Parhaat käytetyt autot kattoluukulla

Avoauton ostaminen vaatii paljon kompromisseja, niin paljon, että joskus ei ole järkevää ostaa sitä, jos siitä voi nauttia vain muutaman kerran vuodessa. Loppujen lopuksi ne maksavat yleensä huomattavasti enemmän rahaa kuin sedan-versiot ja aiheuttavat myös enemmän mahdollisia ongelmia.

Kannattaa siis tutustua autoihin, joissa on suuret kattoluukut, jotka ovat kiistatta seuraavaksi paras vaihtoehto. Ne voivat saada autosi tuntumaan ensiluokkaisemmalta ja samalla tehdä matkustamosta ilmavan ja valoisan. Toisaalta ne eivät ole yhtä ongelmallisia kuin avoauton katto, ja panoraamakatolla varustettu auto on helpompi myydä myöhemmin.

Näin ollen kannattaa ehdottomasti tutustua uuteen Honda Civiciin, sillä siinä on kohtuullisen kokoinen kattoluukku suoraan tehtaalta. Ford Fiesta on loistava pieni viistoperä, jonka saa myös melko suurella kattoluukulla. Hyundai Sonata tarjoaa kattoluukun osana valinnaispakettia, mutta se on sen arvoinen.

Jos haluat katumaasturin, tutustu Hyundai Tucsoniin, sillä se tarjoaa paljon toivottavia ominaisuuksia edullisesti. Jos haluat premium-luokan kokemuksen ja valtavan kattoluukun, kannattaa tutustua Audi Q5:een.

2016 Honda Civic

Vuoden 2016 Honda Civic on ansainnut lukuisia palkintoja siitä, että se on loistava yleiskäyttöinen pikkuauto, jossa on vakiona hämmästyttävää mukavuutta ja premium-ominaisuuksia. Parasta 2016 Civicissä on kuitenkin se, että siinä on suuri kattoluukku tehtaalta lähtien. Lisäksi tätä kattoluukkua voi myös kallistaa ja avata vain napin painalluksella.

Sen lisäksi, että Civic on suhteellisen edullinen tapa hankkia suuri kattoluukku, se on myös todella tehokas ja luotettava auto, joka tarjoaa dynaamisen ajokokemuksen ja on samalla rauhallinen maantiellä. Se tarjoaa riittävästi tilaa useille matkustajille, ja sen turvallisuusluokitus on myös erinomainen.

  Parhaat sähköautot ensimmäiseksi autoksi

2016 Ford Fiesta

Vuoden 2016 Ford Fiesta jäi vain Honda Civicin taakse vuoden 2016 parhaiden pikkuautojen joukossa, mutta Fiesta tarjoaa Civiciin verrattuna muutamia etuja, kuten alhaisemman hintalapun ja halvemman korjaushinnan, jos jokin menee pieleen.

Lisävarusteena saatava kattoluukku maksoi uudesta noin 800 dollaria, mikä tarkoittaa sitä, että monet käytetyt 2016 Fiesta-mallit tulivat kattoluukulla varustettuna. Kattoluukku voidaan myös avata, ja se päästää paljon valoa sisään. Mitä tulee täydellisiin sisäkaupunkiin suunnattuihin autoihin, Ford Fiesta on parhaiden joukossa.

2016 Hyundai Sonata

Hyundai on merkki, joka tunnetaan siitä, että se yhdistää edullisuuden, tehokkuuden, käytännöllisyyden ja luotettavuuden melko saavutettavaan hintaan, eikä Sonata ole poikkeus. Vuoden 2016 Sonata on myös voittanut paljon palkintoja ollessaan yksi parhaista keskikokoisten autojen joukossa vuonna 2016, mikä tekee siitä halutun myös 2nd hand -markkinoilla.

Vuonna 2016 piti kuitenkin maksaa 3100 dollaria saadakseen Tech-paketin, johon kuului kattoluukku ja paljon teknisiä herkkuja. Tämä on hienoa, jos etsit 2. käden Sonataa, koska sinun ei tarvitse maksaa tällaisia hintoja käytettyjen autojen markkinoilla.

