Paras sähköauto lyhyille kuljettajille

Sähköautot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja näyttää siltä, että meidän kaikkien pitäisi pikkuhiljaa alkaa harkita sähköautoja mahdollisina uusina autohankintoina. On syytä mainita, että 56 prosenttia nykyisistä autonomistajista Yhdysvalloissa ilmoittaa, että joko hybridi tai sähköauto voisi tulla heidän uudeksi autokseen lähivuosina.

Näin ollen meidän on oltava tietoisia kaikista niistä eduista ja haittapuolista, joita EV:t tuovat mukanaan vaatimattomammille kuljettajille. Audi e-Tron on loistava yleispätevä kompakti katumaasturi sekä lyhyemmille että pidemmille kuljettajille, koska se tarjoaa keskitien kompaktien ja suurten sähköisten katumaastureiden välillä.

Tesla Model 3 on yksi parhaista sähköautoista, joita voi saada millä tahansa hinnalla, mikä tekee siitä yhden markkinoiden parhaista sähköautoista tällä hetkellä sekä lyhyemmille että pidemmille kuljettajille. Jos haluat pienikokoisemman EV:n, kannattaa tutustua Chevy Boltiin, sillä se tarjoaa paljon varusteita melko kohtuulliseen sisäänpääsyhintaan.

Mitä tulee pienikokoisten sähköautojen segmenttiin, Hyundai Kona vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta. Jos haluat huippuluokan sähköauton, joka on täynnä kaikenlaista nerokkuutta ja vempaimia, kannattaa tutustua Porsche Taycaniin.

Audi e-Tron – Loistava ergonomia keskikokoisen SUV:n alustalla.

Audi e-Tron keskikokoinen katumaasturi on ensimmäinen Audi EV, joka julkaistaan, mikä tarkoittaa, että Audi on pelannut varman päälle tarjoamalla EV:n melko suosittuun autosegmenttiin. e-Tronissa on 95 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää 222 kilometrin ajomatkaksi, ja lisäksi se pystyy lataamaan 54 lisäkilometriä alle 10 minuutissa, jos onnistut löytämään nopean julkisen tasavirtalaturin.

  Mitkä kaiuttimet sopivat autooni

e-Tron näyttää ja tuntuu futuristisemmalta Audi Q5:ltä, mikä on hieno asia, kun otetaan huomioon, että Q5 on kiistatta paras Audin katumaasturi, jonka voi ostaa rahalla. Lyhyemmätkin kuljettajat pääsevät helposti e-Troniin, ja se tarjoaa paljon säädettävyyttä sekä ajoasennossa että ajokokemuksessa.

Tesla Model 3 – Markkinoiden kiistatta paras sähköauto.

Tesla Model 3 on varmasti paras kokonaisvaltainen Tesla, jonka voi tällä hetkellä ostaa, kun ottaa huomioon sen, mitä hinnalla saa. Useimpien Tesla EV:iden tärkein myyntivaltti on mahdollisuus hyödyntää Teslan superlatausverkostoa, joka on 99 %:n julkisia latureita parempi, koska se on niin luotettava ja helppokäyttöinen.

Alkutason Model 3:n kantomatka on 263 mailia, kun taas korkeamman hintaluokan Long Range -mallin kantomatka on 350 mailia. Tarjolla oleva tila sopii erinomaisesti sekä pidemmille että lyhyemmille kuljettajille, sillä Model 3:n säädettävyystasot ovat ylivoimaiset useimpiin sähköautoihin verrattuna.

Chevrolet Bolt – Paras toimintasäde rahalle vastineeksi

Nykyisiä EV-markkinoita pommitetaan jatkuvasti huippuluokan EV-malleilla, jotka keräävät yleensä eniten huomiota, mutta Bolt EV tarjoaa 80 prosenttia siitä, mitä useimmat EV-mallit tarjoavat, paljon kohtuullisempaan hintaan. Se alkaa alle 38 000 dollarista ja tarjoaa 260 mailia, mikä tekee Boltista parhaan Yhdysvalloissa valmistetun edullisen EV-vaihtoehdon.

