Parhaat käytetyt autot, joissa on liukuovet

Liukuovilla varustetut autot sopivat erinomaisesti perheille, sillä tila-autot tarjoavat perheiden tarpeisiin nähden sekä käytännöllisyyden että käytettävyyden korkeimman tason. Tällaiset autot voivat palvella sinua vuosikymmeniä, koska niissä on yleensä enemmän hyödyllisiä ominaisuuksia kuin useimmissa sedaneissa ja katumaastureissa.

Näin ollen kannattaa ehdottomasti harkita tila-autoa, jos haluat maksimoida perheen kuljetuspotentiaalin ja nauttia samalla muhkeasta kyydistä. Tila-autot eivät ehkä ole markkinoiden toivotuimpia autoja ihmisille, joilla on taipumus viettää suurin osa ajoajastaan yksin, mutta jos haluat perheellesi parasta, tila-auto on askel oikeaan suuntaan.

Luultavasti yksi kaikkien aikojen ylistetyimmistä tila-autoista on vuoden 2016 Honda Odyssey, koska se on täynnä lukuisia perheystävällisiä ominaisuuksia melko kohtuulliseen hintaan. Vuoden 2017 Chrysler Pacifica on myös loistava valinta harkittavaksi, samoin kuin vuoden 2018 Toyota Sienna.

Vuoden 2017 Kia Sedona on erittäin suosittu tulokas tila-autosegmentissä, ja vuoden 2018 Dodge Grand Caravan on tila-autosegmentin suosittu asukas. Riippumatta siitä, minkä näistä valitset, olet todennäköisesti tyytyväinen, varsinkin kun otat huomioon, mitä saat rahalle.

2016 Honda Odyssey – 20-22 000 dollaria.

Honda Odyssey on kiistatta vertailuauto liukuovilla varustettujen autojen saralla, vaikka sillä on kilpailijoihinsa verrattuna pieni lisämaksu. Odyssey päihittää kaikki kilpailijansa turvallisuusosastolla sekä matkustamon yleisessä mukavuudessa ja laadussa. Lisäksi Odyssey hyötyy myös mukavasta kyydistä.

Odysseyn tiedetään myös tarjoavan paljon hyödyllisiä sisätilojen ominaisuuksia, jotka lisäävät sekä käytännöllisyyttä että helppokäyttöisyyttä. Sisätilat on tehty riittävän tukeviksi, jotta ne kestävät pitkään, mutta ne ovat täynnä pehmeän tuntuisia pintoja, joista on hyötyä, jos sinulla on tapana kuljettaa lapsia.

  Voiko hybridillä ajaa ilman akkua?

2017 Chrysler Pacifica – 24-26 000 dollaria.

Vuoden 2017 Chrysler Pacifica on myös tunnettu asukas perhekäyttöön tarkoitettujen tila-autojen segmentissä, koska se tarjoaa loistavia perheystävällisiä ominaisuuksia, tehokkaita moottoreita ja paljon mukavuutta melko houkuttelevaan hintaan. Pacifica tarjoaa myös paremman käsiteltävyyden Odysseyyn verrattuna, mikä tekee Pacificasta hieman hauskemman ajaa.

Odysseyn ja Pacifican mukavuustaso ei kuitenkaan ole läheskään samanlainen, sillä Odyssey on mukavuudeltaan useimpia minivaneja parempi.

2016 Toyota Sienna – 24-26 000 dollaria.

Odysseyn luultavasti pelottavin kilpailija, vuoden 2016 Toyota Sienna on paras käytetty tila-auto, jonka voi nykyään ostaa. Sisätilojen laatu on vuoden 2016 Siennassa askeleen Odysseyn yläpuolella, kun taas Odyssey tarjoaa hieman miellyttävämmän ajokokemuksen.

Sienna on kuitenkin saatavana AWD-järjestelmällä, mikä tekee siitä paremman valinnan ympärivuotiseen ajamiseen. Se tarjoaa myös valtavan rahtikapasiteetin ja mukavat istuimet kaikille matkustajille.

2019 Kia Sedona – $28-$30k

Kia Sedona on jokseenkin uusi tulokas tila-autosegmentissä, mutta se ei tarkoita, että se jäisi jälkeen verrattuna useimpiin tila-autoihin. Kia on pakannut Sedonaan runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden pitäisi pitää sinut ja perheesi viihdyttävänä pidemmillä matkoilla.

