Paras tapa puhdistaa Mercedesin nahkaistuimet

Mercedestä ei turhaan pidetä markkinoiden parhaana luksusautona. Sen ominaisuudet nostavat sen useimpien kilpailijoidensa yläpuolelle. Yksi näistä ominaisuuksista on sen ensiluokkaiset nahkaistuimet. Mutta mikä on paras tapa puhdistaa Mercedeksen nahkaistuimet?

Paras tapa puhdistaa Mercedes-Benzin nahkaistuimet on poistaa lika pehmeäharjaisella harjalla, käyttää ”kahden ämpärin” puhdistusjärjestelmää, kuivata istuimet ja viimeistellä työ käyttämällä nahan suojavoidetta. Jos noudatat tätä menetelmää Mercedes-nahkaistuinten puhdistuksessa, ne kestävät pitkään.

Tässä on täydellinen menettelytapa parhaasta tavasta puhdistaa Mercedes-Benzin nahkaistuimet.

 • Aloita hankkiutumalla eroon ylimääräisestä liasta ja roskista, jotka saattavat piileskellä istuimissa, käyttämällä joko pehmeäharjaista harjaa tai pölynimuria.
 • Käytä seuraavaksi ”kahden ämpärin” puhdistusjärjestelmää istuinten pesuun. Aloita upottamalla pehmeä liina ämpäriin lämmintä saippuavettä, väännä se sitten pois ja puhdista nahkaistuimet varovasti. Upota sen jälkeen erillinen pehmeä liina ämpäriin lämmintä, puhdasta vettä, väännä se sitten pois ja hankaa kaikki nahkaan mahdollisesti jääneet saippuajäämät.
 • Käy toisella kuivalla liinalla nahan yli ja poista ylimääräinen kosteus puhdistuksen loppuun saattamiseksi.
 • Viimeistele työ levittämällä nahan suojavoidetta. Tämä voide on elintärkeä, sillä se suojaa pigmenttiä ja pitää nahan uuden näköisenä. Jos haluat parhaat tulokset, harkitse aina Mercedes-Benzin autonhoitotuotteiden käyttöä. Voit esimerkiksi käyttää Mercedes-Benz Leather Care -hoitoainetta. Kyseessä on laatutuote, joka palauttaa nahan alkuperäisen notkeuden ja kauneuden ja samalla ravitsee ja suojaa vaarallisilta UV-säteiltä.
 • Koska UV-säteet voivat aiheuttaa nahkapenkkien värimuutoksia, varmista, että käytät istuinsuojia tai tuulilasin aurinkosuojaa. Tämä pidentää myös Mercedes-nahkaistuinten käyttöikää.
  Voiko Mercedeksen grilliä vaihtaa?

Miten pidän Mercedeksen nahkaistuimet hyvässä kunnossa?

Sen lisäksi, että puhdistat nahkaistuimesi oikealla tavalla, voit pidentää niiden käyttöikää myös huoltamalla istuimia ja kehittämällä hyviä tapoja. Joitakin asioita, joita sinun on tehtävä pitämään nahkaistuimesi huippukunnossa, ovat muun muassa seuraavat:

 • Älä koskaan käytä kovaharjaisia puhdistusharjoja tai työkaluja, jotka voivat naarmuttaa nahkaistuimia.
 • Toiseksi, älä syö tai juo autossasi, sillä roiskeet voivat värjätä nahkasi pysyvästi, mikä johtaa auton sisätilojen rumiin näkymiin.
 • Vältä terävien esineiden, kuten auton istuinten ja kynien, joutumista Benzisi sisään. Ne voivat helposti repiä nahkaistuimesi läpi.
 • Jotta puhdistus sujuu nopeasti ja sujuvasti, imuroi istuimesi raot, jotta pääset eroon liasta, pölystä ja roskista.
 • Käytä puhdistuksessa aina pehmeäharjaista harjaa, jotta vältät istuinten repimisen. Käytä lisäksi pH-arvoltaan neutraalia puhdistusliuosta saadaksesi parhaan lopputuloksen.
 • Kun olet puhdistanut nahkaistuimet, hoitele ne aina, jotta ne suojautuvat tahroilta. Tämän seurauksena nahkaistuimesi eivät hajoa eivätkä liat tartu kunnolla huollettuihin nahkaistuimiin.
 • Välttääksesi autosi nahkaistuinten nopean heikkenemisen, vältä pysäköintiä auringossa kokonaan. Aurinko tai UV-säteet vahingoittavat ja haalistavat nahkaa paljon nopeammin kuin mikään muu. Pysäköi auto aina puun alle tai autotalliin, jos mahdollista.