Boltin vakiovarusteena on melko kohtuulliset varusteet, ja lisävarustepaketteihin voi sisällyttää monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Melko tilava sisätila takaa, että jokainen voi viihtyä Boltissa riippumatta siitä, kuinka lyhyt tai pitkä hän on.

  Parhaat etuvetoiset autot

Hyundai Kona – Pieni sähköauto, joka on suuri.

Hyundai Kona tulee tehtaalta hyvin varusteltuna ja on Chevy Boltin kovinta kilpailijaa, kun otetaan huomioon, että molemmat tarjoavat melko lailla saman toimintasäteen samalla rahalla. Konan mukana tulee kuitenkin 10 vuoden takuu, mikä tekee siitä ylivoimaisen verrattuna useimpiin markkinoilla oleviin sähköautoihin.

Mitä tulee lyhyisiin kuljettajaystävällisiin ominaisuuksiin, Konaan on helppo nousta sisään ja ulos ja se tarjoaa samalla paljon säädettävyyttä. Vaikka toisen istuinrivin tila on melko rajallinen, lyhyempi kuljettaja voi helposti kumota sen työntämällä istuinta eteenpäin.

Porsche Taycan – Markkinoiden paras huippuluokan sähköauto.

Porsche Taycan on aito Porsche ja aito EV, mikä tekee siitä heti markkinoiden parhaan urheilu-EV:n. Taycan on saatavana muutamassa eri tehokokoonpanossa 552 hevosvoimasta aina huippumallin Turbo S -mallin 750 hevosvoimaan asti.

Sen lisäksi, että Taycan on nopea, se on myös yksi edistyksellisimmistä EV-autoista, sillä se sisältää paljon uusia ominaisuuksia EV-segmentille, kuten kaksivaihteisen vaihteiston ja 800 voltin arkkitehtuurin. Siinä on paljon tilaa ja se on varmasti mukavin EV sekä lyhyemmille että pidemmille kuljettajille.

UKK-osio

Onko EV:n ostamisessa mitään järkeä vuonna 2021?

Se riippuu siitä, miten sinulla on tapana käyttää autoa ja missä asut. Jos olet henkilö, jolla on jo kunnon kokemusta pistokehybridistä tai EV:stä, tiedät hyvin, kuinka loogista sinun on tai ei ole ostaa EV. Tärkein huomionarvoinen seikka on kuitenkin se, miten helposti ja luotettavasti latausmahdollisuutesi ovat käytettävissä.

  Mikä on paras 7-paikkainen perheauto?

Jos voit ladata autosi kotona yön yli, on järkevää ostaa EV, jos voit tehdä sen mukavasti joka yö. Jos kuitenkin pysäköit autosi pääasiassa kadulla ja asuinpaikkasi latausinfrastruktuuri ei ole kovin kehittynyt, on parempi jättää se toistaiseksi väliin.

Mitä etuja EV:n ostamisesta on?

Ilmeisin hyöty sähköauton ostamisesta on mahdollisuus säästää rahaa polttoaineessa ja kaikenlaisissa säännöllisissä huoltotarpeissa, kuten öljynvaihdoissa. EV tarjoaa kuitenkin aivan toisenlaisia etuja, jotka vaihtelevat paremmasta ympäristötietoisuudesta kaikenlaisiin valtionavustuksiin ja veronalennuksiin.

Sähköautot tarjoavat myös enemmän tavaratilaa verrattuna useimpiin polttomoottoriautoihin, koska niiden etuosassa ei ole perinteisiä kaasumoottoreita.

Mitkä ovat EV:n ostamisen haitat?

Sähköautot ovat edelleen liian kalliita massakäyttöön, minkä vuoksi ne eivät ole useimpien ihmisten ulottuvilla. Lisäksi niiden kanssa ei ole yhtä helppo elää kuin polttomoottoriautojen kanssa, koska niiden lataaminen kestää kauan. Tämä tarkoittaa sitä, että pitkien matkojen kulkeminen sähköautolla on huomattavasti vaikeampaa, jos et suunnittele sitä etukäteen.

Tämä on punainen vaate niille, jotka ajavat usein pitkiä matkoja. Lopuksi totean, että emme ole vielä valmiita siirtymään kokonaan sähköautoihin, koska latausinfrastruktuuri ei ole läheskään valmis.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z