Parhaat sedanit pitkille kuljettajille

Pienikokoinen sedan, kuten Mercedes A-luokan sedan, Audi A3-limusiini tai BMW 1-sarjan Gran Coupe, ovat kyllä sedaneita, kun kyseessä on sedan-rakenne, mutta tilojen ja mukavuuden suhteen ne eivät ole kovinkaan sedanmaisia.

Todelliset kompaktit sedanit, kuten Mercedes C-luokka, Audi A4 tai BMW 3-sarja, ovat eri juttu. Koska autojen koko yleensä kasvaa vuosien mittaan, vuoden 2021 Audi A4 tarjoaa enemmän sisätilaa kuin 10 vuotta vanha Audi A6. Ja useimmat kompaktit sedanit, eurooppalaiset tai ei, tarjoavat runsaasti sisätilaa myös pidemmille henkilöille.

Keskikokoiset sedanit, kuten Mercedes E-Class, Audi A6 tai BMW 5-sarja, ovat sisältä mukavia ja tilavia 99 prosentille henkilöistä. Suurimmat sedan-vaihtoehdot ovat täysikokoiset luksuslimusiinit, kuten Mercedes S-luokka, Audi A8 tai BMW 7-sarja.

Mutta parhaat sedanit pitkille kuljettajille ovat Hyundai Sonata, Subaru Legacy, Chevy Impala tai Nissan Altima. Ne eivät tosin ole sedanina kovinkaan vaikuttavia, joten kannattaa ehkä vilkaista onteloista Genesis G90:tä, jos olet valmis nielemään sen hinnan.

Parhaat kompaktit sedanit pitkille kuljettajille

Tähän kysymykseen vastaaminen riippuu lähinnä siitä, mitä arvostat eniten. Jos haluat upean sedanin, joka on todennäköisesti riittävän tilava, valitse esimerkiksi BMW 3-sarja, Audi A4, Mercedes C-luokka, Jaguar XE, Lexus IS tai Volvo S60.

Mutta jos arvostat ensisijaisesti tilaa etkä ole kovinkaan kiinnostunut ylellisyydestä ja mukavuudesta tai olet järkevä budjettisi kanssa, Nissan Versa tarjoaa 44,5 tuuman jalkatilan. Mikä on paljon enemmän kuin useimmissa sen kompaktin sedanin kilpailijoissa.

  Mikä auto on Bumblebee

Vertailun vuoksi mainittakoon, että BMW 3-sarjan autossa on 38,7 tuumaa pääntilaa ja 42 tuumaa jalkatilaa. Audi A4:n pääntila on 37,3 tuumaa ja jalkatila 41,3 tuumaa, ja Mercedes C-luokka on lähes identtinen Audin kanssa.

Jos haluat sähköauton, Tesla Model 3 tarjoaa myös kohtuullisen kokoisen matkustamon, jossa on 40,3 tuumaa pääntilaa ja 42,7 tuumaa jalkatilaa. Kaikki nämä kompaktit sedan-vaihtoehdot ovat enemmän kuin riittävät useimmille pitkille kuljettajille, mutta jotkut saattavat silti joutua kamppailemaan esimerkiksi Audi A4:n tai Mercedes C-luokan kanssa.

Parhaat keskikokoiset sedanit pitkille kuljettajille

Hyundai Sonatassa on 40,4 tuumaa pääntilaa ja 45,5 tuumaa jalkatilaa. Subaru Legacy ja Nissan Altima tarjoavat molemmat 40 tuumaa pääntilaa ja 42,9 tuumaa jalkatilaa Legacylle ja 45 tuumaa mahtavassa Altimassa.

Chevy Impala on myös melko suosittu valinta todella pitkille henkilöille, sillä se tarjoaa 39,9 tuuman pääntilan ja vaikuttavan 45,8 tuuman jalkatilan. BMW 5-sarja on saksalaisesta kolmikosta tilavin, sillä siinä on 38,8 tuuman pääntila ja 41,4 tuuman jalkatila.

On melko selvää, että 5-sarja ei pysty vastaamaan mihinkään näistä autoista, kun kyse on suoranaisesta tilasta, mutta jos mahtuu 5-sarjaan, matkasta tulee todennäköisesti mukavampi. On myös syytä mainita, että edellä mainitut japanilaiset ja yhdysvaltalaiset autot eivät ole huonoja, mutta ne eivät ole verrattavissa saksalaiseen kolmikkoon.

