Paras vuosi Audi A5:lle

Audi A5 on yksi Audin mielenkiintoisimmista sedan/coupe-malleista, koska se on hieman pidempi kuin joskus liian kompakti Audi A4, mutta ei kuitenkaan yhtä suuri kuin keskikokoinen Audi A6. Lisäksi 90 prosenttia ihmisistä on samaa mieltä siitä, että A5 näyttää paljon paremmalta kuin A4, etenkin koska siitä on tarjolla tyylikkäämpiä versioita ja kehyksettömät coupe-ovet.

Audi A5 vaikuttaa kaiken kaikkiaan todella hyvältä autolta, ja siksi A5 on erittäin suosittu käytetyn auton markkinoilla ympäri maailmaa. Jos haluat parhaan Audi A5:n, jonka rahalla saa, sinun pitäisi valita vuoden 2018 Audi A5, sillä vuoden 2018 malli on yksi uudemmista A5-sukupolvista ja se on myös malli, jolla on melko luotettava maine, sillä se ei hajoa liikaa.

Toiseksi paras Audi A5 -malli, jonka voit ostaa, on upouusi vuoden 2022 malli, koska se on edistyksellisin, halutuin ja hienostunein A5-malli, joka näyttää pitävän pintansa myös luotettavuuden osalta. Lopuksi, vuoden 2016 Audi A5 on viimeinen mallivuosi 1. sukupolven A5:lle, joka on aina loistava auto.

Vuoden 2016 mallissa on vähiten ongelmia, sillä se seisoo lähes 10 vuotta vanhalla alustalla. Tämä tarkoittaa sitä, että Audi oli onnistunut ratkaisemaan ennen vuoden 2016 mallia joukon ongelmia, jotka piinasivat A5:tä siitä lähtien, kun se tuli markkinoille 2000-luvulla.

2018 Audi A5

Vuoden 2018 Audi A5 näyttää olevan koko A5-malliston paras valinta, koska se on todella luotettava, melko edullisesti hinnoiteltu ja melko hyvin varustettu. Vuoden 2018 malli edustaa Audi A5:n 2. sukupolvea ennen faceliftia, mutta faceliftin jälkeinen Audi A5 ei eroa kovin paljon faceliftin edeltävästä mallista, varsinkaan sisältä.

  Audi A8:n yleiset ongelmat

Vuoden 2018 Audi näyttää saavan loistavia asiakastyytyväisyystuloksia, jotka varmasti nostavat vuoden 2018 A5:n korkealle monien haluttujen listalla. Ulkomuotoilu on tyylikäs, varsinkin neliovisessa Sportback-mallissa. Sisätilat on verhoiltu korkealuokkaisilla materiaaleilla, kuten alumiinilla ja mustalla pianomuovilla.

Hintatasoltaan vuoden 2018 mallia saatetaan pitää monille hieman liian kalliina, mutta vuoden 2018 A5 on nyt neljä vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että se on menettänyt arvoaan melko paljon. On järkevää odottaa vuosi tai kaksi, ennen kuin nämä laskevat vielä enemmän. Siinä vaiheessa näitä todennäköisesti myydään kuin hullu.

2022 Audi A5

Vuoden 2022 Audi A5 on uusin, edistyksellisin ja halutuin A5-malli, jonka voi ostaa rahalla. Se vaikuttaa myös melko luotettavalta autolta. Syy siihen, miksi 2022 näyttää olevan luotettava, on se, että se perustuu alustaan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran lähes viisi vuotta aiemmin. Tämä tarkoittaa, että Audilla oli riittävästi aikaa korjata useimmat sitä edeltäneitä malleja vaivanneet ongelmat.

Vuosi 2022 edustaa A5:n faceliftin jälkeistä toista sukupolvea, joka näyttää kiistatta huomattavasti paremmalta kuin ennen faceliftia oleva A5:n toinen sukupolvi. Sisätiloja on hieman päivitetty, mutta A5:n sisätiloja ei oikeastaan tarvinnut suunnitella kokonaan uudelleen, koska A5:n 2. sukupolven sisätilat näyttävät vielä nytkin aikaansa edellä.

