Parhaat käytetyt autot ensimmäiseksi autoksi

Ensimmäisen auton ostaminen on äärimmäisen jännittävä kokemus, jos käytät aikaa, valitset viisaasti ja käytät rahaa varovaisesti. Ensimmäinen auto on auto, joka tutustuttaa sinut autoilun ihmeelliseen maailmaan, ja sen pitäisi olla auto, joka on todellakin käytetty, halpa ajaa ja helppo ajaa.

Jos etsit 10-20 000 dollarin hintaista käytettyä viistoperää, VW Polo vaikuttaa edulliselta. Jos haluat 10-20 000 dollarin arvoisen käytetyn katumaasturin, myös käytetty Hyundai Tucson on suosittu valinta. Hyvä käytetty 10-20 000 dollarin sedan ensimmäiseksi autoksi voisi olla Mercedes C-luokka.

Jos olet valmis käyttämään 20-30 000 dollaria käytettyyn pikkuautoon, Honda Civic on hyvä vaihtoehto vankan luotettavuutensa ja melko modernin tekniikkansa ansiosta. Audi A6 vaikuttaa myös hyvältä vaihtoehdolta tässä hintaluokassa, samoin Lexus RX 450H.

Ensimmäinen käytetty auto

Ennen kuin kulutat vaivalla ansaitsemasi rahat ensimmäiseen autoosi, on pari asiaa, jotka sinun kannattaa pitää mielessä. Ensinnäkin, pieni lisäys budjettiisi antaa sinulle aina hieman enemmän, ja sama juttu on alle tai yli 50 000 dollarin kohdalla, joten ole varma budjetistasi ja pidä siitä kiinni.

Jos myyjä on haluton tarkastamaan autoa, sinun pitäisi vain kävellä pois, koska se todennäköisesti tarkoittaa, että auto ei ole listattu. Toiseksi, varmista, että otat auton koeajolle ja ajat sillä niin kauan kuin on tarpeen, jotta voit olla varma, että teet oikean päätöksen.

Kolmanneksi pyydä aina mahdollisimman paljon asiakirjoja ja tarkista ne ennen päätöksentekoa. Myös huoltohistorian pitäisi olla saatavilla, ja autoa ostaessasi kannattaa käyttää aikaa. Kärsivällisyys saattaa säästää paljon vaivaa, käy läpi joukko eri listoja, keskustele jonkun kanssa, jolla on enemmän kokemusta, kerää niin paljon tietoa kuin mahdollista.

  Mitkä ovat huonon moottorin merkit?

Ole rehellinen itsellesi siitä, mihin tarvitset autoa. Jos kyseessä on ensimmäinen autosi, eikä sinulla ole kovin paljon kokemusta, yritä harkita jotain järkevämpää, koska lisäkustannukset, kuten vakuutukset ja muut käyttökustannukset, ovat pienemmät.

Paras 10-20 000 dollaria maksava käytetty ensimmäinen auto

10-20 000 dollarin hintainen ensimmäinen käytetty auto on enemmän kuin riittävä, ja tätä hintaluokkaa kannattaa pitää silmällä, kun ostat ensimmäistä autoasi. Pidä ensimmäistä autoasi koealustana tulevia autohankintoja varten, sillä voit oppia, mitä auton omistaminen ja ylläpito vaatii, ja kaikki ne pienet kompromissit, joita joudut tekemään myöhemmässä vaiheessa.

Juuri tästä syystä VW Polo on loistava valinta. 15 000 dollaria maksava 2016 VW Polo on loistava ensimmäinen auto, koska Polo on aina ollut tasokas pikkuauto, joka ei ole kaukana suuremmasta VW Golfista. VW Polo sopii erinomaisesti kaupunkiajoon, ja se tarjoaa myös mukavat ja teknologiapainotteiset sisätilat.

Jos haluat maasturin, Hyundai Tucson on yksi suosituimmista vaihtoehdoista tässä hintaluokassa. Ja on helppo ymmärtää miksi, koska voit hankkia kunnolla varustellun 2016 Hyundai Tucsonin 15-20 000 dollarilla. Tucsonin luotettavuus on erinomainen, ja myös yleiset omistuskustannukset ovat luokan kärkitasoa.

Mutta jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon ensimmäiseksi autoksi, Mercedes C-luokka 2015/2016 vaikuttaa loistavalta vaihtoehdolta. C-luokka tarjoaa mini-S-luokan ylellisyysominaisuuksia, tehokkaat ja luotettavat moottorit, kohtuulliset sisätilat ja tavaratilat sekä erinomaisen polttoainetehokkuuden, mikä tekee siitä varsin kiitettävän vaihtoehdon ensimmäiseksi autoksi.

