle Identification Number) ja etsiä verkossa ilmaisen raportin. Erittäin luotettavia VHR-järjestelmiä ovat muun muassa AutoCheck, Carfax ja NMVTIS (National Motor Vehicle Title Information System).

Tarkista takuu

Varmista VHR:n ja historiaraportin lisäksi, että tarkistat aina, onko ajoneuvolla vielä takuu ja mikä on takuun kunto. Ota selvää, mitä se kattaa ja onko jokin asia jo katettu. Voit myös tiedustella, onko takuuta mahdollista pidentää tulevaa käyttöä varten suorittamalla lisämaksun.

Vertaa hintoja

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta varmista, että vertaat hintaa muihin markkinoilla oleviin vastaaviin autoihin, sekä jälleenmyyjiltä että yksityisiltä omistajilta.

Käytetyn BMW:n usein kysytyt kysymykset

Kannattaako ostaa 10 vuotta vanha käytetty BMW?

10 vuotta vanha BMW voi olla edullinen, mutta vain jos et aio käyttää sitä jokapäiväiseen käyttöön. Syynä tähän on kuukausittain kasaantuvien korjausten määrä. Todennäköisesti se maksaa keskimäärin yli 400 dollaria korjauksia kuukaudessa.

  Pahin BMW käytettynä ostettavaksi

Voivatko käytetyt BMW-autot olla luotettavia?

Riippuen BMW-mallista ja siitä, onko sitä huollettu ja huollettu asianmukaisesti, vanhat BMW-autot voivat olla erittäin luotettavia. Vanhemmat E36- ja E46-mallit kuuluvat luotettavimpiin BMW:n koskaan valmistamiin autoihin.

Miksi BMW:n jälleenmyyntiarvo laskee niin nopeasti?

BMW-autot menettävät arvoaan ja menettävät arvoaan nopeasti ostamisen jälkeen monista eri syistä. Yksi tärkeimmistä syistä on se, että yli 50 prosenttia myydyistä BMW-autoista on leasing-autoja. Muita syitä arvon alenemiseen ovat muun muassa vastuuton ajotapa, ensikertalaisten kokemattomien omistajien huono huolto ja vanhojen BMW-autojen ylikyllästyneet markkinat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z