Parhaat hybridiautot pitkille kuljettajille

Alussa hybridit eivät olleet kovin käytännöllisiä, koska ne uhrasivat lasti- ja matkustajatilaa voimansiirtokomponenttien lisäämiseksi. Näin ollen näissä autoissa ei ollut riittävästi tilaa verrattuna bensiini- ja dieselkäyttöisiin autoihin.

Nykyään näin ei enää ole, ja pitkätkin ihmiset mahtuvat moniin hybridiautoihin ongelmitta. Pitkälle kuljettajalle suunnatun auton on tarjottava erinomaiset pää-, jalka- ja hartiatilat, mutta ilman, että takapenkillä on liikaa tilaa.

Hyundai Sonatan, Toyota Priuksen, Subaru Crosstrek Hybridin ja Ford C-Maxin kaltaiset autot ovat loistavia suhteellisen edullisia hybridiautoja pitkille ihmisille. Jos haluat hienostuneemman kokemuksen, harkitse Lexus RX 450h:n, BMW X5 Hybridin tai Volvo XC90 T8 Twin Engine -mallin ostamista.

Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai Sonata sedan on yksi markkinoiden tilavimmista edullisista sedaneista tällä hetkellä. Sinänsä Sonata on loistava valinta henkilölle, joka haluaa yhdistää paljon tilaa, suhteellisen edullisuuden, kunnollisen luotettavuuden ja ylivoimaisen tehokkuuden.

Sonatassa on 40 tuumaa pääntilaa edessä ja yli 46 tuumaa jalkatilaa edessä. Sonatassa on vakiona 60/40 jaettuna kokoontaitettavat takaistuimet ja myös luokkansa johtava tavaratila. Sonataa on todella vaikea moittia, varsinkin jos kaipaa enemmän tilaa.

Toyota Prius V

Minkäänlaisista hybridiautoista ei voi keskustella kunnolla mainitsematta Toyota Priusta, ja Prius V -malli on kaikkein avokätisin, kun on kyse matkustajasta ja tavaratilasta. Prius V:n kattolinja on pystympi, mikä parantaa pääntilaa huomattavasti tavalliseen Priukseen verrattuna.

  Mitä ongelmia hybridiautoissa on?

Noin 40 tuuman pääntilaa ja yli 41 tuuman jalkatilaa on enemmän kuin tarpeeksi pitkille kuljettajille. Prius V:ssä on hienoa se, että kaikki loputkin istuimet ovat reilusti tilavia, joten takapenkkejä ei tarvitse uhrata liikaa, jotta eturivissä olisi mukava istua.

Subaru Crosstrek Hybrid

Subaru Crosstrek Hybrid on loistava auto monesta syystä, ja yksi niistä on se, että siihen mahtuu helposti pitempiä kuljettajia ilman kompromisseja. Tämän lisäksi Crosstrek on loistava vaihtoehto aktiivista elämäntapaa elävälle, sillä 8,7 tuuman maavara on varmasti kätevä.

Crosstrek tarjoaa noin 40 tuuman pääntilan kuljettajalle ja yli 43 tuuman jalkatilan kuljettajalle. 43 tuumaa jalkatilaa on enemmän kuin tarpeeksi lähes jokaiselle kuljettajalle, eikä sinun tarvitse uhrata takamatkustajan istuintilaa saadaksesi olosi mukavaksi.

Lexus RX 450h

Lexus RX450h luokitellaan keskikokoiseksi nelivetoiseksi katumaasturiksi, joten RX450h:n pitäisi pystyä mukavasti kuljettamaan neljä matkustajaa lähes kaikenlaisessa maastossa. RX450h ei ehkä tarjoa luokkansa johtavaa kuljettajan tilaa, sillä kuljettajan pääntila on 38,7 tuumaa ja jalkatila 41,4 tuumaa, mutta 450h tarjoaa mukavuutta.