  Missä hybridiautossa on eniten hevosvoimia

Paras 20-30k dollarin käytetty ensimmäinen auto.

Jos olet valmis käyttämään hieman enemmän rahaa, 20-30 000 dollaria maksava käytetty auto tarjoaa sinulle kaiken, mitä tarvitset ylelliseen ensiautokokemukseen. Yli 30 000 dollarin hintainen ensimmäinen auto on melko harvinaista, ja jotkut pitävät sitä myös järjettömänä.

Vuoden 2020 Honda Civic on kuitenkin täydellinen ensimmäinen auto, koska se tarjoaa nykyaikaista tekniikkaa, tehokkaat ja lähes luodinkestävät moottorit sekä hienosti tasapainotetun alustan. Honda Civic on aina ollut yksi parhaista ensiautovaihtoehdoista, eikä vuoden 2020 malli poikkea tästä.

Jos haluat todellisen edustussedanin, vuoden 2018 Audi A6:n voi ostaa alle 30 000 dollarilla hyväkuntoisena. Vuoden 2018 A6 tarjoaa muotoilun, joka näyttää tuoreelta vielä uudemman mallin julkaisun jälkeenkin, ja tarjolla olevien moottoreiden määrä on myös polttoainetehokas ja melko luotettava, jos niitä huolletaan oikein.

Lexus RX 450H 2016/2017/2018 on myös hyvä vaihtoehto kenelle tahansa. Tämä katumaasturi tarjoaa luokkansa johtavan luotettavuuden ja melko alhaiset käyttökustannukset hybridivoimansiirronsa ansiosta. 450H tarjoaa istumapaikat viidelle, vankan rakenteen ja paljon muhkeaa nahkaa ja muita ylellisyys- ja teknologiavarusteita alle 30 000 dollarilla.

UKK-osio

Mitä minun pitäisi tehdä ostettuani ensimmäisen autoni?

Kun olet saanut kaupan päätökseen, sinun on vakuutettava ja rekisteröitävä auto sekä siirrettävä omistusoikeus. Sinun tulisi pitää säännöllinen huolto kunnossa ja tehdä tarvittavat korjaukset aina heti, jos mahdollista. Tutustu rauhassa auton ominaisuuksiin ja yritä ymmärtää kaikki tarvittavat toiminnot, joita autosi tarjoaa.

  Parhaat kompaktit autot pitkille kuljettajille

Testaa sitä suuremmilla ja hitaammilla nopeuksilla, yritä tunnustella jarruja ja kytkintä, jos olet valinnut manuaalivaihteiston. Kuuntele autoa aina, kun käynnistät sen ja ajat sillä, ja etsi outoja ääniä. Sinun pitäisi ostaa kunnolliset renkaat, kun on aika vaihtaa ne.

Pitäisikö minun harkita uutta vai käytettyä autoa ensimmäiseksi autoksi?

On luultavasti parasta, että ostat ensimmäisen autosi käytettynä, koska se on taloudellisesti paljon järkevämpää. Lisäksi olet vasta pääsemässä sisään autoilun maailmaan, ja sinun on koettava joukko erilaisia skenaarioita, jotta voit olla todella varma siitä, mikä auto sopii sinulle täydellisesti.

Käytetyt autot eivät ole enää sitä, mitä ne ennen olivat, koska nykyään on olemassa joukko sertifioituja käytettyjä autoja, jotka haluavat varmistaa, että kaikki niiden tarjoamat käytetyt autot ovat mahdollisimman luotettavia. Harkitse aina käytetyn ostamista iästäsi tai kokemuksestasi riippumatta.

Mikä autotyyppi on paras ensimmäinen auto?

Aluksi kannattaa ostaa jotain pienempää, ja listan kärjessä pitäisi olla auto, joka tarjoaa hyvän näkyvyyden ja ohjattavuuden. Mutta jos sinulla on jo jonkin verran kokemusta, valitse haluamasi autotyyppi.

Muista kuitenkin miettiä etukäteen, sillä täysikokoisen pallokoneen sedanin/maasturin ostaminen ruuhkaisissa kaupunkien keskustoissa voi lopulta olla erittäin stressaavaa. Tasapainota tarpeesi ja toiveesi ja neuvottele aina jonkun luotettavan henkilön kanssa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z