Parhaat 4-paikkaiset superautot ostettavaksi vuonna 2023

Parhaat 4-paikkaiset superautot ostettavaksi vuonna 2023

Superauton ostamiseen liittyy yleensä koko joukko kompromisseja, jotka voivat usein olla haitaksi koko kokemukselle. Monet ihmiset haluaisivat omistaa superauton, mutta eivät ole valmiita elämään autossa, jossa on vain kaksi istuinta. Onneksi monet tunnetut autonvalmistajat ovat nykyään tietoisia tästä, ja siksi ne valmistavat nelipaikkaisia superautoja.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken parhaista 4-paikkaisista superautoista, jotka kannattaa ostaa vuonna 2023. Jotkut näistä superautoista eivät välttämättä ole autoja. Paras nelipaikkainen superauto, jonka voit ostaa, on Ferrari GTC4 Lusso, sillä se tarjoaa kaikista tämän ryhmän autoista jännittävimmän moottorin sekä loputtoman halutun keulivan hevosen merkin edessä.

Jos raha ei ole ongelma ja haluat parhaan nelipaikkaisen superauton, Koenigsegg Gemera on ”superauton” suhteen vertaansa vailla. Äskettäin julkaistu Maserati Gran Turismo on myös nelipaikkainen superauto, samoin Aston Martin DB11 AMR.

Luettelon huipuksi mainitsemme myös Mercedes-Benz AMG GT 4-doorin, joka on lähinnä neliovinen nelipaikkainen versio AMG GT Coupesta.

1. Ferrari GTC4 Lusso on paras 4-paikkainen superauto.

Ferrari on hiljattain esitellyt uuden Ferrari Purosangue -katumaasturin, mutta sitä ei todellakaan voi kutsua superautoksi. Siksi päätimme sen sijaan ottaa mukaan GTC4 Lusson. Ferrari GTC4 Lussossa on 6,3-litrainen V12-moottori, jossa on 680 hv ja 514 newtonmetrin vääntömomentti ja jonka kierrosluku on 8 000 kierrosta minuutissa. Tämän kirkuvan V12:n ääni riittää kutsumaan tätä nykypäivän parhaaksi nelipaikkaiseksi superautoksi.

GTC4 Lusso on saatavana myös V8-moottorilla, mutta V12-versio on paljon jännittävämpi. 2-ovinen ja neljällä tilavalla istuimella varustettu GTC4 voi toimia mannertenvälisenä Grand Tourerina. GTC4:llä on selkeä kaksoispersoonallisuus, joten se voi olla ehdoton peto ja hämmästyttävä luksusauto yhdellä napin painalluksella.

  Pidetäänkö Mercedestä ylellisyytenä?

2. Koenigsegg Gemera

Jos sinulla on ylimääräistä 1,5-2 miljoonaa dollaria ja haluat neliovisen superauton, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Koenigsegg Gemeraa. Ollakseni 100-prosenttisen rehellinen, Gemeran kutsuminen superautoksi ei tee sille oikeutta, sillä tämä ruotsalainen 1700 hv:n nelipaikkainen hybridihybridiauto on sertifioitu ”hyperauto”.

Hulluinta Gemerassa on se, että se käyttää 3-sylinteristä moottoria, mutta tämä moottori tuottaa 600 hv ja 443 lb-ft vääntöä. Muotoilullisesti Gemera näyttää todella tulevaisuuden superautolta, ja se on erittäin eksklusiivinen. Gemeraa on rajoitettu vain 300 kappaleeseen koko maailmassa, mikä tarkoittaa, että suurin osa tai kaikki on todennäköisesti jo myyty loppuun.

3. Maserati Gran Turismo

Maserati Gran Turismoa kutsutaan usein yhdeksi parhaimman näköiseksi etumoottoriseksi V8-takavetoiseksi superautoksi, joka on koskaan tullut markkinoille. Maserati on hiljattain paljastanut upouuden Gran Turismon, jossa on viritetty versio Maserati MC20:n twin-turbo V6-moottorista, joka tarjoaa jopa 550 hv Trofeo-version kanssa.

Toki se ei ehkä ole yhtä jyrisevä V8 kuin edellisessä mallissa, mutta tämä V6 pitää sinut ja kolme kaveriasi varmasti viihdyttämässä. Muotoilullisesti sanoisin, että Gran Turismo on todennäköisesti tämän listan parhaimman näköinen auto, ehkä DB11:tä lukuun ottamatta.

