Parhaat hybridiautot työmatkaliikenteeseen

Hybridiautojen tärkein syy on lisätä auton ajokilometrejä ja säästää polttoainekuluja. Näin ollen nämä autot ovat parhaita päivittäisessä työmatkaliikenteessä, ja ne toimivat parhaiten kaupunkiajossa.

Amerikkalainen ajaa päivittäin keskimäärin noin 16 mailia, mikä sopii täydellisesti polttoainetehokkaalle hybridiautolle. Hybridiauton ostaminen tarkoittaa yleensä sitä, että vietät vähemmän aikaa huoltoasemalla, ja lompakkosi varmasti tuntee sen.

Jos otetaan huomioon, että keskimääräinen hybridi pystyy nykyään ajamaan noin 30 mailia puhtaasti sähköllä, bensapumppu voi yhtä hyvin olla satunnainen pysähdyspaikka, joka on tarpeen vain silloin, kun haluat lähteä kaupungista ja lähteä pitkälle matkalle.

Toyota Prius syntyi juuri tästä syystä, mutta voit valita myös Toyota Corollan. Jos haluat edullisen työmatkakäyttöön tarkoitetun maasturin, Honda CR-V Hybrid on loistava valinta. Jos haluat ylellisemmän työmatkakulkuneuvon, BMW 3-sarja tai Volvo XC90 ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja.

Toyota Prius

Toyota Prius on enemmän tai vähemmän työmatkakäyttöauton ydin, sillä Prius aloitti yksin hybriditrendin. Nykyään saat jopa 58MPG kaupungissa, jos valitset Priuksen.

Ylivoimaisen tehokkuuden lisäksi Prius on myös melko hyvin varustettu auto, jossa on paljon nykyaikaista tekniikkaa ja turvallisuusratkaisuja. Sisätilaa on runsaasti sekä matkustajien että tavaratilan osalta. JBL-kaiuttimet, Apple Car Play ja Android Auto helpottavat päivittäisiä työmatkoja.

Toyota Corolla

Vaikka Priusta on todella vaikea moittia, Corolla saattaa olla parempi vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa dynaamisemman ajokokemuksen. Vaikka ulkonäkö on subjektiivinen asia, uskon, että Corolla näyttää paljon paremmalta kuin Prius.
Juuri tästä syystä monet verkkopalvelut nimesivät Corolla Hybridin vuoden parhaaksi vihreäksi autoksi. Corollan muotoilukieli on hieman rohkeampi ja hienostuneempi sekä sisältä että ulkoa. Sisätilat ovat reilusti tilavat ja erittäin hyvin eristetyt, mikä sopii täydellisesti ruuhka-aikojen vilkkaille kaupunkikaduille.

  Parhaat maasturit ensimmäiseksi autoksi

Honda CR-V

Päivittäisten työmatkalaisten ei kuitenkaan pitäisi olla yhden tempun poneja, vaan aina kannattaa ostaa hybridi, joka voi helposti vaihtaa asennettaan ja muuttua täydelliseksi pitkän matkan perhekuljettajaksi. 40MPG US-luokitus ei ole yhtä hyvä kuin kaikkien edellä mainittujen autojen luokitukset, mutta kun otetaan huomioon, että CR-V on täysiverinen katumaasturi, tällaiset luokitukset ovat enemmän kuin riittävät.

CR-V:ssä on paljon tilaa, hienostunut matkustamo, neliveto ja pehmeä, mutta herkästi reagoiva automaattivaihteisto. Turvallisuuden kannalta CR-V:ssä on kaikki oikeat vaihtoehdot. Teknologian osalta CR-V on täynnä. CR-V on syystä viime vuosikymmenen myydyin katumaasturi.

BMW 3-sarja

BMW 3-sarja on aina ollut yksi parhaista yleiskäyttöautoista, joita rahalla saa, ja uusin G20 3-sarjan sedan on loistava auto kaikille, jotka haluavat dynaamisen ajokokemuksen, mutta eivät kuitenkaan tingi tehokkuudesta, mukavuudesta ja tekniikasta.