Mitä tuotteita minun tulisi välttää puhdistaessani Mercedeksen nahkaistuimia?

Kun olet tutustunut menettelyyn ja tuotteisiin, joita kannattaa käyttää Mercedesin nahkaistuinten asianmukaiseen puhdistukseen, on myös tärkeää tietää, mitä tuotteita kannattaa välttää. Nämä tuotteet eivät ainoastaan pilaa nahkaistuimiasi, vaan ne saattavat myös pakottaa sinut hankkimaan uudet istuimet. Niitä ovat mm:

 • Tummat liinat
 • Terävät esineet, jotka voivat pistää tai jopa vahingoittaa nahkaa
 • Huonekalujen kiillotusaineet
 • Pesuaineet
 • Kodin puhdistusaineet
  Älä koskaan käytä mitään edellä mainituista tuotteista nahkaistuinten puhdistukseen.
  Paras öljy Mercedes C300:lle

FAQ

Miten puhdistan Mercedes Articon keinonahkaistuimet?

Toisin kuin perinteinen nahka, Articon nahka on jokseenkin sitkeää ja kestää tahroja. Siksi sitä ei pitäisi puhdistaa usein. Artico -nahan puhdistusmenetelmä on kuitenkin sama kuin perinteisen nahan. Seuraavassa on seuraavat vaiheet:

 • Käytä mikrokuituliinaa ja pientä määrää vettä kevyen lian ja roiskeiden poistamiseen.
 • Mutta jos tahra on sitkeä, käytä hyväksyttyä Mercedes-Benz-auton verhoilun puhdistusainetta tahran poistamiseen.
 • Käytä seuraavaksi kuivaa puhdasta liinaa lian poistamisen jälkeen.
 • Anna lopuksi puhdistetun nahan kuivua jättämällä ikkunat auki.
 • Voit nyt hoitaa ja suojata nahkaa

Miksi on tärkeää käyttää luonnollista ja myrkytöntä nahanpuhdistusainetta?

Tämä johtuu siitä, että nahka on huokoista. Siksi sillä on taipumus imeä itseensä kaikki käyttämäsi puhdistusaineet. Tämän seurauksena myrkyllisen puhdistusaineen käyttö ei ole vaarallista ainoastaan auton istuimille vaan myös autoa käyttäville ihmisille. Käytä aina Mercedeksen suosittelemia nahanpuhdistusaineita saadaksesi parhaan tuloksen Benzisi nahalle.

Voinko käyttää Mr. Clean Magic Eraser -puhdistusainetta Mercedeksen nahkaistuinten puhdistamiseen?

Kyllä voit. Tämä puhdistusaine tulisi kuitenkin varata erittäin likaisiin nahkaistuimiin. Mr. Clean Magic Eraser on turvallinen ja erittäin tehokas likaisen nahan puhdistuksessa. Menettely on kuitenkin hiukan hankalampi verrattuna perinteiseen nahanpuhdistusmenetelmään.

Johtopäätös

Paras ja helpoin tapa puhdistaa Mercedeksen nahkaistuimet on käyttää pehmeäharjaista harjaa lian ja roskien poistamiseen, soveltaa ”kahden ämpärin” puhdistusjärjestelmää istuinten pesuun, käyttää kuivaa liinaa ylimääräisen kosteuden poistamiseen ja levittää nahan suojavoidetta. Jos noudatat tätä yksinkertaista menettelyä, Benzisi istuimet ovat aina moitteettomassa kunnossa.

  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Sinun on kuitenkin myös huollettava nahkaistuimesi, jotta ne pysyvät loistavassa kunnossa pitkään. Imuroi lika raoissa, vältä juomista tai syömistä autossa, pysäköi auto varjoisaan paikkaan, hoida istuimet ja vältä terävien esineiden joutumista autoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z