Parhaat kaksipaikkaiset avoautot

Kaksipaikkainen avoauto, jota kutsutaan yleisesti roadsteriksi, on täydellinen viikonloppuauto ja joissakin osissa maailmaa täydellinen päivittäinen kuljettaja. Tällaiset autot ovat yleensä myös jännittäviä ajaa, ne näyttävät upeilta ja ovat erittäin haluttuja.

Jos haluat pienikokoisen, suhteellisen edullisen kaksipaikkaisen roadsterin, Fiat 124 Spider ja Mazda MX-5 Miata ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja. Molemmat ovat kompakteja ja melko ketteriä, eivätkä ne ole valtavia bensankuluttajia eivätkä riko pankkia.

Jos haluat isomman ja tehokkaamman kaksipaikkaisen avoauton, Jaguar F-Type, Porsche 911 Targa tai Mercedes Benz AMG GT ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja. Vaikka 911 on teknisesti nelipaikkainen, vain kahta etuistuinta voidaan käyttää ihmisten kuljettamiseen.

Jos haluat täysiverisen 2-paikkaisen superauton, Audi R8 Spyder, McLaren 570S Spyder ja Lamborghini Huracan Spyder ovat parhaita vaihtoehtoja, sillä niissä yhdistyvät uskomaton tyyli, laatu ja suorituskyky niin kuin ei missään muussa.

Fiat 124 Spider

Fiat 124 Spider maksaa noin 25 000 dollaria, mikä tekee siitä yhden markkinoiden edullisimmista kaksipaikkaisista roadstereista. 124 on pohjimmiltaan Mazda Miata, mutta muotoilu on kunnianosoitus klassiselle Fiat 124 Spiderille.

Sinänsä Fiat on hieman hillitympi kuin Miata, mutta yhtä yksinkertainen ja dynaaminen. Tekniikka on helppokäyttöistä, ja koko auto huokuu yksinkertaisuutta, jonka ansiosta voit keskittyä tuuleen hiuksissasi, mikä tekee Fiat 124 Spiderista loistavan rantaristeilijän.

Mazda MX-5 Miata

Kaksipaikkaisista roadstereista Mazda Miata on varmasti yksi suosituimmista 26 000 dollarin hintalappunsa, kompaktin kevyen korinsa ja melko viihdyttävän ajokokemuksensa ansiosta. MX-5 on yksi vähiten tehokkaista roadstereista, joita rahalla saa, mutta alusta on niin tasapainoinen, että se on yksi dynaamisimmista roadstereista.
MX-5 muistuttaa melko paljon Fiat 124:ää, mutta erona on se, että MX-5 on ensisijaisesti urheiluauto, ja ihmiset rakastavat MX-5:tä. Monet autoharrastajat menisivät jopa niin pitkälle, että sanoisivat MX-5:n olevan historian paras urheiluauto rahoilleen, ja on helppo ymmärtää, miksi.

  Millä pienellä autolla on paras maavara?

Jaguar F-Type

Jaguar F-Type on kiistatta paras malli koko Jaguarin mallistosta tällä hetkellä, sillä siinä yhdistyvät raju muotoilu, tulinen V8-moottori sekä vaikuttava ylellisyys ja tekniikka. Hiljattain Jaguar teki F-Typeen pienen päivityksen, ja nyt F-Type näyttää entistäkin aggressiivisemmalta.

F-Type maksaa noin 65 000 dollaria perusmallin 300hv nelisylinterisestä nelisylinterisestä. Mutta jos ostat käytettynä, voit saada viimeisen sukupolven F-Typen 5,0 litran V8-moottorilla lähes samalla rahalla. Sisätilojen osalta nämä kaksi sukupolvea ovat lähes samanlaisia, ja tämä tekee viimeisen sukupolven käytetystä F-Typestä hyvän ostoksen.

Porsche 911 Targa

Porsche 911 Targa ei itse asiassa ole ainoa avoauto 911, mutta varmasti paras avoauto 911 kaikista. On tavallaan mahdotonta puhua urheiluautojen avoautoista puhumatta 911:stä, sillä 911 on luultavasti kaikkien aikojen paras urheiluauto.