2016 Hyundai Tucson Limited

Kuten aiemmin mainittiin, Hyundai-autot tarjoavat paljon herkkuja rahoilleen, mikä pätee myös käytettyyn 2016 Tucson Limitediin. Vaikka Tucsonissa ei koskaan ollut vakiona kattoluukkua, koska se piti päivittää Limited-varusteluun, voit saada sellaisen nykyään käytettyjen autojen markkinoilta melko houkuttelevaan hintaan.

  Mikä on paras urheiluauto lihaville ihmisille?

Sen lisäksi, että Tucson on loistava yleiskäyttöauto, sillä on myös korkeimmat turvallisuusominaisuudet, mikä tekee siitä loistavan perheauton. Vaikka Hyundain uusimmat katumaasturimallit näyttävätkin paremmilta kuin vuoden 2016 mallisto, vuoden 2016 Tucson näyttää edelleen hyvältä.

2017 Audi Q5

Audi Q5 on kiistatta paras Audi SUV, jonka voit ostaa, koska se toimii täydellisenä keskitasona melko kompaktin Q3:n ja ylimitoitetun Q7:n välillä. Tämä tarkoittaa, että Q5 on tarpeeksi lihaksikas todelliseen SUV-ajokokemukseen, mutta samalla se tuntuu keskikokoisia SUV:ita ryhdikkäämmältä.

Vuoden 2017 Audi Q5:n sisätilat ovat lähes identtiset viimeisimmän sukupolven Q5:n sisätilojen kanssa, mikä tarkoittaa, että et hyödy kovinkaan paljoa, jos valitset upouuden mallin. Q5:een saa myös valtavan, koko auton katon kattavan kattoluukun, jonka voi sekä avata että sävyttää vain napin painalluksella.

UKK-osio

Mitä etuja kattoluukusta on?

Kattoluukku/kuukatto/panoraamakatto tai miksi sitä sitten kutsutkin, päästää enemmän valoa matkustamoon, mikä tekee autosta miellyttävämmän paikan olla riippumatta siitä, avaatko kattoluukun vai et. Se tarjoaa myös mahdollisuuden katsella taivasta takapenkiltä, mikä tekee näistä autoista paljon miellyttävämpiä matkustaa.

Lisäksi kattoluukulla varustetut autot menestyvät huomattavasti paremmin käytettyjen autojen markkinoilla, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka ne maksavat paljon rahaa, voit saada kohtuullisen osan näistä kustannuksista takaisin autoa myydessäsi.

  Miten voitat automyyjän?

Mitkä ovat kattoluukun haitat?

Jos ostat auton, jossa ei ole kattoluukkua, olet turvassa kaikenlaisilta kattoluukkuun liittyviltä mahdollisilta ongelmilta, kuten pienemmältä rakenteelliselta jäykkyydeltä, useammilta mahdollisilta ongelmilta, korkeammalta painopisteeltä, pienemmältä pääntilalta ja mahdollisesti kalliilta korjauksilta, jotka liittyvät siihen, että lasi on vaihdettava.

Voit vain kuvitella, kuinka paljon panoraamakattoluukun vaihtaminen Q5:een maksaisi ottaen huomioon sen koon. Lopuksi joitakin vanhempia autoja on arvosteltu siitä, että kattoluukkua ympäröivät tiivisteet ovat ajan myötä kuluneet ja tehneet autosta alttiimman vuodoille.

Kannattaako auto, jossa on kattoluukku?

Se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja siitä, kuinka usein sinulla on tapana käyttää niitä. On monia ihmisiä, jotka ajavat päivittäin kattoluukulla varustetuilla autoilla, mutta eivät koskaan käytä niitä, mikä tekee siitä tarpeettoman.

Toisaalta, jos rakastat panoraamakattoluukun kaltaisia ominaisuuksia, kattoluukku on todellakin sen arvoinen. Se päästää sisään ylimääräistä valoa ja ilmaa ja tekee autosta myös näyttävän.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z