Parhaat maasturit ensimmäiseksi autoksi

Maastureiden aikakaudella kaikki haluavat maasturin. Muutama vuosikymmen sitten katumaasturit olivat työmiehen auto, eikä useimpia nykypäivän maastureita ollut olemassa. Ne, joita oli, kuten Mercedes G-luokka tai Range Rover, oli suunnattu ensisijaisesti sotilas- ja maatalouskäyttöön.

Nykyään maastoautot ovat kuitenkin ylellisyyden nykyaikainen peruspilari, ja lähes jokainen luksusmerkki tuottaa jatkuvasti uusia maastoautomalleja. Mercedes ja Audi ovat molemmat julkaisseet viime vuosina yli kolminkertaisen määrän uudempia katumaasturimalleja verrattuna mihin tahansa muuhun autotyyppiin.

Parhaimman kompaktin katumaasturin uusille kuljettajille pitäisi olla suhteellisen halpa ostaa ja vakuuttaa, mutta sen pitäisi myös tarjota kaikki nykyaikaiset teknologiaominaisuudet. Ja Toyota RAV4 tai Mazda CX-3 ovat juuri sitä. Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, kannattaa hankkia Audi Q5 tai Mercedes GLC.

Jos haluat täysikokoisen suuren katumaasturin, Ford Explorer ja Jeep Grand Cherokee vaikuttavat melko suosituilta vaihtoehdoilta nuorempien kuljettajien keskuudessa. Mercedes G-luokka ja Range Rover ovat kuitenkin ne kaksi katumaasturia, joita kaikki nuoremmat himoitsevat.

Maasturi ensimmäisenä autona

Sinun on ensin varmistettava, että olet hyvin tietoinen siitä, mitä olet hankkimassa, kun päätät ostaa maasturin. Korotettu ajoasento ja parempi näkyvyys toimivat eduksi uusille kuljettajille, mutta samalla maasturi on iso auto, ja se on syytä ottaa huomioon, kun on navigoitava ahtaammilla kaupunkikaduilla.

Maastoautot ovat yleensä turvallisia, ja sen pitäisi olla tärkeysjärjestyksessä ensimmäisten joukossa. Lisäksi maastoautot ovat tilavia, ja voit ottaa ystäväsi mukaan kaikkialle. Maastoautojen ylläpito on yleensä hieman kalliimpaa, mutta useimmissa tapauksissa saat sen, mistä maksat.

  Kuka valmistaa luotettavimman turbomoottorin?

Pienemmän katumaasturin valitseminen on luultavasti paras idea. Vaikka crossover/pienet katumaasturit eivät tarjoa läpikotaisin maasturikokemusta, ne ovat riittävän suuria, mutta eivät niin paljon, että koosta tulisi ongelma. Jos tämä ei riitä sinulle, valitse keskikokoinen tai täysikokoinen katumaasturi.

Paras kompakti/keskikokoinen katumaasturi ensimmäiseksi autoksi

Kompaktin/keskikokoisen katumaasturin segmentti kukoistaa juuri nyt, ja tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin keskittyä turvallisempiin ja niihin, joiden vakuuttaminen maksaa vähiten mutta tarjoaa silti kunnon maasturikokemuksen.

Toyota RAV4 on juuri sellainen. RAV4 maksaa uutena 24 000 dollaria, ja jos se on varustettu muutamalla välttämättömällä lisävarustepaketilla, RAV4 maksaa noin 28 000 dollaria. RAV4 on erinomainen vaihtoehto, koska Toyotan luotettavuus on todistetusti hyvä, mikä vaikuttaa myönteisesti korjauskustannuksiin ja vakuutusmaksuihin, jotka molemmat ovat tärkeitä nuoremmalle kuljettajalle.

Mazda CX-3 maksaa hieman vähemmän kuin useimmat kilpailijansa, mutta tarjolla olevat ominaisuudet ovat melko vertailukelpoisia, mikä tarkoittaa, että CX-3 on edullinen vaihtoehto. On luultavasti paljon parempi valita 20 000 dollarin hintainen CX-3, jossa on muutaman tuhannen dollarin edestä lisävarusteita, kuin ostaa RAV4, jossa ei ole kovinkaan paljon lisävarusteita samaan hintaan.

Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, Audi Q5 ja Mercedes GLC ovat tämän segmentin halutuimmat katumaasturivaihtoehdot. Ne maksavat huomattavasti enemmän kuin CX-3 ja RAV4, mutta niissä on myös enemmän kaikkea kuin CX-3:ssa ja RAV4:ssä.

  Missä maastureissa on pysäköintiavustin

Paras täysikokoinen katumaasturi ensimmäiseksi autoksi

Täysikokoiset katumaasturit ovat katumaasturimarkkinoiden lippulaivoja. Tämä tarkoittaa sitä, että täysikokoinen katumaasturi ei välttämättä ole nuoremman kuljettajan ensimmäinen vaihtoehto, mutta on melko varmaa, että kaikki haluavat silti täysikokoisen katumaasturin, ja jos sinulla on siihen varaa, kannattaa valita täysikokoinen katumaasturi.

Täysikokoiset katumaasturit ovat kuin ylisuuret hupparit, ne ovat valtavia, mukavia ja tarpeettomia, mutta kaikki haluavat sellaisen, ja ne maksavat yleensä paljon. Ja Ford Explorer on yksi nuorempien kuljettajien suosituimmista vaihtoehdoista, sama juttu koskee Jeep Grand Cherokeea.

Molemmat tarjoavat runsaasti tilaa, komentavan ulkonäön ja yleisesti ottaen kyvykkään yleiskäyttöauton. Mutta kaikki haluavat Range Roverin tai Mercedes Benz G-luokan. Ne maksavat paljon, mutta niiden arvo säilyy, joten jos sinulla on varaa, hanki itsellesi sellainen.

UKK-osio

Onko sedan parempi ensimmäinen auto kuin maasturi?

Se riippuu, mutta yleissääntönä pitäisi olla, että valitset sen auton, josta olet kiinnostunut, lukuun ottamatta epäluotettavia ja kalliita huollettavia autoja. Vastaava sedan on yleensä polttoainetehokkaampi ja halvempi ostaa ja käyttää, mutta maasturi on yleensä paljon siistimpi.

Maasturi on yleensä myös turvallisempi ja tarjoaa paremman näkyvyyden, jotka molemmat ovat olennaisia uusille kuljettajille. Jos asut maaseudulla tai maatilalla, maastoauton ostaminen ei ole järkevää. Jos kuitenkin aiot käyttää autoasi pidempiin matkoihin, valitse sedan.

  Paras Mercedes käytetty SUV

Pitäisikö minun valita pienikokoinen, keskikokoinen vai täysikokoinen katumaasturi?

Ihannetapauksessa sinun pitäisi valita kompaktikokoinen maasturi, koska kyseessä on kuitenkin ensimmäinen autosi. Kompaktikokoinen katumaasturi antaa sinulle mahdollisuuden tuntea, mistä katumaastureissa on kyse, ilman suurempaa stressiä, jota vaatekaapin muotoisen täysikokoisen katumaasturin ohjaaminen aiheuttaa.

Keskikokoinen katumaasturi on luonnollinen päivitys kompaktista katumaasturista. Jos siis päädyt rakastamaan kompaktimaasturiasi, kannattaa kokeilla suurempaa maasturia ja katsoa, kumpi on sinulle mieluisampi. Täysikokoista katumaasturia ei varmasti suositella, mutta hei, me kaikki kuitenkin haluamme täysikokoisen katumaasturin.

Miten auton tyyppi vaikuttaa vakuutusmaksuihin?

99 % ihmisistä haluaa kohtuuhintaisen ensimmäisen auton, joten on melko tärkeää ymmärtää, miten tietty autotyyppi vaikuttaa vakuutusmaksuihin. Tämä tarkoittaa sitä, että suuremmat, painavammat, kalliimmat ja tehokkaammat katumaasturit ovat niitä, joilla on korkeimmat vakuutusmaksut.

Tämä on melko odotettavissa, mutta hinnat vaihtelevat paljon. Niin paljon, että joskus on taloudellisesti järkevämpää valita pienempi versio. Tämä johtuu lähinnä siitä, että nuoremmat kuljettajat maksavat muutenkin korkeampia vakuutusmaksuja, ja jos siihen yhdistetään iso, tehokas ja kallis katumaasturi, hinnat saattavat nousta pilviin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z