Parhaat superautot pitkille kuljettajille

Superautot ja pitkät ihmiset eivät sovi kovin hyvin yhteen, mutta vaihtoehtoja on olemassa. Sinun ei tarvitse kuin katsoa NBA-pelaajan pihatietä, ja jos he mahtuvat Ferrariin, sinäkin mahdut todennäköisesti ilman ongelmia.

Porsche 911:n kaltaiset autot ovat riittävän tilavia useimmille ihmisille, ja jopa pidemmät kuljettajat mahtuvat 911:ään. Jaguar F-typeen tai Audi R8:aan mahtuu mukavasti myös 180-senttinen henkilö. Molemmat ovat monien pitkien urheilijoiden omistuksessa ja käytössä ympäri maailmaa.

Nissan GT-R:ssä on myös melko hyvä jalkatila, mutta pääntilaa on vain vähän, mikä tarkoittaa, että istuimet on laskettava minimiasentoonsa, jotta GT-R:ään mahtuu mukavasti, jos on todella pitkä.

Ferrari 599 tai Mercedes SLS AMG ovat myös enemmän kuin tilavia pitkille kuljettajille. Joitakin Lamborghini-malleja, kuten Huracan Spyderia tai Murcielagoa, on syytä välttää, mutta Aventador tai Gallardo ovat molemmat riittävän tilavia pitkiä kuljettajia varten.

Parhaat keskimoottoriset superautot pitkille ihmisille

Keskimoottoriset superautot ovat suosituimpia vaihtoehtoja superautojen ostajalle, koska ne tarjoavat urheilullisimmat ja tasapainoisimmat suorituskyvyn käsittelyominaisuudet. Joko V12- tai V8-moottori on vakio tässä segmentissä, mutta joukko uudempia keskimoottorisia superautoja alkaa tarjota myös V6-moottoreita.

Paras keskimoottorinen V8-moottorinen superauto pitkälle kuljettajalle on McLaren 650S Spyder. 650S:ssä on 38 tuuman pääntila, mutta jalkatila ulottuu enimmillään 44,2 tuumaan, mikä on vertaansa vailla keskimoottoristen superautojen alalla.

  Paras auto sellaiselle, joka ei aja paljon.

Paras nykyaikainen keskimoottorinen V12-koneinen superauto pitkälle kuljettajalle on Lamborghini Aventador. Aventador tarjoaa runsaasti tilaa alle 180-senttisille, ja yli 700 hv:n V12-moottori on yksisarvinen vuonna 2021.

Paras moderni V10-moottorinen keskimoottorinen superauto pitkälle kuljettajalle on kiistatta Audi R8. R8 tarjoaa vähintään 38,5 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 41 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Audi R8:n kuljettajia on paljon kaksimetrisiä, ja jos tähän yhdistetään R8:n vaikuttava mukavuus, ei ole parempaa vaihtoehtoa.

Parhaat etumoottoriset superautot pitkille kuljettajille

Etumoottorinen superauto on yleensä tilavampi ja automaisempi, koska valtaosassa nykyaikaisista autoista moottori on asennettu eteen. Tämä näkyy myös näiden autojen sisätiloissa, ja ne tarjoavat enemmän tilaa verrattuna keskimoottoriseen superauton alustaan.

Hyvä esimerkki tästä on Mercedes SLS AMG, koska SLS tarjoaa lähes 40 tuuman pääntilan kuljettajalle ja 41,7 tuuman jalkatilan kuljettajalle. Tällaiset pääntilaluvut eivät ole yleisiä superautojen segmentissä, ja kun tähän yhdistetään ihastuttava 6,2-litrainen V8-sydänmoottori, SLS vaikuttaa todellakin loistavalta yleismallilta.

Vaikka SLS on hämmästyttävä, 911 on luultavasti vielä parempi sen nykyaikaisen tekniikan ja Porschen legendaarisen luotettavuuden ansiosta. Porsche 911 on erittäin tilava ja hauska ajaa. Jos olet yli 180-senttinen, saatat ehkä hieman kamppailla, jos olet yli 180-senttinen.

