Parhaat käytetyt urheilusedanit ostettavaksi vuonna 2023

BMW M3

Urheilusedan on auto, joka pyrkii yhdistämään käytännöllisyyden ja mukavuuden maailman suorituskyvyn ja käsiteltävyyden maailmaan. Tämä tarkoittaa, että nämä autot pystyvät hoitamaan kaikki tavalliset päivittäiset työmatkat ja ovat samalla hauskoja ajaa. Uuden urheilusedanin ostaminen on kallista, minkä vuoksi kannattaa harkita sellaisen hankkimista käytettynä.

Jos tämä kiinnostaa sinua, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä aiomme luetella kaikki parhaat käytetyt urheilusedanit, jotka kannattaa ostaa vuonna 2023. Ensimmäinen käytetty urheilusedan, jota sinun kannattaa harkita, on BMW M3 F90-sukupolvi, sillä se on nyt yhtä halpa kuin ennenkin, mutta siinä on V8-luonnonmoottori, joka on paljon jännittävämpi kuin nykyaikaisen M3:n 6-sylinterinen moottori.

Kannattaa myös harkita vuoden 2016 Jaguar XF Supercharged -mallia, jossa on ahdettu V8-moottori, vuoden 2011 Mercedes E63 AMG:tä ja vuoden 2013 BMW M5:tä, sillä nämä kolme ovat parhaita keskikokoisia suorituskykyisiä sedaneja, joita rahalla saa.

Jos haluat täysikokoisen suorituskykyisen sedanin, kannattaa harkita vuoden 2009 W222 Mercedes S63 AMG:tä, jonka saa nyt halvemmalla kuin uuden Toyota Camryn. Kaiken kaikkiaan nämä sedanit pystyvät kaikki tarjoamaan sinulle tinkimätöntä ylellisyyttä, mutta niitä on paljon hauskempi ajaa ja elää kuin tavallista uudempaa sedania.

2008 BMW M3 F90

Suorituskykyisten sedanien maailmassa BMW M3 on kuningas. Tämä tarkoittaa, että kaikki M3-sukupolvet ovat aina suosittuja, mutta F90 on jotain aivan muuta. M3:n 410 hv:n 4,0 litran V8-sydänmoottorilla varustettu M3 on uskomattoman tasapainoinen ja tarjoaa lineaarisen tehokaistan, jota ei yksinkertaisesti voi toistaa nykyään. Se on saatavana joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella DCT-vaihteistolla, ja molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

  Mikä on hyvä maasturi isolle ihmiselle?

Kaiken kaikkiaan F90 M3 on todellinen kuljettajan auto, joka ei ole läheskään tämän listan ylellisin, mutta todennäköisesti jännittävin ajettava. Voit hankkia sellaisen nyt noin 26 000 dollarilla, mikä on edullinen hinta. Lisäksi F90 säilyttää todennäköisesti arvonsa todella hyvin, ja se saattaa jopa arvostaa sitä ajan myötä.

Jaguar XF Supercharged 2016

Tämän listan uusin auto on vuoden 2016 Jaguar XF Supercharged, joka pyrkii löytämään täydellisen tasapainon ylellisyyden ja suorituskyvyn välillä. Kyseessä on keskikokoinen luksussedan, jossa on luonnollisesti imettävä V8-moottori, joka kuulostaa loistavalta. Oikean jalkasi alla on koko ajan 460 hv, mikä on enemmän kuin tarpeeksi hauskaan ajokokemukseen.

Vaikka XF Supercharged ei olekaan vuoden 2016 huippusuoritus XF Jaguar, se on paljon miellyttävämpi päivittäinen kuljettaja. Voit hankkia sellaisen 28 000 dollarilla, mikä on halpa hinta ottaen huomioon, että se ei todellakaan ole kovin vanha.

2011 Mercedes-Benz E63 AMG

Vuoden 2011 W212 Mercedes-Benz E63 AMG on yksi kaikkien aikojen parhaista Mercedes E63 -malleista, koska se näyttää mahtavalta, kuulostaa mahtavalta ja kulkee kuin helvetti. W212 E63 on itse asiassa saatavana kahdella eri moottorilla. Aikaisemmissa W212 E63 -malleissa oli 6,2 litran N/A-moottori, kun taas myöhemmissä malleissa oli 5,5 litran V8-moottori, jonka maksimiteho on 577 hv.