Tästä huolimatta RX450h:ssä on helppo viihtyä, koska siinä on monella tavalla säädettävät istuimet, sähkösäätöinen ohjauspyörä, käsinojat ympäriinsä sekä hiljainen ja seesteinen matkustamo. RX450h tarjoaa myös 18 kuutiometriä tavaratilaa, mikä on enemmän kuin tarpeeksi neljälle matkustajalle.

  Kannattaako hybridiakku vaihtaa?

BMW X5 xDrive 45e

Tila on vain suhteellista, kun kyse on mukavuudesta. Jos sinulla ei ole vähimmäismäärää suoranaista tilaa, mikään määrä ylellisyyttä ei tee sinusta mukavaa. Toisaalta, jos sinulla on vähimmäismäärä tilaa, suuri määrä ylellisyyttä voi tehdä sinusta huomattavasti mukavamman.

BMW X5 xDrive 45e:ssä kuljettajan pääntila on lähes 41 tuumaa, mutta jalkatila on alle 40 tuumaa. Nämä luvut eivät ehkä ensi silmäyksellä vaikuta hämmästyttäviltä, mutta kun mietit, miten hyvin X5:ssä viihtyy, luvuilla ei ole enää merkitystä.

Volvo XC90 T8 Twin Engine

Jos arvostat turvallisuutta, mukavuutta, tyyliä ja eleganssia, Volvo XC90:n pitäisi olla listasi kärjessä. XC90 tarjoaa 39 tuuman pääntilan kuljettajalle ja 41 tuuman jalkatilan kuljettajalle, mikä tekee XC90:stä varteenotettavan kilpailijan.

Jos kuitenkin yhdistät XC90:n tarjoaman mukavuuden ja helppouden 400 hv:n ja kunnon tilamäärän, XC90:tä on todella vaikea moittia. Olitpa kuinka pitkä tahansa, voit todennäköisesti viihtyä minkä tahansa keskikokoisen SUV:n sisällä, ja XC90 on yksi parhaista tällä hetkellä myynnissä olevista keskikokoisista SUV:ista.

UKK-osio

Kannattaako hybridiauto ostaa?

Ajat muuttuvat, ja meidän pitäisi muuttua sen mukana, ja siksi hybridiautoista on tulossa jonkinlainen normi 1. maailman maissa, mutta teemmekö oikean valinnan, jos alamme kaikki siirtyä hybridiautoihin?

Hybridiauton ostaminen on järkevää vain, jos todella aikoo kytkeä sen verkkovirtaan. Monet ihmiset, jotka ostavat hybridejä, tukeutuvat pääasiassa polttomoottoriin, eikä hybridin ja tavallisen polttomoottoriauton välillä ole mitään mainittavaa eroa.

  Mikä on nopein perheauto?

Minkälaista autoa pitkän ihmisen tulisi välttää?

Useimmat autot ovat nykyään riittävän tilavia kaksimetrisille, varsinkin jos matkustat yleensä yksin. Jos matkustat usein matkustajien kanssa, no, silloin sinun kannattaa ehdottomasti ohittaa hatchbackit ja pienet sedanit ja crossoverit.

Ne voivat olla riittävän tilavia, mutta vain jos uhraat takapenkkien jalkatilan, mikä ei ole järkevää, jos matkustat usein useiden matkustajien kanssa. Pienten ja pienikokoisten autojen lisäksi myös jotkin urheilu- ja superautot ovat aivan liian ahtaita yli 180-senttisille.

Onko sähköauto parempi ostos kuin hybridiauto?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu useista eri muuttujista, kuten asuinpaikastasi, latausinfrastruktuurista, päivittäin ajamiesi kilometrien määrästä ja kotiseinälatauksen saatavuudesta.

Yleinen nyrkkisääntö on, että jos päivittäinen työmatkasi ei ole kovin pitkä ja voit ladata auton kotona kohtuullisella hinnalla, voit yhtä hyvin valita sähköauton. Jos kuitenkin aiot ajaa pitkiä matkoja, valitse sähköauto vain, jos latausinfrastruktuuri tukee sinua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z