Moottorit ovat parhaimmillaan, koska ne ovat tehokkaita, tehokkaita ja todella sulavia. On totta, että nämä ovat huomattavasti kalliimpia kuin 2018-malli. Niin paljon, että monet väittävät, että onko vuoden 2022 malliin ylipäätään syytä päivittää. Kukaan ei kuitenkaan voi kiistää, että 2022-malli on kehittyneempi, halutumpi ja myös luotettavampi.

  Audi S4 Luotettavuus

2016 Audi A5

Jos haluat käytetyn Audi A5:n, joka on taloudellisesti järkevin, kannattaa hankkia vuoden 2016 malli. Syy tähän on yksinkertainen, se on valtavan luotettava auto, joka on ollut markkinoilla noin vuosikymmenen ajan. Audi on siis selvinnyt useimmista ongelmista, jotka vaivasivat sitä edeltäneitä malleja.

On syytä mainita, että vuoden 2016 A5:tä pidetään yleisesti yhtenä parhaiten suunnitelluista Audi-malleista, joka on koskaan ollut maan päällä. Sisätilat ovat jonkin verran vuoden 2016 mallin heikko kohta, sillä niissä näkyy ikä paljon enemmän kuin nykyisissä A5-malleissa.

Niin tai näin, jos sinua kiinnostaa lähinnä arvonäkökulma, kannattaa hankkia vuoden 2016 malli. Se on myös viimeinen 1. sukupolven Audi A5 -mallivuosi, mikä tarkoittaa, että nämä säilyttävät arvonsa paremmin kuin monet sitä edeltäneet Audi A5 -mallivuodet.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi A5?

Audi A5 on yksi suosituimmista Audi-malleista sekä käytettyjen että uusien autojen markkinoilla. Tämä johtuu siitä, että A5 on aivan keskellä. Se on tarpeeksi suuri, jotta siihen mahtuu neljä henkilöä, mutta ei liian suuri, jotta se tuntuisi veneeltä. Se saa loistavat moottorit, se näyttää hyvältä, ja se on laadukkaasti valmistettu tuote, joka ei jää pätkääkään jälkeen kilpailijoistaan.

Suorituskykyisempien kuljettajien mielestä A5 saattaa kuitenkin olla hieman liian kliininen. Auto on vain niin hyvä, että se tuntuu usein tylsältä. Jos siis haluat monitoimimiehen, A5 on se, joka kannattaa hankkia. Jos taas pidät urheilullisista autoista, sinun kannattaa valita BMW 4-sarja.

  Mitä öljyä minun pitäisi käyttää Audi A3:ssa?

Mikä Audi A5 -malli on paras?

Se riippuu siitä, mitä haluat autolta. Jos haluat tehokkaan auton, jolla voi tehdä mitä tahansa, sinun pitäisi valita jokin diesel-vaihtoehdoista, koska ne ovat paljon taloudellisempia. Toisaalta 2,0 litran TFSI-malli on todennäköisesti paras valinta joukosta, koska se tarjoaa lähes kaiken, mitä tarvitset.

Muista myös harkita A5:tä, jossa on Quattro AWD -järjestelmä, koska se on ratkaisevan tärkeää, jotta auto tuntuu mahdollisimman hyvältä. Se on myös olennaisen tärkeää loistavien talviajo-ominaisuuksien kannalta.

Onko Audi A5 parempi kuin Mercedes C-Class Coupe ja BMW 4-sarja?

BMW 4-sarja on joukon suorituskykyisin auto, mikä tarkoittaa, että niiden, jotka arvostavat eniten ajodynamiikkaa, kannattaa valita 4-sarja. 4-sarja ei kuitenkaan ole näistä kolmesta mukavin auto. Toisaalta Mercedes Benz C-luokan Coupe on mukavin auto, joka ei pidä kaarteista liikaa.

Audi A5 on jossain keskellä, mutta se kallistuu hieman enemmän C-luokan suuntaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kolme ovat upeita, ja ostopäätöksesi perustuvat todennäköisesti siihen, millaista ajokokemusta arvostat eniten ja merkkiuskollisuuteesi.

Video: Käytetyn Audi A5:n ostaminen – 2007-2016, Yleiset ongelmat, Ostoneuvonta / opas

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z