Paras viistoperä vanhemmille kuljettajille

Iäkkäät kuljettajat hyötyvät ominaisuuksista, kuten hyvästä näkyvyydestä, helposta saavutettavuudesta, monista säätömahdollisuuksista ajoasennossa, helposti saavutettavista ohjauspyörän ja kojelaudan hallintalaitteista, mukavasta kyydistä ja lukuisista turvallisuuslaitteista, jotka lisäävät tietoisuutta ja parantavat ajokokemusta.

Tällaisia autoja löytyy lähes jokaisesta autosegmentistä, mikä tarkoittaa, että voit valita joko pienemmän tai suuremman auton. Viistoperät ovat todennäköisesti paras kompromissi kaikkien näiden seikkojen osalta, varsinkin koska ne ovat yleensä edullisempia verrattuna maastureihin ja sedaneihin.

Honda Civic Hatchbackin tai uuden Hyundai Ioniq Hybridin kaltaiset autot sopivat erinomaisesti vanhemmille kuljettajille, koska niissä yhdistyvät kaikki edellä luetellut ominaisuudet. Jos haluat hienostuneemman kokemuksen kuluttamatta liikaa rahaa, kannattaa tutustua VW Golfiin.

Kia Rio on myös erittäin monipuolinen viistoperä, jossa on myös kaikki edellä luetellut seniorikuljettajaystävälliset ominaisuudet. Jos kuitenkin olet kiinnostunut sähköisestä viistoperästä, muista tutustua Chevy Bolt EV:hen, koska se on kiistatta paras sähköauto seniori-ikäisten kuljettajien kannalta.

Honda Civic

Uusi Honda Civic on saatavana monissa eri kokoonpanoissa, kuten 4-ovisena sedanina ja 5-ovisena viistoperänä. Näistä kahdesta kannattaa keskittyä lähinnä viistoperäiseen versioon, koska se on siihen verrattuna helpommin lähestyttävä ja käytännöllisempi.

Uusi Civic on kuitenkin myös turvallisuudeltaan korkealle luokiteltu auto, ja siinä on tehtaalta lähtien runsaasti turvavarusteita. Infotainment-järjestelmä on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, kun taas ajoasento on hyvin säädettävissä muodosta tai koosta riippumatta.

  Kuinka nopeasti autot menettävät arvonsa

Hyundai Ioniq Hybrid

Jos olet kiinnostunut yhdistämään suuren arvon, tehokkuuden ja mukavuuden, uusi Hyundai Ioniq hybrid hatchback on hankittava, koska se alkaa noin 23 000 dollarista, mikä tekee siitä uskomattoman kilpailukykyisen auton hintalappuunsa nähden. Jos haluat päivittää autosi pistokehybridimalliin (mikä kannattaa tehdä), sen pitäisi maksaa 3 000 dollaria enemmän.

Voimansiirron lisäksi Ioniq Plug-In -mallissa on tehtaalta lähtien paljon turvavarusteita, jotka tekevät siitä turvallisen ja itsevarman ajaa. Tarjolla on riittävästi tilaa kaikenkokoisille kuljettajille, ja infotainment-järjestelmä on intuitiivinen ja helppokäyttöinen.

VW Golf

VW Golf on kultainen standardi, kun on kyse helppokäyttöisistä viistoperäisistä autoista Euroopassa, mikä tarkoittaa, että siinä yhdistyvät mukavuus ja tilat niin kuin missään muussa merkissä. Melko laatikkomaisen muotonsa ansiosta Golf tarjoaa eniten tilaa kaikista viistoperäisistä autoista ja on samalla yksi helpoimmista autoista ajaa.

Näkyvyys on kaikin puolin hyvä, ja Golf tuntuu niin rauhalliselta ja hienostuneelta, että voisi luulla sen kuuluvan korkeampaan hintaluokkaan. Golf, jota kannattaa kuitenkin tarkastella, on Mk7.5-sukupolvi eikä Mk8-sukupolvi, koska 7.5 tarjoaa paremman vastineen rahalle.