4. Aston Martin DB11 AMR

Kun on kyse vaikuttavien Grand Tourer -superautojen valmistamisesta, jotka voivat ajaa yli 200 mailin tuntinopeutta, mutta jotka ovat myös äärimmäisen ylellisiä, Aston Martin on merkki, jonka puoleen kannattaa kääntyä. DB11 AMR:ssä on hieman uudistettu versio DB11:n moottoripaletista, mikä tarkoittaa, että voit valita 4,0 litran twin-turbo V8:n tai 5,2 litran twin-turbo V12:n välillä.

  Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

V8-moottori tarjoaa 528 hv ja V12-moottori 530 hv. Jotkut sanovat, että V8 on hauskempi ajaa, koska se ei ole niin nokkava kuin V12. Joka tapauksessa molempiin mahtuu jopa neljä henkilöä maksimaaliseen ylellisyyteen, mukavuuteen ja tyyliin.

5. Mercedes-Benz AMG GT 63 4-ovinen

Jos haluat maksimaalista tilaa, maksimaalista ylellisyyttä, neljä ovea ja superautojen kanssa kilpailevan ajokokemuksen, AMG GT 63 4-ovinen on juuri sinun juttusi. Tämä supersalonki tarjoaa 4,0 litran BiTurbo V8 -moottorin, jossa on 640 hv, ja uskomattoman laajan kyvykkyyden. Tämä tarkoittaa, että se voi olla sekä äärimmäisen mukava että äärimmäisen ketterä.

Jos haluat vieläkin enemmän tehoa, voit päivittää hybridi GT 73 AMG:hen, joka tarjoaa yli 800 hv, mutta säilyttää kaikki mukavuudet ja ylelliset mukavuudet. Kaiken kaikkiaan GT 63 on paras jokapäiväinen kuljettaja näistä autoista.

FAQ-osio

Ovatko nelioviset superautot oikeita superautoja?

Nelioviset superautot ovat yleensä hieman rauhallisia verrattuna ”oikeisiin” superautoihin, sillä ne ovat yleensä hieman raaempia. Todellinen superauto on esimerkiksi Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S tai Lamborghini Aventador. Kaikki kolme näistä pyrkivät olemaan mahdollisimman kevyitä ja samalla mahdollisimman tehokkaita.

Nelipaikkainen superauto on enemmän markkinointijuttu kuin todellisuus, sillä nelipaikkaiset superautot eivät ole mitään sellaista, mitä tavalliset superautojen omistajat haluaisivat muutenkaan, lukuun ottamatta Gemeraa.

  Ylelliset autot, joiden ylläpitokustannukset ovat alhaiset

Onko Porsche 911 Turbo S superauto?

Porsche 911 Turbo S on nelipaikkainen auto, joka kiihtyy 0-100 km/h noin 2,5 sekunnissa, mutta harva uskoo, että se on todellinen superauto. Syynä tähän on se, että 911-mallisto on se, mitä useimmat ihmiset haluavat kutsua ”huippu-urheiluautoksi”. Se ei vain ole yhtä eksklusiivinen tai erityinen, koska siinä käytetään osia, joita löytyy esimerkiksi Macanista.

Superauto on auto, joka on tehty ihastuttamaan ihmisiä ja joka on samalla raaka, radalle suunnattu ja eksklusiivinen.

Mikä on maailman nopein nelipaikkainen auto?

Maailman nopein nelipaikkainen auto on edellä mainittu Koenigsegg Gemera, sillä Koenigseggin mukaan tämä hulvaton nelipaikkainen auto saavuttaa jopa 250mph/400kph nopeuden. Jotkut jopa sanovat, että Gemera voi ajaa paljon nopeammin ja että Koenigsegg on rajoittanut huippunopeuden 250mph:iin.

Tämä on itse asiassa todella helppo uskoa, sillä Koenigsegg on valmistanut joukon autoja, jotka voivat ajaa yli 250mph, jotkut niistä ovat jopa yli 10 vuotta vanhoja, kun taas Gemera on aivan uusi ja käyttää paljon tehokkaampaa moottoria kuin nuo autot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z