Parhaat sähköautot pitkille kuljettajille

Sähköautojen tiedetään tarjoavan enemmän käyttökelpoista lasti- ja sisätilaa, ja täydellinen esimerkki tällaisesta autosta on Tesla Model X, koska siinä on 7 istumapaikkaa ja kaksi tavaratilaa. Jos tämä yhdistetään huipputeknologiaan, Model X vaikuttaa hämmästyttävältä sähköautolta.

Ja Model X on varmasti vaikuttava, mutta Model S on paras Tesla pidemmälle kuljettajalle. Paras sedan pidemmälle kuljettajalle on kuitenkin luultavasti juuri julkaistu Mercedes EQS. Audi e-Tron GT, Porsche Taycan ja edellä mainittu Model S ovat myös enemmän kuin riittävät useimmille.

Jos haluat vauhdikkaan, pienen kaupunkiajoneuvon, kannattaa harkita Smart Electric Drivea, VW e-UP:tä tai BMW i3:a. Sekä Smart että i3 perustuvat samankaltaiseen alustaan, mutta i3 vaikuttaa hienostuneemmalta lähestymistavalta, ja hintalappu heijastaa sitä.

Jos haluat katumaasturin, Model X, Ford Mustang Mach-E tai Audi e-Tron ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja lähes kaikille. Vaikka useimmissa sähköautoissa akut on sijoitettu istuinten alle, mikä heikentää pääntilaa, näyttää siltä, että tämä ei vaikuta näihin sähköautoihin.

Parhaat sähköiset sedanit pidemmille kuljettajille

Vaikka sedan-segmentti on viime vuosina ollut jatkuvassa laskussa SUV-alustan uudelleen nousun vuoksi, tarjolla on joukko sähkökäyttöisiä sedaneja. Ja useimmat suuremmat niistä ovat runsaasti tilavia pidemmille kuljettajille.

Mercedes EQS on korkeampi kuin Mercedes S-luokan lippulaivasedan, mikä tarkoittaa, että EQS tarjoaa paljon pääntilaa, ja myös kuljettajan jalkatila on enemmän kuin riittävä 99 prosentille ihmisistä. EQS on täynnä runsaasti ylellisyys- ja mukavuusominaisuuksia, eikä mikään muu luksussedan tällä hetkellä vedä vertoja sille.

  Mitä sinun EI pitäisi sanoa automyyjälle?

Mutta jos haluat urheilullisemman sähkökäyttöisen sedanin, Audi e-Tron GT:tä tai Porsche Macania kannattaa harkita. Nämä kaksi perustuvat samaan alustaan, ja sisätilat ovat lähes identtiset. Molemmat tarjoavat runsaasti tilaa pidemmille kuljettajille, mutta valitse Porsche, jos haluat markkinoiden urheilullisimman sähkökäyttöisen sedanin.

Tesla Model S taas on hieman liian provinssimainen EQS:ään verrattuna, mutta vastikään uudistettu Model S on aivan nurkan takana. Tesla väittää, että uusi Model S tarjoaa pidemmän toimintasäteen ennen latauksia kuin mikään muu sedan planeetalla, eikä sisätilat ole kaukana EQS:stä.

Paras sähkökäyttöinen pikkuauto pidemmille kuljettajille

Kompaktiautoja ei ole tehty pidemmille kuljettajille, mutta 2000-luvun tilankäytön hienostuneisuuden taso on varmasti ristiriidassa sen kanssa. Se tarkoittaa, että jopa Smart Electric Driveen mahtuu todella pitkä kuljettaja, lievän klaustrofobisen vaikutuksen myötä.

BMW i3:ssa on suurin piirtein sama juttu, mutta i3 tarjoaa Smartiin verrattuna enemmän kaikkea. Tarjolla on muutama eri vaihtoehto, kuten Fiat 500e tai Nissan Leaf, mutta molemmat ovat liian pieniä pitkille kuljettajille.

Viimeinen klaustrofobinen vaihtoehto kompakti hatchback-vaihtoehto on VW e-UP. e-UP:ssä on sama alusta kuin tavallisessa VW UP:ssa, mikä tarkoittaa, että sisätilat ovat yllättävän käyttökelpoiset, ja useimmat pidemmät kuljettajat voivat nauttia mukavasta kyydistä.

