Paras vuosi Audi A3:lle

Onko Audi A3 hyvä auto?

Audi A3 on pienikokoinen perheviistoperä/sedan, joka pyrkii tarjoamaan kaiken, mitä odotat huippuluokan Audi-mallilta, mutta ei kuitenkaan ole liian suuri tai kallis. A3 on ollut markkinoilla jo pitkään, ja voidaan sanoa, että A3 on yksi Audin menestyneimmistä malleista, erityisesti Euroopan markkinoilla, joilla on saatavilla sekä viistoperä että sedan.

Paras Audi A3:n vuosimalli näyttää olevan vuoden 2017 malli, sillä siinä arvo ja luotettavuus ovat tasapainossa todella hyvin. Vuoden 2017 malli toi myös Audi A3:n keskisyklin päivityksen, mikä tarkoittaa, että tämä A3-sukupolvi kuroo umpeen kuilun aivan uusimman A3:n ja sitä edeltäneen A3:n välillä.

Vuoden 2020 Audi A3 edustaa A3:n viimeisintä sukupolvea, joka perii melko paljon osia edellisen sukupolven A3:sta ja yhdistää ne täysin uusittuihin sisätiloihin ja ulkoasuun. Vuosi 2020 on uusimman A3:n paras mallivuosi hinnan ja yleisen asiakastyytyväisyyden vuoksi.

Kannattaa myös harkita vuoden 2016 A3-mallin ostamista, jos haluat säästää hieman rahaa, mutta saada silti auton, joka tarjoaa suhteellisen ylellisen kokemuksen. Hyvin varustettu 2016-malli on halvempi tai yhtä kallis kuin melko pelkistetty 2017-malli, mikä tarkoittaa, että saat paljon vastinetta rahoillesi.

2017 Audi A3

Audi A3:n edellinen sukupolvi on Audille massiivinen menestys, mutta A3:n syklin puolivälissä päivitetty edellinen sukupolvi näyttää olevan yleisesti ottaen joukon paras valinta. Vuoden 2017 malli on niin hyvä siksi, että se maksaa kaikista keskisyklin päivityksen edellisen sukupolven A3-malleista vähiten rahaa, mutta tarjoaa silti kaiken.

  Paras vuosi Audi Q7:lle

Ensimmäisen vuoden tuotantomallit ovat yleensä hieman vähemmän luotettavia kuin sen jälkeen tulevat autot, mutta vuoden 2017 A3 on vain keskisyklin päivitys, mikä tarkoittaa sitä, että auto on allaan enemmän tai vähemmän sama kuin sitä edeltänyt malli. Vuoden 2017 malli näyttää hyvältä, etenkin S-Line-muodossa ja hyvillä vanteilla varustettuna.

Vuoden 2017 mallin sisätilat ovat yhtä ylelliset kuin sen ilmestyessä. Voit hankkia vuoden 2017 A3:n kauttaaltaan laadukkailla materiaaleilla varustettuna. Luotettavuus on loistava, se tarjoaa kunnon vastinetta, ja se näyttää paremmalta kuin useimmat A3-mallit markkinoilla.

2020 Audi A3

Jos haluat aivan viimeisimmän sukupolven Audi A3:n, sinun kannattaa harkita vuoden 2020 mallin ostamista, sillä se tarjoaa kaiken, mitä vuoden 2022 malli tarjoaa, mutta se maksaa huomattavasti vähemmän rahaa. Sinänsä 2020-malli on joukon arvovalinta, ja siksi se on todennäköisesti paras A3-malli, jonka voit hankkia. Se ei ehkä ole yhtä luotettava kuin vuoden 2017 malli, ja siksi se sijoittuu toiseksi, mutta se on silti todella hyvä auto.

