Parhaat käytetyt autot, joissa on törmäyksenesto

Kehittyneistä kuljettajan apujärjestelmistä (ADAS) on tullut olennainen tekijä nykyaikaisen autoliikenteen turvallisuuden kannalta. Tämä tarkoittaa, että niitä on nyt saatavilla autoihin kaikista hintaluokista, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa suuria summia nauttiaksesi näistä mukavuuksista.

Tällaisia järjestelmiä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, kaistalla pysymisen avustin, automaattinen jarrutus, törmäyksenestojärjestelmät ja kuolleen kulman valvonta. Kaikista näistä järjestelmistä törmäyksenestojärjestelmät ovat kiistatta tärkeimmät, koska ne on suunniteltu estämään törmäyksiä ja minimoimaan auto-onnettomuuksiin liittyvien uhrien määrä.

Siksi on hyödyllistä valita autot, joissa on törmäyksenestojärjestelmät, ja parasta on, että näitä autoja saa nyt suhteellisen edulliseen hintaan. Vuoden 2015 tai uudempi Mazda 3 on täydellinen esimerkki tällaisesta autosta, samoin kuin vuoden 2017 tai uudempi Toyota Corolla.

Jos haluat loistavan käytetyn hybridiauton, jossa on myös törmäyksenestojärjestelmä, kannattaa tutustua vuoden 2016 tai uudempaan Toyota Priukseen. Jos kompaktit katumaasturit ovat sinun makuusi, vuoden 2017 tai uudempi Toyota RAV4 on oikea valinta. Jos haluat hyvän käytetyn kuorma-auton, jossa on törmäyksenestojärjestelmä, kannattaa tutustua vuoden 2015 tai uudempaan Ford F-150:een.

2015- tai uudempi Mazda 3 – Loistava kaikenkattava käytetty viistoperä.

Mazda 3:n vuoden 2015 ja uudempia sukupolvia pidetään yleisesti yhtenä markkinoiden parhaista viistoperäisistä autoista, koska niissä yhdistyvät suuri arvo, käytännöllisyys, tehokkuus ja muotoilu. Mazda kutsuu törmäyksenestojärjestelmiään ”Smart City Braking Supportiksi”, ja saadaksesi ne sinun on löydettävä huippuluokan GT-varustelu.

Sellaisen saa noin 15 000 dollarilla, mikä on hyvä hinta Mazda 3:lle, koska Mazda 3 on paljon yli painorajansa. Jos tähän yhdistetään ylivoimainen luotettavuus ja jännittävä ajokokemus, Mazda 3 on varmasti maineensa veroinen.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat avoautot?

2017- tai uudempi Toyota Corolla – Loistava yleispätevä käytetty sedan.

Vuoden 2017 ja uudempien Corolla-mallien kauneus on siinä, että ne kaikki tulivat Toyotan ”Toyota Safety Sense” -järjestelmillä, joihin kuuluu myös törmäyksenesto. Corollaa kutsutaan teknisesti pikkuautoksi, mutta olisit yllättynyt siitä, miten paljon lasti- ja matkustajatilaa se tarjoaa näin pienestä tilasta.

Sen lisäksi, että Corolla on turvallinen ja halpa, koska sen saa nyt alle 15 000 dollarilla, se on myös uskomattoman luotettava auto, joka on myös yksi halvimmista autoista korjata, jos jokin menee vikaan. Sinänsä Corolla on todella luotettava auto, mikä on melko selvää, kun otetaan huomioon, että se on yksi maailman myydyimmistä autoista.

2017- tai uudempi Toyota Prius – Loistava käytetty hybridiauto, joka on monipuolinen.

Toyota-aiheista artikkelia jatkaen seuraava ylivoimainen Toyota-tuote, jossa on myös Toyotan ”Toyota Safety Sense” vakiovarusteena, on nyt ikoninen Toyota Prius. Vaikka useimmat ihmiset pitävät Priusta tylsänä ja elottomana, kukaan ei voi kieltää, että se tarjoaa runsaasti ominaisuuksia melko edulliseen hintaan.

Toyota Priuksesta voi löytää vähän ajetun mallin noin 20 000 dollarilla tai alle, mikä tarkoittaa, että saat turvallisen auton, joka on myös tehokas ja luotettava, jotka ovat Toyotan nykyisen, melko menestyksekkään tuotesijoittelustrategian kolme kulmakiveä.

