Parhaat pienet autot pitkille kuljettajille

Jos olet yli kaksi metriä pitkä, elämäsi vaatii sinua tekemään kompromisseja päivittäin. Esimerkki tällaisesta kompromissista olisi aina, kun astut pienikokoiseen autoon. Vaikka monet pikkuautot ovatkin riittävän suuria pitkiä kuljettajia varten, ne eivät ole ihanteellisia, varsinkaan pidemmillä matkoilla.

Pitkät ihmiset tarvitsevat autoja, joissa on paljon jalkatilaa ja pääntilaa, jotta he voivat viettää mukavasti pitkiä aikoja. Tämä voi olla hankalaa niille, jotka haluavat pienemmän auton, koska ne ovat edullisempia, koska ne ovat edullisempia ja koska niitä on helpompi ajaa kuin useimpia suurempia autoja.

On kuitenkin olemassa muutamia autoja, jotka onnistuvat yhdistämään pienen tilantarpeen ja paljon sisätilaa. Täydellinen esimerkki tällaisesta autosta on Volkswagen Jetta, koska se tarjoaa jopa 41 tuuman jalkatilan kuljettajalle ja on silti tiukasti sijoitettu kompaktin sedanin segmenttiin.

Jos pidät kompakteista katumaastureista, tutustu Subaru Crosstrekiin. Paras kompakti viistoperä pitkille kuljettajille on Mini Cooper tai Honda Fit. Jos haluat ylellisemmän, mutta silti vaatimattoman kokoisen kompaktin sedanin, tutustu Audi A3 sedaniin.

Volkswagen Jetta – Tilavampi vaihtoehto Golfille.

Volkswagen Jetta ei ole enää läheskään niin suosittu kuin ennen, koska VW ei ole enää keskittynyt Jettaan yhtä paljon kuin ennen. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Jetta olisi hyvä, mutta kyse on vain siitä, että crossoverit ja katumaasturit ovat nykyään maailman myydyimpiä autoja.

  Paras auto polvivaivoihin

Oli miten oli, Jetta tarjoaa edelleen kaikki ne ominaisuudet, joita tällaiselta autolta voi odottaa. Kuljettajan jalkatilan ollessa 41,1 tuumaa ja pääntilan 38,5 tuumaa Jetta on vankasti kompaktisedanien segmentin kärjessä. Jos tähän yhdistetään varsin kilpailukykyinen hinta, Jetta ei näytä olevan väärässä.

Subaru Crosstrek – Paras SUV-vaihtoehto pitkille kuljettajille.

Pienikokoinen crossover-maasturi Crosstrek on yksi ellei paras auto pitkille kuljettajille, jotka haluavat käytännöllisyyttä, tilaa ja hyödyllisyyttä käyttämättä paljon rahaa. 43,1 tuuman jalkatilallaan ja lähes 40 tuuman pääntilallaan Crosstrek on kuljettajan tilojen osalta segmenttinsä huippua.
Kun tähän yhdistetään alle 24 dollarin lähtöhinta, on vaikea löytää mitään, joka voisi kilpailla Crosstrekin kanssa. Crosstrekissä on hienoa se, että siinä on vakiona myös AWD-ajo, mikä tekee siitä ihanan päivittäisen kuljettajan kaikenlaiseen säähän.

Mini Cooper – Uskomattoman tilava kokoonsa nähden.

Mini Cooper on yksi tämän listan helpoimmin tunnistettavista autoista, koska sillä on pitkä perintö loistavista pienistä hatchback-autoista. Uusin Mini alkaa noin 27 000 dollarista neliovisena versiona, mikä tekee Ministä melko kilpailukykyisen vaihtoehdon tässä segmentissä.

Kuljettajan jalkatila on yli 41,4 tuumaa ja pääntila 40 tuumaa, joten Mini on mukava, vaikka olisitkin yli 180 cm pitkä. Mini on myös hyvin muokattavissa, se tarjoaa melko viihdyttävän ajonautinnon ja ihastuttavan ulkomuodon.