Ja hintalappu heijastelee sitä varmasti. 185-senttinen henkilö mahtuu todennäköisesti kaikkiin edellä mainittuihin keskikokoisiin sedaneihin ja myös moniin pieniin sedaneihin. Tässä on siis kyse enemmänkin parhaan sedanin valinnasta, koska useimmat sedanit ovat riittävän suuria 99 prosentille väestöstä.

  Mitä pahaa sähköautoissa on?

Parhaat täysikokoiset sedanit pitkille kuljettajille

Täysikokoisen sedanin ostamisessa ei koskaan ole kyse kuljettajan pään- ja jalkatilan lisäämisestä, sillä BMW 5-sarjan ja BMW 7-sarjan sisätilat ovat lähes identtiset kuljettajan sisätilojen osalta. Kyse on tyylistä, mukavuudesta, statuksesta ja ylellisyydestä, paljon ylellisyyttä.

Genesis G90 on uusi tulokas hyvin kyllästyneillä täysikokoisten luksussedanien markkinoilla. Vaikka G90 maksaa lähes yhtä paljon kuin kuuluisa saksalaiskolmikko, G90 tarjoaa 41,1 tuumaa kuljettajan pääntilaa, mutta melko ylivoimaiset 46,3 tuumaa kuljettajan jalkatilaa.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että BMW:n 7-sarja on Saksan tilavin myynnissä oleva luksussedan, mutta siinä kuljettajan pääntila on vain ”vaivaiset” 39,9 tuumaa ja jalkatila 41,4 tuumaa. On siis melko turvallista sanoa, että G90:een mahtuu hämmästyttävän suuri henkilö hikeä huiskimatta.

Oli miten oli, kaikki täysikokoiset sedanit ovat todellakin riittävän tilavia kaikille. Alle 0,000038 % ihmisistä joutuu kamppailemaan Genesis G90:ssä, joten jos olet yksi heistä, niin no, mene ostamaan juna.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa täysikokoinen, keskikokoinen vai kompaktikokoinen sedan, jos olen pitkä?

No, se riippuu, mutta luultavasti mahdut kaikkiin kolmeen näistä. Itse asiassa, olen itse 1,90 m, ja ajan päivittäin Audi A3 Sportbackia, ja olen melko tyytyväinen tilatarjontaan. Valinta näiden välillä riippuu enemmänkin hinnasta, toiveista ja hyvästä määrästä järkeä.

Audi A4 tarjoaa runsaasti tilaa, Audi A6 hieman enemmän ja Audi A8 vielä hieman enemmän. Voit yhtä hyvin valita maasturin, jos haluat vielä enemmän tilaa, mutta on turvallista sanoa, että mikä tahansa näistä autoista riittää useimmille pitkille ihmisille.

  Paras auto sellaiselle, joka ei aja paljon.

Mitkä ovat suurempien ajoneuvojen edut ja haitat?

Enemmän tilaa, enemmän rahtitilaa, yleensä tyylikkäämpi muotoilu, lisääntynyt turvallisuus. Nämä ovat joitakin etuja, joita saatat kokea suuremmasta autosta. Suuremmat autot ovat yleensä myös paremmin varusteltuja, mukavampia ja miellyttävämpiä pidemmillä matkoilla.

Ne ovat kuitenkin lähes aina kalliimpia, painavampia ja siten vähemmän polttoainetehokkaita, vaikeampia manöövereissä ja pysäköinnissä sekä vaikeampia nähdä ulos. Kaikissa nykyaikaisissa autoissa on tietenkin pysäköintianturit ja lukuisia kameroita, mutta myös pienissä autoissa on näitä ominaisuuksia.

Mikä on paras auto pitkien ihmisten kuljettamiseen?

Jos kuvittelet itsesi NBA-pelaajaksi, haluaisit luultavasti tulla kyyditetyksi S-luokan LWB-mallilla, BMW 7-sarjan L-mallilla, Audi A8L:llä tai Jaguar XJL:llä. Parhaita autonkuljettajia ovat näiden kaltaiset pidemmän akselivälin autot tai Range Rover, jos haluat maasturin.

Paras autonkuljettaja-auto on kuitenkin lähes varmasti Rolls Royce Phantom. Phantomit on kuitenkin useimmiten varattu kuninkaallisille, edes NBA-pelaajia ei yleensä ajeta Phantomilla. Bentley Flying Spur LWB on myös loistava vaihtoehto autonkuljettajaksi, mutta molemmat niistä maksavat törkeän paljon rahaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z