Kia Rio

Kia Rio on pirteä pieni viistoperäauto, joka sopii niille, jotka viettävät suurimman osan ajoajastaan kaupungissa. Tarjolla olevat moottorit ovat luotettavia ja tehokkaita, ja niiden pitäisi kestää pitkään, jos niistä huolehdit kunnolla. Rion vakiovarusteisiin kuuluu myös paljon turvavarusteita, ja keskitason varusteluun päivittämällä saat uskomattoman hyvän hinnan.

  Auttaako neliveto sateella?

Rioon on helppo nousta sisään ja ulos ja se on helppo lastata täydellisen ajokorkeuden ansiosta, minkä pitäisi hyödyttää sekä vanhempia että nuorempia kuljettajia.

Chevy Bolt EV

Jos olet ensisijaisesti kiinnostunut sähköautoista, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua Chevy Bolt EV:hen, koska se tarjoaa sekä tehokkuutta että arvoa erittäin houkuttelevassa paketissa. Se tarjoaa myös vaatimattomasti korotetun ajoasennon, joka takaa helpomman sisäänpääsyn verrattuna useimpiin tämän listan autoihin.

Yli 250 mailia täydellä latauksella, Bolt on yksi markkinoiden arvokkaimmista EV-autoista. Pikalatausominaisuuksien ansiosta saat 100 mailia lisää vain 30 minuutin latauksella. Lisäksi siinä on tehtaalta lähtien paljon varusteita, joiden pitäisi pitää sinut sekä turvassa että viihdyttävänä pitkään.

UKK-osio

Ovatko hatchbackit täydellisiä vanhemmille kuljettajille?

Jos olet pienellä budjetilla ja haluat maksimoida sen, mitä saat rahoillesi, viistoperä voi olla yhtä hyvin paras mahdollinen autotyyppi. Jos kuitenkin haluat parasta mahdollista ja olet joustava rahojesi suhteen, on parempi valita kompakti katumaasturi, koska siinä yhdistyy kaikki, mitä saat hatchbackista, sekä parempi ajoasento ja näkyvyys.

Sedanit ovat paras autotyyppi, jos ajat autollasi pääasiassa pitkiä moottoritieajoja, koska ne tarjoavat mukavimman ajomukavuuden ja vähiten tuuli- ja rengasmelua.

Mitkä autotyypit ovat huonoja vanhemmille kuljettajille?

Urheiluautot ja superautot eivät ole aivan parhaita autoja, jos olet vanhempi kuljettaja, koska ne tarjoavat nykyisin myynnissä olevista autoista alhaisimman ajokorkeuden. Tämä tarkoittaa, että niihin on vaikea päästä sisään ja ulos ja että niissä on tapana tinkiä sekä mukavuudesta että käytännöllisyydestä.

  Mikä on rumin auto?

Täysikokoiset sedanit ovat kiistatta maailman mukavimpia autoja, mutta ne ovat aivan liian suuria kaupunkiajoon, koska niiden näkyvyys on huonompi kuin muiden autojen. Suuret maastoautot ovat yksinkertaisesti tarpeettomia, jos et tarvitse lisätilaa. Jos tarvitset, suuri katumaasturi saattaa olla järkevämpi vaihtoehto.

Mitä ominaisuuksia minun pitäisi asettaa etusijalle, jos haluan hyvän auton vanhemmille kuljettajille?

Seniorikuljettajaystävälliset ominaisuudet koostuvat helppokäyttöisyydestä, kaikkien hallintalaitteiden intuitiivisuudesta, ajoasennon runsaasta säädettävyydestä sekä turvallisesta ja luotettavasta alustasta. Kaikkien näiden ominaisuuksien lisääminen uuteen autoon voi kuitenkin maksaa paljon rahaa, joten sinun on asetettava ne tärkeysjärjestykseen.

Tärkeimpiä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat turvallisuus, esteettömyys ja hyvä näkyvyys.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z