  Valmistetaanko enää manuaalivaihteisia autoja?

Honda Fit – Paras hinta-laatusuhde kaikista pikkuautoista.

Vuosi 2021 oli vuosi, jolloin Honda lopetti virallisesti Honda Fitin tuotannon Yhdysvaltain markkinoille. Tämä on melkoinen pettymys, mutta voit silti saada juuri ja juuri käytetyn tai jopa upouuden 2020-version alle 17 000 dollarilla, mikä tekee Fitistä kuljettajan tilojen osalta parhaan vastineen rahalle kaikista autoista.

Fitissä on 41,4 tuumaa jalkatilaa ja 39,5 tuumaa pääntilaa, mikä tarkoittaa, että Fit tarjoaa enemmän tilaa kuin useimmat keskikokoiset autot. Se on myös uskomattoman polttoainetehokas ja luotettava, mikä tarkoittaa, että käyttökustannukset ovat mahdollisimman alhaiset.

Audi A3 sedan – Paras pienikokoinen sedan pitkille kuljettajille.

Uusi Audi A3 sedan on Audin pienin sedan markkinoilla, mutta älä mene luulemaan, että A3 ei ole niin hienostunut kuin Audin pitäisi olla. Uusi A3 sai täysin uudistetun ulko- ja sisätilojen muotoilun, joka tekee siitä yhtä houkuttelevan kuin jotkut suuremmat Audi sedanit.

Myös sisätilat ovat miellyttävät, sillä kuljettajan jalkatilaa on lähes 42 tuumaa ja pääntilaa lähes 37 tuumaa. Omistan vuoden 2018 A3-sedanin, jossa on vähemmän tilaa, ja minusta on tarpeeksi mukavaa, vaikka olisin 180-senttinen.

UKK-osio

Mikä tekee hyvästä autosta hyvän pitkälle kuljettajalle?

Pitkät kuljettajat arvostavat kunnollista kuljettajan jalka- ja pääntilaa, ja he arvostavat myös yleisesti ottaen paljon tilaa matkustamossa. Hyvä auto pitkälle henkilölle tarjoaa riittävän korkean sisääntulon autoon ilman pitkää ajoasentoa.

  Parhaat turboahdetut autot

Pitkät kuljettajat arvostavat myös paljon säätömahdollisuuksia ohjauspyörässä ja istuimissa. Tärkeintä on, että kyseinen auto on riittävän mukava sekä lyhyemmille kuljettajille että pidemmille matkoille ilman, että takapenkkien tilasta joudutaan tinkimään.

Mitkä autot ovat huonoja pitkille kuljettajille?

Huonoin autosegmentti pitkälle kuljettajalle on urheiluautojen segmentti, koska tällaiset autot tinkivät tilasta jännittävämmän ulkomuodon ja paremman aerodynaamisen profiilin hyväksi. Ne ovat myös matalampia verrattuna muihin markkinoilla oleviin autoihin, koska suorituskyky edellyttää matalampaa painopistettä.

Lisäksi tällaiset autot tarjoavat yleensä vähemmän säätömahdollisuuksia istuinten ja ohjauspyörän asennon suhteen. Jos olet kiinnostunut urheiluautosta, muista testata sellainen perusteellisesti ennen ostoa.

Mitkä autot ovat huonoja lyhyille kuljettajille?

Lyhyemmät kuljettajat hyötyvät myös suuresta ohjauspyörän ja istuimen säädettävyydestä, mutta he arvostavat eniten hyvää näkyvyyttä kaikkialle. Lyhyemmille kuljettajille sopivassa autossa on lisäksi matalampi ajokorkeus, mikä helpottaa autoon nousemista.

Tartuntakahvat, astinlaudat ja säädettävä jousitus ovat kaikki tervetulleita lyhyille kuljettajille. Joka tapauksessa perusteellinen koeajo on aina tärkeää, olitpa sitten lyhyt tai pitkä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z