Toinen loistava vaihtoehto on Ferrari 599. V-12-moottorinen Ferrari grand tourer, jossa kuljettajan jalkatila on 44,7 tuumaa. Pääntila ei tosin ole ihanteellinen, sillä se on 35,8 tuumaa, mutta se riittää silti suurimmalle osalle NBA-pelaajista. Nissan GT-R:ssä on saman verran pääntilaa ja 44,6 tuumaa jalkatilaa, mikä riittää edelleen hyvin.

  Ovatko turbolla varustetut autot luotettavia?

Huonoimmat superautot pitkille kuljettajille

Vaikka saatat löytää kohtuullisen määrän superautovaihtoehtoja, vaikka olisit yli 180-senttinen, joitakin näistä kannattaa välttää hinnalla millä hyvänsä. Ford GT40 saattaa yhtä hyvin olla huonoin yksittäinen superauto pitkille kuljettajille.

GT40 tarjoaa 40 tuumaa korkeutta, ei siis pääntilaa, vaan korkeutta yleensä. Toinen ongelma GT40:ssä olivat ovet, jotka eivät myöskään olleet pitkien ihmisten mieleen, ja jopa myöhemmässä Ford GT:n tieliikenneluvallisessa superautossa oli juuri tämä sama ongelma, joka ratkaistiin myöhemmin vuoden 2017 Ford GT:ssä.

Lamborghini Countachin kaltainen auto on painajainen yli 180-senttisille, uusi C8 Corvette ei myöskään ole kovin tilava uudemman keskimoottorisen kokoonpanon vuoksi, ja Lamborghini Murcielago, Huracan Spyder ja Lamborghini Miura eivät myöskään ole kovinkaan pitkiä kuljettajia suosivia.

UKK-osio

Onko superauto sen arvoinen?

Taloudellisesta näkökulmasta se riippuu kyseisestä autosta, sillä jotkin superautot säilyttävät kohtuullisen arvon tai ne arvostuvat, kun taas toiset (lähinnä McLarenit) menettävät arvoaan kuin hullu. Jos et halua menettää paljon rahaa, kannattaa etsiä rajoitetumpia autoja Ferrarin tai Porschen kaltaisilta merkeiltä.

Toisaalta autot ovat epäloogisia, mutta superautoa ei osteta järjellä, vaan sydämellä. Useimmilla superautoharrastajilla oli lapsena seinällään unelma-autojulisteet, ja superauton ostaminen on myös vaikuttava elämäntyö.

Mitä hyötyä superauton ostamisesta on?

Superautot tarjoavat hämmästyttävää suorituskykyä. Olipa kyse sitten kiihtyvyydestä suoralla tai vaikuttavasta käsiteltävyydestä, mikään ei vedä vertoja superautolle jännittävän ajon suhteen. Lisäksi superautot näyttävät upeilta, ne ovat kuin ufoja tiellä, ne kuulostavat uskomattomilta ja ne ajavat uskomattomasti.

  Paras hybridiauto automatkoille

Voit myös ansaita rahaa ostamalla ja myymällä superautoja. Mutta tämä liittyy useimmiten kaikkein kalleimpiin autoihin. Mutta myös ”halvemmilla” superautoilla voi ansaita kunnon rahaa.

Mitä haittoja superauton ostamisessa on?

No, ilmeinen haittapuoli on hinta. Superautot ovat kalliita ostaa, ylläpitää ja vakuuttaa. Ne ovat epäkäytännöllisiä, äänekkäitä ja joskus jopa vastenmielisiä. Kaikki ihmiset eivät pidä superauton kuljettajista, joten saatat kokea paljon kateutta, eikä superautoa voi jättää kadulle pysäköitynä useimmissa kaupungeissa.

Superautoissa on yleensä vain kaksi istumapaikkaa, osien hinnat ovat silmiä hiveleviä, eikä niillä voi ajaa päivittäin arvon alenemisen vuoksi. Mutta jos huollat superautosi ja ajat sitä varovasti, superauton omistaminen on kokemisen arvoinen unelma.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z