Se tarjoaa myös yhden parhaista luotettavuustuloksista kaikista tämän listan autoista, vaikka sen käsiteltävyys ja kuormatila eivät ole lähelläkään Siennaa tai Odysseya. Joka tapauksessa mukavuus on myös kunnollinen ja helposti samalla tasolla kaikkien muiden tämän listan tila-autojen kanssa.

  Kumpi on parempi hybridi vai pistokehybridi?

2018 Dodge Grand Caravan – 20-25 000 dollaria.

Dodge Grand Caravan on yksi suosituimmista yhdysvaltalaisvalmisteisista tila-autovaihtoehdoista Yhdysvalloissa, vaikka se jääkin jälkeen verrattuna kaikkiin muihin tämän listan tila-autoihin. Käytettyihin Grand Caravan -malleihin liittyvät hinnat ovat kuitenkin ylivoimaisia, mikä tarkoittaa, että voit saada suhteellisen uuden mallin melko hyvään hintaan.

Se ei tarjoa läheskään yhtä paljon hyödyllisiä ominaisuuksia kuin kaikki muut tämän luettelon tila-autot, eikä sen turvallisuusluokituksissa ole myöskään mitään kehuttavaa. Joka tapauksessa se on kelpo tila-auto 25 000 dollarilla, mutta se on ylivoimainen tila-auto noin 20 000 dollarilla.

UKK-osio

Ovatko tila-autot parempia perheautoja kuin maasturit?

Minivaunut ovat todellakin parempia perheautoja, koska ne on tehty perhekäyttöä silmällä pitäen, ja näin ei ole useimpien maastureiden kohdalla. Vaikka katumaasturi tarjoaa monia perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten turvallisuutta, käytännöllisyyttä ja näkyvyyttä, ne jäävät jälkeen turvallisuuden ja yleisen käytännöllisyyden osalta.

Maasturit tarjoavat kuitenkin enemmän valinnanvaraa, koska maastureita on paljon enemmän kuin tila-autoja. Useimmilla kuluttajille suunnatuilla tuotemerkeillä on tapana tarjota 6-10 erilaista katumaasturia, kun taas joillakin kuluttajille suunnatuilla tuotemerkeillä ei ole enää edes kilpailukykyisiä tila-autoja.

Millainen on hyvä perheauto?

Hyvän perheauton on oltava tilava, turvallinen ja mukava sekä kaupunkiliikenteessä että erityisesti pidemmillä matkoilla. Näin ollen useimmat tila-autot on viritetty rullaaviksi, mikä tarkoittaa, että ne ovat tehokkaita ja hiljaisia suuremmissa nopeuksissa.

  Onko parempi ostaa vai vuokrata auto eläkkeellä ollessa?

Niiden on tarjottava erinomaiset tilat ja paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten paljon lokeroita, puhelimen latauslaitteita, helposti saavutettavia ISOFIX-kiinnityspisteitä ja mahdollisesti jopa takapenkkien infotainment-näyttöjä. Uusimmissa tila-autoissa on jopa erityisiä perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten imuri tai takakamera, jotta näet aina, mitä lapset tekevät.

Mikä tekee autosta turvallisen?

Jotta nykyaikainen auto olisi turvallinen, sen on tarjottava paljon älykkäitä teknisiä ratkaisuja, joihin on yhdistetty kaikenlaisia ohjelmallisia turvallisuusratkaisuja. Tehokkaat puristumisvyöhykkeet on suunniteltu ohjaamaan törmäysvoimat pois matkustamosta, kun taas ABS on suunniteltu niin, ettei se lukitse jarruja jarrutuksen aikana, mikä takaa auton pidon aggressiivisen jarrutuksen aikana.

Lisäksi ADAS- eli kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät, kuten kaistalla pysymisen avustin, kuolleen kulman valvonta, ristikkäisliikenteen hälytysjärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus ja törmäyksenestojärjestelmät, ovat myös hyödyllisiä ylivoimaisen turvallisuuden kannalta. Lopuksi, auton turvallisuuden tärkein osa-alue on kokenut ja nimetty kuljettaja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z