Luotettavuuden kannalta vuoden 2020 A3:ssa oli joitakin ongelmia ja takaisinkutsuja, mutta suurin osa niistä on jo selvitetty. Syy, miksi 2020 on niin hyvä, on se, että se näyttää upealta sisältä ja ulkoa. S-Line-autoilla on paljon näkyvyyttä tien päällä, koska ne näyttävät aivan liian futuristisilta ja tuskin jäävät huomaamatta.

  Paras vuosi Audi A4:lle

Tämä ei ole tyypillistä Audille, sillä se on tunnettu siitä, että se suunnittelee alitajuisen näköisiä autoja, mutta S-Line Audi A3 -mallit ovat varmasti erilaisia. Sisätilat ovat myös uskomattoman hyvin varustellut terävine linjoineen, suurine näyttöineen ja Audin kauniilla, alan parhaimmistoon kuuluvalla Virtual Cockpit -mittaristolla.

2016 Audi A3

Jos haluat säästää hieman rahaa, mutta haluat silti suhteellisen uuden, laadukkaan Audi-elämyksen, kannattaa tutustua vuoden 2016 malliin. Vuoden 2016 Audi A3 on pre-faceliftin edellistä sukupolvea edustava malli, joka ei poikkea liikaa post-facelift-mallista. Ulkomuotoilu on edelleen todella hyvännäköinen, varsinkin kun se on varustettu LED-valoilla, hienoilla vanteilla ja S-Line-paketilla.

Sisätilat ovat suurin piirtein samat kuin vuoden 2017 mallissa, lukuun ottamatta ohjauspyörää ja muutamia muita yksityiskohtia. Vuoden 2016 malli on yhtä luotettava kuin vuoden 2017 malli, mikä tarkoittaa, että siltä osastolta ei ole mitään hätää. Se tarjoaa saman määrän tilaa, samat moottorit ja saman vaihteiston.

Toki se ei tunnu yhtä modernilta kuin 2017-malli, koska siihen ei ole saatavana Audin Virtual Cockpit -ohjaamoa, mutta jos haluat säästää muutaman taalan, 2016-malli on oikea valinta. Se on todennäköisesti edullisin käytetty A3-malli, jonka voit ostaa yleisesti.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi A3?

Jos pidät pienikokoisista premium-autoista, tulet rakastamaan Audi A3:a, koska se on todella monipuolinen luksusauto, joka tarjoaa kaikki modernit mukavuudet, joita voit odottaa premium-merkiltä. A3 on ollut markkinoilla jo pitkään, ja se on todella suosittu auto käytettyjen autojen markkinoilla, erityisesti Euroopassa.

  Audi A5:n yleiset ongelmat

Jos et pidä pienistä autoista, et todennäköisesti myöskään pidä A3:sta. Kyse ei ole siitä, etteikö siihen mahtuisi isoja aikuisia, vaan kyse on enemmänkin mukavuudesta ja ajotuntumasta. Viistoperä on tilavampi vaihtoehto, mutta sedan on useimpien mielestä paljon paremman näköinen auto.

Mikä Audi A3 -malli on paras?

Jos haluat tehokkaimman Audi A3:n, kannattaa valita joko 1.6L TDI- tai 2.0L TDI-malli, jos niitä on saatavilla. Jos ei ole, kannattaa hankkia 1,5 litran bensiinikäyttöinen A3-malli. Jos haluat jännittävimmän ja parhaan A3-mallin, jonka rahalla saa, kannattaa valita Audi RS3, jossa on 5-sylinterinen turbomoottori.

Saako Audi A3:sta avoauton?

Audi tarjosi aiemmin A3:n avoauton, mutta avoautomallista luovuttiin mallivuodeksi 2020, sillä pienten avoautojen (ja avoautojen yleensäkin) suosio on ollut laskusuunnassa jo vuosikymmeniä. Elämme maastureiden ja crossoverien aikakautta, mikä tarkoittaa, että avoautot eivät yksinkertaisesti kiinnosta tarpeeksi, ainakaan tällä hetkellä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z