Parhaat kompaktit autot pitkille kuljettajille

Kompaktit autot sijoittuvat pienikokoisten ja keskikokoisten autojen väliin. Näissä autoissa on jonkin verran kompromisseja tilojen suhteen, mutta jotkin niistä ovat silti enemmän kuin tarpeeksi tilavia pidemmille kuljettajille.

Jos haluat pienikokoisen hatchbackin, Nissan Leaf, Mini Cooper tai VW Golf ovat kaikki hyvin tilavia pidemmille kuljettajille. Vaikka voi tuntua siltä, että pitempien ihmisten pitäisi välttää näitä autoja, niissä on enemmän tilaa kuin joissakin keskikokoisissa sedaneissa.

Jos etsit tilavaa kompaktia sedania, Honda Accord tai Toyota Corolla tarjoavat molemmat paljon sisätilaa. Voit valita myös VW Jettan, mutta jos haluat enemmän ylellisyyttä ja mukavuutta, BMW 3-sarja on loistava valinta.

Pienikokoinen katumaasturi taas saattaa olla paras pikkuauto pidemmälle kuljettajalle. Hyundai Santa Fen, Jeep Wranglerin, Mazda CX-5:n tai Nissan Roguen kaltaisiin katumaastureihin on helppo nousta sisään ja ulos korotetun ajoasennon ansiosta, joka sopii erinomaisesti pidemmille henkilöille.

Kompaktit viistoperät pitkille kuljettajille

Kompaktin hatchbackin valitseminen on itse asiassa loistava idea, sillä nämä autot osaavat aina hyödyntää käytettävissä olevan tilan fiksusti. Vaikka ne saattavat olla hieman ahtaampia neljälle pidemmälle matkustajalle, tavallisissa arkipäivän tilanteissa yksi näistä kelpaa mainiosti.

Yksi tilavimmista pienistä hatchback-autoista on Nissan Leaf, sillä siinä on 41,2 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 42,1 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Leaf on myös melko edullinen ostaa, vakuuttaa, käyttää ja huoltaa, ja se tarjoaa myös kohtuullisen määrän viihde- ja mukavuusominaisuuksia.

Jos kuitenkin haluat hieman enemmän tyyliä ja sisältöä, Mini Cooper voi olla oikea valinta. Tämä kompakti brittiläinen legenda tarjoaa kiitettävät 40 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 40,4 tuumaa jalkatilaa. Kun tähän yhdistetään välittömästi tunnistettava muotoilu ja BMW:n tukema laatu, Mini vaikuttaa houkuttelevalta ajatukselta.

  Voiko hybridillä ajaa ilman akkua?

Jos haluat pienikokoisten viistoperäisten autojen segmentin kultaisen standardin, valitse VW Golf. Kuljettajan pääntila on 38,4 tuumaa ja jalkatila 41,2 tuumaa, joten Golf ei ehkä vaikuta yhtä kilpailukykyiseltä kuin Leaf tai Mini, mutta Golfiin mahtuu mukavasti kaikki alle 180-senttiset.

Kompaktit sedanit pitkille kuljettajille

Kompaktit sedanit ovat suosituimpia sedaneita, ja on helppo ymmärtää, miksi. Ne ovat tarpeeksi suuria tarjotakseen todellisen sedan-ajokokemuksen ja käytännöllisyyden, mutta samalla ne eivät ole kolossaalisia eivätkä kovin kalliita, mikä tekee kompaktisedanien segmentistä melko kilpailukykyisen segmentin.

Honda Accord ei ehkä ole kaikkein paras kompakti sedan, mutta hintaluokka, luotettavuus, 39,1 tuuman kuljettajan pääntila ja 42,5 tuuman jalkatila tekevät Accordista varmasti järkevän ostoksen.

Toyota Corolla on monella tapaa Toyotan versio Accordista, mikä tarkoittaa, että luotettavuus on niin vankka kuin autojen luotettavuus vain voi olla, hinnat ovat kohtuulliset koko mallistossa ja 38,3 tuuman kuljettajan pääntila ja 42 tuuman kuljettajan jalkatila ovat myös pitemmille kuljettajille riittävän tilavia.

Mutta jos haluat ylellisemmän kompaktin sedanin, markkinoilla ei ole mitään muuta, joka tekisi saman kuin BMW 3-sarja. Urheilullinen sedan, joka on silti verhottu laadukkaisiin materiaaleihin, 38,7 tuuman kuljettajan pääntila ja 42 tuuman kuljettajan jalkatila tekevät 3-sarjasta loistavan vaihtoehdon pidemmille kuljettajille.