Pienikokoisten sähköisten viistoperäisten autojen segmentissä on paljon järkeä, jos aiot käyttää autoa kaupunkiajoon, mutta jos haluat eniten tilaa, mitä sähköauto voi tarjota, valitse sedan tai SUV.

  Miksi farmariautot menivät pois muodista Yhdysvalloissa?

Parhaat sähköiset katumaasturit pitkille kuljettajille

Kuten aiemmin mainittiin, katumaasturit ovat tulevaisuuden oletusauto, ja on melko selvää, miksi ihmiset rakastavat katumaastureita niin paljon. Korotettu ajoasento saa sinut tuntemaan itsesi tien kuninkaaksi, ja se lisää myös näkyvyyttä ja maastokelpoisuutta.

Älä kuitenkaan odota, että Tesla Model X:llä voi lähteä maastoon, sillä Model X on jossain henkilöauton ja katumaasturin välimaastossa. Tesla on tehnyt tämän lisätäkseen Model X:n aerodynamiikkaa ja lisätäkseen sisätilan käytettävyyttä. Ja vaikutukset ovat todellakin hämmästyttävät, sillä Model X tarjoaa paljon tilaa jokaisella rivillä.

Audi e-Tron on Audin tulo sähköautomarkkinoille, ja näyttää siltä, että e-Tron täyttää aika lailla kaikki vaatimukset. Mutta e-Tron ei tarjoa yhtä paljon tilaa kuin Model X, vaikka tilaa on enemmän kuin tarpeeksi. Kun tähän yhdistetään tyylikkäämpi sisätila ja ulkomuotoilu, e-Tron vaikuttaa kaiken kaikkiaan paremmalta autolta.

FAQ-osio

Onko Tesla maailman paras EV-valmistaja?

Se, mitä Tesla on tehnyt viime vuosina, on ennennäkemätöntä. Melko alun perin toivottomasta start-up-yrityksestä on onnistuttu nousemaan planeetan arvokkaimmaksi autovalmistajaksi, ja näyttää siltä, että Elon Musk on yksin ajanut koko autoteollisuutta kohti sähköistymistä laajemmassa mittakaavassa.

Autot itsessään eivät kuitenkaan ole aivan täydellisiä. Vaikka ne tarjoavat enemmän toimintasäteen, ne eivät ole yhtä hienostuneita kuin jotkin Audin, Porschen tai Mercedeksen mallit. Tämä ei ole yllätys, sillä nämä kolme ovat rakentaneet autoja vuosikymmeniä tai vuosisatoja pidempään kuin Tesla.

  Mitä käytettyjä autoja EI kannata ostaa?

Kannattaako sähköauton ostaminen?

EV:n ostamisen logiikka riippuu muutamasta seikasta. Infrastruktuurin osalta useimmat kaupungit eivät ole valmiita. Vaikka muutamat kehittyneet maat tekevät paljon työtä varmistaakseen, että latausverkosto on kunnolla kehittynyt, EV:n lataaminen ei silti ole läheskään yhtä helppoa kuin polttomoottoriauton lataaminen vanhalla kunnon likaisella polttoaineella.

Sähköautot eivät myöskään ole yhtä luotettavia pidemmillä matkoilla, mutta jos välität ympäristöstä ja arvostat sitä, että olet siirtymävaiheen eturintamassa, sähköauto voi olla hyvä ajatus. Varaudu kuitenkin moniin kompromisseihin, joita et ole koskaan kokenut polttomoottoriautossa.

Pitäisikö minun odottaa muutama vuosi ennen sähköauton ostamista?

Useimmissa tapauksissa kyllä. Vain jos asut tarpeeksi kehittyneessä maassa ja jos olet valmis tekemään joitakin uhrauksia ympäristön säästämiseksi, voit harkita siirtymistä heti. Mutta infrastruktuuri ja helppokäyttöisyys eivät yksinkertaisesti ole vielä kunnossa.

Jos omistat muutaman polttomoottoriauton ja aiot ostaa myös sähköauton, se on järkevämpää. Yksi asia on kuitenkin varma: sähköautojen teknologia ja toimintasäde laajenevat nopeasti, ja 300 mailin maksimietäisyydellä varustettu auto saattaa tuntua naurettavalta vuonna 2030.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z