Parhaat käytetyt autot, joissa on Apple CarPlay

Elämme teknologian täyttämässä maailmassa, koska teknologian avulla voimme suorittaa vaikeita tehtäviä helposti. On kiistatonta, että teknologia on hyödyllistä, mutta jotkin teknologian osat ovat todellakin hyödyllisempiä kuin toiset. Tästä huolimatta tuskin on olemassa autoteollisuuteen suuntautunutta teknologiaa, joka olisi niin merkityksellistä kuin Apple CarPlay.

Apple CarPlay on Applen suunnittelema järjestelmä, jonka avulla voit käyttää kaikkia tärkeimpiä iOS-sovelluksiasi suoraan autosi keskeisellä infotainment-näytöllä. Näin sinun ei tarvitse käyttää puhelintasi ajon aikana, ja voit myös nauttia parhaan käyttöjärjestelmän eduista suoraan autosi päänäytöllä.

Käytetyn auton ostaminen on ehdottomasti arvokkaampi tapa käyttää kovalla työllä ansaitut rahasi, joten jos yhdistät Apple CarPlayn ja loistavat käytetyt autot, päädyt sellaisiin autoihin kuin 2016-2018 Mazda 3, 2016-2018 Honda Civic tai 2016-2018 VW Golf.

Jos haluat ylellisemmän auton, joka tarjoaa myös Apple CarPlayn, kannattaa tutustua 2016 Audi A4:ään. Jos haluat suuremman katumaasturin, tutustu nykyiseen Hyundai Palisadeen. Jos haluat yhdistää A4:n ylellisyyden ja katumaasturin hyödyllisyyden, tutustu Volvo XC90:een.

2016-2018 Mazda 3 – Luokkansa johtava ajoneuvo luotettavuuden ja hinta-laatusuhteen osalta.

Mazda 3 on auto, joka nosti Mazdan vetovoiman huomattavasti laajemmalle yleisölle. 2000-luvun alkupuolella useimmat Mazda-mallit eivät olleet mitään erityisen ylpeyden aiheita, mutta 3. sukupolven Mazda 3 on auttanut muuttamaan tämän asenteen Mazda-autoja kohtaan yleisesti.

Mazda 3 on aina ollut useimpien luotettavuus- ja turvallisuustaulukoiden kärjessä, mikä lisää merkittävästi tämän viistoperän vetovoimaa. Kun otetaan kuitenkin huomioon, että 3. sukupolven Mazda 3 on myös sisältä ja ulkoa kaunista katseltavaa ja siinä on Apple CarPlay, se on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen.

  Onko musta auto kuumempi kuin valkoinen auto?

2016-2018 Honda Civic – Mazdan perässä.

Honda Civic on kiistatta yksi Yhdysvaltojen suosituimmista autoista jo vuosikymmeniä, etenkin kun tarkastellaan pikkuautoja. Kaikki Mazda 3:sta lueteltu on suurin piirtein samaa kuin Civicin kohdalla. Tämä tarkoittaa, että Civic on myös uskomattoman luotettava, mutta se maksaa hieman enemmän.
Ulkonäöllisesti Mazda 3 vie voiton, koska Civicistä on tullut viime aikoina hieman liian sotkuinen, mitä ei haluta taloudelliselta viistoperältä. Apple CarPlay on kuitenkin saatavana lähes kaikkiin varustetasoihin, ja jommankumman näistä kahdesta pitäisi tyydyttää tekniset tarpeesi.

2018 Hyundai Palisade – Hämmästyttävä yleispaketti

Hyundai Palisade on loistava yleiskatumaasturi, jonka pitäisi tyydyttää useimmat asiakkaat muotoilun, tilan ja hyödyllisyyden osalta. Lisäksi kaikissa Palisade-malleissa on vakiona Apple CarPlay, mikä ei ole nykyään kovin yleistä useimmille autonvalmistajille.

Vaikka Palisade on melko uusi auto, käytettyjä Palisade-malleja on tällä hetkellä runsaasti myynnissä monilla nettisivustoilla. Luotettavuus on vahva, samoin näkyvyys, ja molemmat ovat erittäin tärkeitä näin suurissa autoissa.