Kompaktit katumaasturit pitkille kuljettajille

Kuten aiemmin mainittiin, kompakti katumaasturi saattaa hyvinkin olla joukon paras valinta, jos olet pitkä, mutta et silti halua jotain valtavaa ja liian kallista. Maasturit valtaavat hitaasti koko automarkkinat, ja olemme hitaasti todistamassa, kuinka maasturialustasta on tulossa tulevaisuuden oletusauto.

  Paras auto uusille vanhemmille

Hyundai Santa Fe tarjoaa kompaktin SUV-segmentin luokkansa johtavat sisätilat: kuljettajan pääntila on melko tilava 42,6 tuumaa ja jalkatila 41,2 tuumaa. Kun tähän yhdistetään rohkea muotoilu, edullinen hinta ja kohtuulliset ylellisyysominaisuudet, Santa Fe saattaa olla juuri oikea valinta.

Jos kuitenkin haluat enemmän hyötymaasturin, joka pystyy silti ajamaan vaikuttavia maastokelejä, Jeep Wrangler on alan standardi syystä. Wrangler tarjoaa myös 41,6 tuuman pääntilan ja 43 tuuman jalkatilan kuljettajalle, joten siihen mahtuu helposti useita pitempiä matkustajia samanaikaisesti.

Mazda CX-5 on myös riittävän tilava, koska kuljettajan pääntila on 40 tuumaa ja jalkatila 41 tuumaa. Kun tähän yhdistetään palkittu muotoilu ja uskomattoman myönteinen asiakaskunta, on melko selvää, miksi CX-5 on voittanut viime aikoina useita parhaiden kompaktien katumaastureiden palkintoja.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa kompakti hatchback, kompakti sedan vai kompakti SUV?

On selvää, että kaikki kolme näistä voivat olla riittävän tilavia pidemmille kuljettajille, ja sinun kannattaa ostaa se, joka kiinnostaa sinua eniten. Mutta loogisesti ajateltuna kompakti katumaasturi on yleensä yhtä ylellinen kuin sedan, mutta sedan ei ole yhtä suorituskykyinen kuin katumaasturi.

Lisäksi katumaastureissa on korotettu ajoasento, jonka ansiosta niihin on paljon helpompi nousta sisään ja ulos, ne tarjoavat yleensä paremman näkyvyyden, ja katumaastureista on myös tulossa markkinoiden halutuimpia autoja. Viistoperä taas on useimmiten ylivoimainen, kun on kyse ahtaammista kaupunkikaduista, muuten se ei ole kovin kilpailukykyinen.

  Mitkä autot sopivat lihaville kuljettajille?

Onko kompakti katumaasturi todellinen katumaasturi?

On paljon ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että kompakti katumaasturi ei ole todellinen katumaasturi. Mutta tekeekö se nykyään todellisen maasturin? Ennen maasturi oli karu nelivetoinen maasturi, jota käytti lähinnä työväenluokka rakennusmateriaalien kuljettamiseen rakennustyömaille ja sieltä pois.

Nykyään maasturi on vain auto, jossa on korotettu ajoasento. Jopa joitakin täysikokoisia maastureita ei ajeta kaikilla neljällä pyörällä. Kompakti katumaasturi tarjoaa lähes kaiken, mitä suurempi katumaasturi tarjoaa, mutta suurempi katumaasturi on paljon kalliimpi ja joskus tarpeettoman suuri.

Onko kompakti hatchback varteenotettava vaihtoehto pidemmälle kuljettajalle?

Kyllä, se on. Joissakin pienikokoisissa viistoperäisissä autoissa, kuten Nissan Leafissa, on enemmän kuljettajan pää- ja jalkatilaa kuin BMW 3-sarjassa, vaikka useimmat ihmiset ajattelevat, että BMW 3-sarjassa on enemmän tilaa. Kyseinen segmentti kertoo vain puolet tarinasta.
Nykyaikaiset autot ovat riittävän tilavia kaikissa segmenteissä, ja riippumatta siitä, minkä tyyppisestä autosta olet kiinnostunut, löydät todennäköisesti riittävän tilavan auton kompakti- ja jopa pienikokoisten autojen segmentistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z