  Ajavatko sähköautot eri tavalla?

2017- tai uudempi Toyota RAV4 – Loistava yleiskäyttöinen kompakti katumaasturi.

On lähes mahdotonta kirjoittaa artikkelia turvallisista käytetyistä autoista sisällyttämättä siihen vähintään kasaa Toyota-malleja. Kaikissa vuonna 2017 tai myöhemmin valmistetuissa RAV4-malleissa on vakiona edellä mainittu ”Toyota Safety Sense” -paketti, mikä tarkoittaa, että kaikissa 2017- tai uudemmissa RAV4-malleissa on törmäyksenestojärjestelmät.

Kuten kaikissa muissakin tässä artikkelissa luetelluissa Toyota-malleissa, myös RAV4:ssä yhdistyvät turvallisuus, tehokkuus ja luotettavuus melko edulliseen hintaan. Korotetun ajoasennon tuoma mukavuus yhdistettynä runsaaseen tilaan tekee RAV4:stä kilpailukykyisen auton noin 20 000 dollarin hintaan tai alle.

2015- tai uudempi Ford F-150 – Erinomainen monikäyttöinen lava-auto.

Toyota RAV4 oli Yhdysvaltojen myydyin auto ennen kuin Ford F-150 ohitti sen nopeasti, ja Ford F-150 on ollut Yhdysvaltojen myydyin auto jo pitkään. Vuoden 2015 F-150 on saatavana lukemattomilla erilaisilla turvajärjestelmillä, mutta useimmat niistä olivat osa lisävarustepaketteja.

Siirtyminen 2015 F-150-malliin on yksi suurimmista päivityksistä edellisiin ja peräkkäisiin F-150-malleihin verrattuna. Ole kuitenkin tarkkana, jos sinua kiinnostava kuorma-auto on vedetty takaisin 2015 mukautuvaan vakionopeudensäätimeen liittyvien ongelmien vuoksi. Jos tällaiset ongelmat on ratkaistu, vuoden 2015 F-150 on loistava ostos noin 18 000 dollarilla.

UKK-osio

Ovatko kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät sen arvoisia?

ADAS-järjestelmiä saa tosiaan lähes joka hintaluokkaan, mutta jos haluat ne kaikki, joiden pitäisi lisätä ajoneuvosi turvallisuutta, sinun on maksettava paljon rahaa. Sinänsä kysymys siitä, kannattaako ADAS-järjestelmistä maksaa tällaisia lisämaksuja, riippuu ajotavoistasi ja niihin liittyvistä hinnoista.

  Mikä tuloluokka ostaa hybridiautoja

Yli 94 prosenttia kolareista johtuu kuitenkin kuljettajan virheistä, ja tällaiset järjestelmät voivat estää kolarit yli 50 prosentissa tilanteista. Joten kyllä, nämä järjestelmät ovat sen arvoisia, jos vietät paljon aikaa ratin takana ja jos ne eivät maksa törkeitä summia.

Kuinka kehittyneitä törmäyksenestojärjestelmät ovat?

Vaikka useimmat autonvalmistajat mainostavat näitä järjestelmiä uskomattoman kehittyneinä, totuus on, että ne eivät ole sitä. On lukemattomia tapauksia, joissa tällaiset järjestelmät eivät ole kyenneet reagoimaan riittävän nopeasti estääkseen törmäyksen.

Useimmissa tapauksissa ne kuitenkin onnistuvat, mikä tarkoittaa, että sinun on aina oltava tietoinen ympäristöstäsi. Jos pysyt valppaana ratin takana ja nämä järjestelmät ovat käytössä, mahdollisuudet joutua kolariin ovat melko pienet.

Mitkä auton turvajärjestelmät ovat tärkeimmät?

Auton turvajärjestelmistä on tullut valtava syy päivittää vanhempi auto uudempaan. Tällaiset järjestelmät sisältävät kaikenlaisia ohjelmistoratkaisuja, kuten ADAS-järjestelmän, mutta niihin kuuluu myös kehittyneitä törmäysrakenteita, jotka on suunniteltu ohjaamaan törmäysenergiaa pois matkustajatilasta.

Näin ollen auton tärkein turvajärjestelmä on nimetty kuljettaja. Inhimillisen näkökulman lisäksi törmäyspuristusalueet, turvatyynyt ja turvavyöt ovat edelleen tärkeimmät turvajärjestelmät autossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z