2016-2018 Audi A4 – Executive käytetyn kompaktin sedanin vertailuindeksi

Taistelu Audi A4:n, BMW 3-sarjan ja Mercedes Benz C-luokan välillä on yhtä kiivasta kuin aina ennenkin, mutta tuskin voi väittää, etteikö viimeisimmän sukupolven Audi A4 olisi ollut parempi yleiskäyttöauto kuin viimeisimmän sukupolven 3-sarjan ja C-luokan malli. Tämä on varsin ilmeistä heti, kun tarkastellaan näiden autojen käytettyjen hintoja.

  Missä autossa on suurin kuljettajan istuin?

Audi A4 on yksi Audin luotettavimmista autoista, ja siinä on myös uskomattoman futuristisen näköiset sisätilat. Sisustus näyttää niin hyvältä, että jopa nykyisen sukupolven A4:ssä käytetään sitä edelleen, eikä se näytä vanhalta. CarPlay on tosiaan mukana, ja joissakin A4-malleissa on jopa langaton yhteys.

2016-2018 Volvo XC90 – Executive-luokan käytetyn keskikokoisen SUV:n vertailukohde.

Aina kun katsot mitä tahansa SUV-vertailua, on todennäköistä, että törmäät Volvo XC90:n olevan aivan kärjessä. Tämä johtuu siitä, että 2. sukupolven XC90 on todennäköisesti yksi Volvon kaikkien aikojen suurimmista hiteistä.

XC90 näyttää hienostuneelta sisältä ja ulkoa, tarjoaa runsaasti tilaa ja tekniikkaa ja on silti mukava ja helppokäyttöinen. Turvallisuus ja luotettavuus ovat molemmat keskimääräistä parempia, ja käytettyjen autojen hinnat ovat yhtä houkuttelevia kuin ennenkin. Volvo on suunnitellut järjestelmänsä fiksusti niin, että voit käyttää CarPlayta ja Volvon infotainment-järjestelmää samanaikaisesti.

UKK-osio

Onko Apple CarPlay hyödyllinen?

Apple CarPlay on todellakin hyödyllinen järjestelmä, jos käytät iOS-laitetta päivittäin, koska sen avulla voit käyttää puhelintasi ajaessasi turvallisesti ja kätevästi. Voit luottaa Waze-, Spotify- ja vastaaviin sovelluksiin, ja voit myös käyttää kehittyneitä ominaisuuksia, kuten sanelua ja äänitallennettuja tekstiviestejä.

Tämä tarkoittaa sitä, että yleinen ajokokemus pysyy turvallisena ja hallittuna, mutta voit silti käyttää puhelintasi. Lisäksi, jos käytät samanaikaisesti useampaa autoa, mahdollisuus käyttää niitä saman järjestelmän kanssa tekee koko siirtymisestä erittäin helppoa.

  Parhaat superautot pitkille kuljettajille

Onko Apple CarPlay parempi kuin Android Auto?

Se riippuu siitä, mitä puhelinta käytät päivittäin. Jos siis käytät iPhonea, Apple CarPlay on itsestään selvä valinta, jos taas käytät Android-laitetta, Android Auto on parempi vaihtoehto. Android Auto päihittää kuitenkin Apple CarPlayn, kun kyseessä ovat tehdasnavigointisovellukset, kuten Apple Maps ja Google Maps.

Google Maps on Apple Mapsin yläpuolella, mikä tarkoittaa luonnostaan sitä, että Android Auto on parempi järjestelmä. Waze on kuitenkin myös erittäin kehittynyt navigointisovellus, joka on saatavilla molemmille käyttöjärjestelmille.

Mitkä ovat Apple CarPlayn haitat?

Apple CarPlay on todellakin hyödyllinen järjestelmä, mutta se ei ole täysin virheetön. Ensinnäkin suurin osa autoista ei anna sinun käyttää CarPlayta ja auton tehtaan infotainment-järjestelmää samanaikaisesti, mikä tarkoittaa, että sinun on irrotettava puhelin, jotta voit sotkea useimpia auton toimintoja.

Lisäksi et voi käyttää kaikkia iOS-sovelluksiasi keskeisellä keskusnäytöllä, ja joidenkin infotainment-järjestelmien näytön optimointi ei ole paras mahdollinen. Lopuksi CarPlay saattaa olla hieman liian kallis tiettyihin automalleihin, varsinkin kun ottaa huomioon, että puhelimen käyttäminen telakalla on melko samanlainen kokemus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z