Paras vuosi Audi Q5:lle

Audi Q5

Audi Q5 julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja se on ollut tuotannossa siitä lähtien. Kahdessa sukupolvessa ja kahdessa syklin puolivälissä tehdyssä päivityksessä Q5:stä on onnistuttu tekemään yksi, ellei jopa kaikkein halutuimmista Audin katumaastureista. Jotkin Q5:n sukupolvet eivät kuitenkaan pärjänneet yhtä hyvin kuin toiset, ja tässä artikkelissa asetamme Audi Q5:n parhaat vuosimallit paremmuusjärjestykseen.

Paras Q5-mallivuosi näyttää useimpien nettitaulukoiden ja omistajien tyytyväisyyskyselyjen mukaan olevan 2017-malli. Vuoden 2017 Q5 on Q5:n toisen sukupolven ensimmäinen mallivuosi, ja se ansaitsee tämän ykköspaikan sekä siksi, että se tarjoaa todella luotettavan kokemuksen ja samalla myös suuren arvon.

Audi Q5:n toiseksi paras mallivuosi on 2021, koska se on paras faceliftin jälkeisen 2. sukupolven Q5-malli. Syy kakkossijaan on se, että se on kaiken kaikkiaan kehittynein Audi Q5 ja halvin nykyisen sukupolven Q5.

Jos pidät Q5:n 1. sukupolvesta, paras vaihtoehto on epäilemättä vuoden 2016 post-facelift Audi SQ5, jossa on 3,0 litran ahdettu V6-moottori. Syy, miksi juuri tämä 1. sukupolven Q5 on kolmannella sijalla, on se, että se on yksi uusimmista malleista, jossa on todennäköisesti kaikkien aikojen paras Q5-moottori.

2017 Audi Q5

Vuoden 2017 Audi Q5 on ensimmäinen 2. sukupolven Q5-malli, joka toi Q5:n nykyaikaan. Kun se tuli markkinoille, monet eivät olleet ihastuneita sen ulkonäköön, mutta kukaan ei arvostellut 2017 Q5:tä sisätilojen laadun ja sisustuksen osalta.

Syy siihen, miksi vuoden 2017 malli vie 1. sijan Audi Q5:n parhaana vuosimallina, on se, että se tarjoaa parhaan arvon nykyaikaiselle Q5:lle ja on samalla yhtä luotettava kuin kaikki sitä seuranneet Q5:n 2. sukupolven faceliftia edeltäneet mallit. Vuoden 2017 malli on nyt yksi suosituimmista Q5-malleista 2nd hand -markkinoilla juuri näistä syistä.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Vuoden 2017 Q5 on myös auto, joka on saanut paljon kiitosta asiakkailtaan, ja vuoden 2017 Q5:n yleinen asiakastyytyväisyystaulukko on yksi parhaista, mitä Q5:lle on olemassa. Kaiken kaikkiaan vuoden 2017 Q5 tarjoaa erinomaista arvoa, sillä se tasapainottelee uusimman Q5:n ja hieman vanhentuneen 1. sukupolven post-facelift Q5:n välillä. Se on hinnoiteltu juuri sopivasti, sillä se tarjoaa kaiken, mitä nykyaikaiselta katumaasturilta tarvitaan.

2021 Audi Q5

Pienten puutteiden silittämisen osalta vuoden 2021 Q5 edustaa hienoa kehitystä vuoden 2017 Q5:stä, joka ei pärjännyt muotoilun saralla kovinkaan hyvin. Monien mielestä (itseni mukaan lukien) faceliftia edeltänyt 2. sukupolven Q5 ei koskaan valloittanut mielikuvitusta täysin, ja olen edelleen sitä mieltä, että faceliftin jälkeinen 1. sukupolven Q5 näyttää ulkoisesti paremmalta.

Onneksi vuoden 2021 Q5 näyttää ulkoisesti paljon paremmalta, vaikka sisätilojen muotoilu ei olekaan muuttunut kovin paljon. Lisäksi vuoden 2021 Q5 esitteli ensimmäisen kerran Sportback-mallin, joka tarjoaa hieman lisää hohtoa jo ennestään huomiota herättävään vakio-Q5:een.