  Parhaat kompaktit autot pitkille kuljettajille

Hyvä asia on se, että tämä E63 AMG maksaa nyt vain noin 25 000 dollaria, mikä ei ole kovinkaan paljon luonnollisesti hengittävälle keskikokoisen luksussedanin V8-Mersulle. Sanonta ”tällaisia ei enää tehdä” ei ole koskaan ollut näin totta.

2013 BMW M5 F10

Miksi ostaa E63 AMG, kun voi ostaa BMW M5:n? Nämä kaksi saksalaista keskikokoisen luksusluokan suorituskykyistä sedania ovat olleet suoranaisia kilpailijoita siitä lähtien, kun ne esiteltiin, ja F10-mallia kutsutaan usein yhdeksi kaikkien aikojen parhaista M5-malleista. M5:n 4,4 litran V8-kaksoisturbovoiman teho on 560 hevosvoimaa, mikä on täydellinen auton kokoon nähden.

Käytetyn F10 M5:n hinta on noin 29 000 dollaria, joten se on hieman kalliimpi kuin W212 E63, mutta vuoden 2013 M5 on LCI-faceliftattu malli, mikä tarkoittaa, että se saa uudempaa tekniikkaa, johon kuuluu myös digitaalinen kuljettajan näyttö.

2009 Mercedes-Benz S63 AMG

Tämän listan kärkeen mainitsemme ihastuttavan W221 S63 AMG -kokoluokan luksussedanin. S-luokka on aina ollut Mercedeksen sedan-malliston lippulaiva, ja se on myös vertailukohta kaikille muille täysikokoisille sedaneille. S63 AMG kuulostaa 520 hv:n 6,2-litraisen imumoottorinsa ansiosta aivan loistavalta.

Näitä saa nyt noin 28 000 dollarilla, mikä on vuosisadan edullisin hinta, sillä mukavampia sedaneja ei todellakaan ole montaa nykyäänkään. W221 on legenda, ja S63 W211 on sen huippu.

FAQ-osio

Ovatko käytetyt suorituskykyiset sedanit luotettavia?

Käytetyt suorituskykyiset sedanit ovat tunnetusti ongelmallisia luotettavuuden ja huollon suhteen, sillä niiden pitäminen optimaalisessa kunnossa maksaa melkoisesti rahaa. Jotkut näistä, kuten F90 M3, ovat tunnettuja mahdollisista moottoriongelmista, joiden korjaaminen voi maksaa tuhansia dollareita.

  Paras lava-auto vanhemmille kuljettajille

Näin ollen on järkevää hankkia näitä vain, jos olet valmis menemään koko rahan edestä. Jos ostat suhteellisen vähän ajetun mallin, jota on pidetty hyvässä kunnossa ostosta lähtien, sen pitäisi selvitä ilman suurempia ongelmia.

Ovatko nykyaikaiset suorituskykyiset sedanit tylsiä?

Nykyaikaiset suorituskykyiset sedanit ovat paljon nopeampia ja suorituskykyisempiä, mutta niistä voisi väittää puuttuvan tunnetta ja puhtautta. Ne ovat täynnä tekniikkaa, ja kuljettaja tuntee usein olevansa etäällä ajamisen jännityksestä, mikä saa sinut tuntemaan, ettet edes aja todellista suorituskykyistä sedania.

Vanhemmat suorituskykyiset sedanit ovat vain raaempia, pelkistetympiä ja jännittävämpiä, ja tuskin on ketään, joka ajattelee toisin.

Onko olemassa sähkökäyttöisiä suorituskykyisiä sedaneja?

Totta kai on. Ensinnäkin Tesla Model 3 Performance on suosionsa puolesta kuin EV-maailman BMW M3. Porsche Taycan on yksi todella urheilullinen EV, samoin BMW i4 ja Audi e-tron GT. Jos haluat jotain ylellisempää, Mercedes-Benz EQE AMG ja EQS AMG ovat myös todella hienoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z