Vaikka Targa on teknisesti 4-paikkainen, et kuitenkaan koskaan laita ketään takapenkille. 911 Targa on kiistatta myös yksi parhaimman näköisistä 911:stä, erityisesti uudessa 992-sukupolvessa. Jos tähän yhdistetään vankka luotettavuus ja suorituskyky, 911 Targa on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen.

Mercedes Benz AMG GT Roadster

F-Type, 911 ja AMG GT Roadster ovat todellakin parhaita kaksipaikkaisia urheiluautojen avoautoja, joita rahalla voi tällä hetkellä ostaa. Näiden kolmen ero on kuitenkin se, että 911 on kirurginen, F-Type on jännittävä, mutta AMG GT tarjoaa täydellisen sekoituksen molempia.

  Missä pienissä autoissa on pysäköintiavustin?

Tästä huolimatta AMG GT:n voimanlähteenä on BiTurbo V8 -moottori, joka ei ole yhtä raju kuin F-Typessä oleva moottori, mutta enemmän kuin 911:ssä oleva tasakuutosmoottori. AMG GT näyttää upealta, ja siinä on myös kaikki tarvittava MB-tekniikka, joka tekee GT:stä ylellisen ja nopean.

Audi R8, McLaren 570S, Lamborghini Huracan.

Jos haluat kaksipaikkaisten avoautojen huippuluokkaa menemättä törkeän rahan alueelle, nämä kolme ovat parhaat vaihtoehtosi. Audi R8 on joukon sivistynein, ja se tarjoaa myös eniten tilaa ja parhaan ajo-ominaisuuden, mutta voi joskus tuntua hieman liian sivistyneeltä, etenkin hillityn V10-moottorin vuoksi.

Jos pidät R8:sta, mutta se on mielestäsi hieman liian hillitty, Lamborghini Huracan on sinulle sopiva vaihtoehto, sillä se tarjoaa kaiken sen, mitä R8 tarjoaa kertaa kaksi. McLaren 570S on joukon kilpa-autoilijan valinta, sillä se tarjoaa dynaamisimman alustan ja on luultavasti nopein auto näistä kolmesta.

FAQ-osio

Kannattaako avoauton ostaminen?

Jos voit käyttää autoa katto alas laskettuna kohtuullisen monta kertaa vuodessa, niin tietysti kannattaa. Tästä huolimatta, jos asut esimerkiksi Kaliforniassa, avoauton ostaminen on järkevämpää kuin vaikkapa Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Jos et aio käyttää autoa katto alhaalla, valitse coupe-vaihtoehto siitä autosta, joka sinua kiinnostaa. On todennäköistä, että coupe on myös hieman kevyempi ja rakenteeltaan jäykempi, mikä lisää auton dynaamisia ominaisuuksia.

  Mikä on nopein perheauto?

Mikä on paras 4-paikkainen avoauto?

4-paikkainen ylellinen avoauto on viime vuosina hiljalleen saanut jalansijaa Rolls Royce Wraithin ja Bentley Continental GTC:n kaltaisten autojen ansiosta. Molemmat näistä ovat 4-paikkaisen avoauton ylellisyyden huippua, mutta Wraith on aivan eri tasolla.
Näiden kahden lisäksi BMW:n 8-sarjan avoauto ja S-luokan avoauto ovat myös harkitsemisen arvoisia.

Onko kovakattoinen avoauto parempi kuin pehmeäkattoinen avoauto?

Kovakattoinen avoauto on yleensä hiljaisempi ja hieman hienostuneempi ja rauhoittavampi. Kovakattoinen avoauto on kuitenkin lähes aina paljon raskaampi ja kalliimpi kehittää, ja viime vuosina autonvalmistajat ovatkin siirtyneet pehmeäkattoisiin avoautoihin ja Targa-toppeihin.

Pehmeä katto on helpompi käyttää, kevyempi eikä se haittaa käytännöllisyyttä niin paljon. Pehmeä katto on lähes kaikissa suhteissa parempi, paitsi rakenteellisen jäykkyyden osalta. Tästä syystä jotkut valmistajat, kuten Ferrari ja McLaren, käyttävät edelleen vain kovia kattoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z