Toinen syy, miksi vuoden 2021 Q5 on näin korkealle rankattu, on se, että se on todella luotettava katumaasturi. Audilla on tapana parantaa mallejaan jatkuvasti, ja niiden faceliftin jälkeiset mallit ovat yleensä paljon luotettavampia, koska ne korjaavat useimmat puutteet auton elinkaaren aikana.

  Audi Q5:n yleiset ongelmat

2016 Audi SQ5

Syy, miksi valitsimme vuoden 2016 mallin tämän listan loppuun, on se, että se onnistui viimeistelemään hyvin kypsyneen post-facelift Q5:n tekemällä siitä paljon luotettavamman ja paremmin yhteen ruuvattuna. Vuosi 2016 on Q5:n faceliftin jälkeisen 1. sukupolven aivan viimeinen mallivuosi, mikä tarkoittaa, että se on ylipäätään kehittynein 1. sukupolven Q5.

Syy, miksi valitsimme SQ5:n, on se, että se on todellinen täyden paketin auto. Myönnettäköön, että on olemassa tehokkaampia ja halvempia moottoreita kuin 3,0 litran ahdettu V6, mutta mikään muu moottori ei ole yhtä hauska ajettava kuin tämä. Audi teki tällä aikakaudella myös diesel-SQ5:n, mutta todellisen S-auton voimanlähteenä pitäisi olla bensamoottori.

Vuoden 2016 Audi on myös paremmin varusteltu kuin aiemmat sukupolvet, ja se on myös yksi kaikkien aikojen komeimmista Q5-malleista. Audi todella toimitti faceliftin jälkeisen Audi A5:n ja faceliftin jälkeisen Audi Q5:n kanssa, sillä nämä kaksi näyttävät yhä tuoreilta vielä muutama vuosikymmen alkuperäisen julkaisun jälkeenkin.

FAQ-osio

Mitkä ovat huonoimmat vuodet Audi Q5:lle?

Kun halutaan valita Q5:n huonoimmat vuodet, on mainittava vuoden 2014 Q5, joka näyttää olevan tähän mennessä ongelmallisin Q5. Omistajien tyytyväisyystaulukoissa todetaan, että vuoden 2014 Q5:ssä on yksinkertaisesti liikaa ongelmia, jotta auto olisi niin miellyttävä kuin sen pitäisi olla. Ainoastaan Audin liiallisen öljynkulutuksen aikakauden pahimmat ajat lisäsivät auton käyttökustannuksia melkoisesti.

  Audi vs Honda luotettavuus - kumpi on parempi

Auto kärsi myös viidestä eri takaisinkutsusta. Vuoden 2012 Audi Q5 ei ole yhtään sen parempi, koska se oli osa 6 eri takaisinkutsua, jotka koskivat yli 150 000 mallia. Omistin kuitenkin vuoden 2014 Audi Q5:n lähes neljän vuoden ajan, eikä minulla ollut yhtään ongelmaa auton kanssa. Tämä tarkoittaa, että asianmukainen huolto ja täydellinen huoltohistoria ovat usein tärkeämpiä kuin se, mitä internetissä lukee.

Onko Audi Q5 sen arvoinen?

Audi Q5 on ehdottomasti sen arvoinen, sillä se on täydellisen kokoinen katumaasturiksi, koska se tarjoaa sinulle korotetun ajoasennon, jota me kaikki rakastamme, mutta ei kuitenkaan uhraa autoa pysäköinnissä ja ahtaampien aukkojen läpi navigoinnissa.

Q7 on yksinkertaisesti liian suuri useimmille ihmisille, kun taas Q3 ei ole koskaan ollut yhtä ylellinen kuin Q5, eikä todennäköisesti tule koskaan olemaankaan.

Onko Audi Q5 hyvä perheauto?

Audi Q5 on yksi parhaista perheautoista, joita rahalla saa nykyään, koska se tarjoaa valtavasti perheystävällisiä ominaisuuksia ja on samalla mukava, ylellinen ja tilava. Q5 tarjoaa todella tasaisen ja pehmoisen ajo-ominaisuuden, ja sen turvallisuustiedot ovat erinomaiset.

Siihen on helppo nousta sisään ja ulos, siinä on suuret tavaratilat, siinä on runsaasti turvatyynyjä ja se tarjoaa suuren tavaratilan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z