BMW 330e hybrid on voittanut useita palkintoja siitä, että se on markkinoiden paras perhehybridiauto tällä hetkellä. On vaikeaa saavuttaa vaikuttava mukavuustaso ja samalla ylläpitää dynaamista pohjaa, mutta 3-sarja tekee sen joka tapauksessa.

Volvo XC90

Jos etsit mukavaa, keskikokoista luksusluokan hybridimaasturia, tutustu Volvo XC90 Hybridiin, sillä tämä komea ruotsalainen on kaikki, mitä ikinä tarvitset. XC90 tarjoaa tilavan matkustamon, joka on varustettu hienolla nahalla ja alumiini-, puu- tai pianomustalla verhoilulla.

  Onko hybridi parempi kuin sähkö?

Suuri luotettavuus ja tehokkuus ovat myös XC90:n vahvoja puolia. Käytännöllisyyden kannalta XC90:ssä on runsaasti tilaa kaikille sisätiloissa, ja myös tavaratila on runsas. Vaikka se ei välttämättä olekaan kokoluokaltaan paras kaupunkiliikenteen työmatkustaja, se on varustettu kaikenkattavilla pysäköintiantureilla ja siitä on melko helppo nähdä ulos.

UKK-osio

Onko EV parempi työmatkaliikenneauto kuin hybridi?

Teoriassa, jos aiot käyttää autoasi vain säännöllisiin päivittäisiin työmatkoihin, EV saattaa olla jopa parempi vaihtoehto kuin hybridi. On kuitenkin aina hyvä, että on polttomoottori, johon voi luottaa, jos jokin menee vikaan. Kaikki riippuu tietenkin alueesi ja kotisi latausinfrastruktuurista.

Jos valitset sähköauton, sinun on lisäksi ajoitettava kaikki matkasi käytettävissä olevien latausasemien mukaan. Tässä tapauksessa hybridi on parempi vaihtoehto, sillä sen avulla voit olla hieman joustavampi, jos jokin menee pieleen.

Tarvitsetko edes autoa, jos ajat vain kaupungissa?

Monissa paikoissa maailmassa autot eivät ole tavallisia työmatkalaisia. Tällaisiin tarkoituksiin monet valitsevat polkupyörät, sähköpyörät, taksit tai jopa julkisen liikenteen. Jos asut esimerkiksi Amsterdamin kaltaisessa kaupungissa, jossa monet ihmiset eivät koskaan käytä autoaan, on tarpeetonta omistaa autoa lainkaan.

Jos kuitenkin joudut kulkemaan päivittäin pidemmän matkan eikä sinulla ole käytössäsi luotettavaa ja turvallista julkista liikennettä, auto on järkevä välttämättömyys. Jos päätät myydä autosi ja valita pyörän, säästät varmasti paljon rahaa pitkällä aikavälillä.

  Mitä ongelmia hybridiautoissa on?

Miksi minun pitäisi jättää hybridin ostaminen väliin?

Vaikka hybridiautot ovatkin nykyään sähkömoottoreiden aikakaudella ehdottomasti myönteinen asia, ne eivät ole täydellisiä. Niiden ostaminen suoraan maksaa enemmän rahaa, ja joskus kestää vuosia ennen kuin lisäkustannukset saadaan takaisin. Jos sinulla ei ole kykyä tai aikomusta hyödyntää sähkömoottoria täysimääräisesti, hybridin ohittaminen on hyvä ajatus.

Lisäksi hybridien ylläpito maksaa yleensä jonkin ajan kuluttua enemmän rahaa. Vaikka akut kuuluvat takuun piiriin ensimmäisen omistuskauden ajan, jonkin ajan kuluttua niiden terveys heikkenee, ja täydellinen akun vaihto voi maksaa muutamia tuhansia dollareita, ja mikä vielä pahempaa, jotkin auton akut syttyvät toisinaan jopa tuleen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z