Parhaat urheiluvaunut ostettavaksi vuonna 2023

Parhaat urheiluvaunut ostettavaksi vuonna 2023

Nopea farmariauto on monille ihmisille rakas käsite, minkä vuoksi yhä useammat autonvalmistajat tarjoavat nykyään suorituskykyisiä farmariautoja tai ”urheiluvaunuja”. Jos tämä kiinnostaa sinua, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä aiomme listata parhaat vuonna 2023 ostettavat urheiluautot.

Paras urheiluvaunu on aina ollut Audi RS6, minkä vuoksi se on tämänkin listan kärjessä. Uusin C8 RS6 on nyt vihdoin saatavilla Yhdysvalloissa, kun edellinen C7 RS6 ei ollut. Toiseksi paras ostettavissa oleva farmari on Mercedes E63 AMG Wagon, joka noudattaa samanlaista filosofiaa kuin RS6, mutta ei yksinkertaisesti ole yhtä haluttu tai siisti.

Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo ja Jaguar XFR-S kuuluvat myös tähän luetteloon hyvistä syistä. Jos haluat sähkökäyttöisen urheiluvaunun, kannattaa hankkia Porsche Taycan Cross Turismo, sillä se on nopeimmin kiihtyvä vaunu kaikista tämän listan autoista.

Kaiken kaikkiaan nopeaa farmariautoa tai farmariautoa voi käyttää joka päivä. Se on auto, jolla voi tehdä kaikki päivittäiset työmatkat, ruokaostokset ja koulukyydit ja joka samalla pystyy tuhoamaan useimmat kadulla ajavat autot neljännesmailin kilpailussa.

1. 2023 Audi RS6 Avant

Tämän hetken ikonisin ja halutuin suorituskykyinen vaunu on todennäköisesti Audi RS6 Avant. Ensimmäinen nopea Audi-kombi paljastettiin jo 90-luvun puolivälissä, ja sen nimi oli Audi RS2. Audi on sittemmin jatkanut nopeiden vaunujen valmistusta väsymättä, kun taas useimmat muut merkit, kuten Mercedes, tulivat mukaan peliin paljon myöhemmin.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat luksusautot?

Vuoden 2023 RS6:ssa on V8-kaksoisturbomoottori, jossa on 600 hevosvoimaa ja 590 hevosvoiman vääntömomentti. ZF-vaihteistoon yhdistettynä RS6 on sekä nopea että mukava. Nopeus 0-100 km/h nopeutuu noin 3,5 sekunnissa, ja RS6:ssa on kaikki nykyaikaiset mukavuudet ja ylellisyysominaisuudet, joita voit toivoa.

2. 2023 Mercedes Benz E63 AMG Wagon.

Vuoden 2023 Audi RS6:n ykköskilpailija on Mercedeksen 2023 E63 AMG. E63 AMG Wagonissa on BiTurbo 4.0L V8, joka tarjoaa 602hv ja 627lb-ft vääntöä, mikä tekee siitä hieman tehokkaamman kuin RS6. Nopeus 0-100 km/h on hyvin pitkälti sama kuin RS6:ssa, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi autoa ovat suorituskyvyltään todella samanlaisia.

E63 AMG eroaa RS6:sta siinä, että siinä on mahdollista irrottaa etudifferentiaali ja tehdä autosta täysin takavetoinen. Jos yhdistät tämän drift-tilaan, voit liu’uttaa E63:a kuin drift-autoa. Lisäksi se on uskomattoman käytännöllinen ja tilava, ja siinä on kaikki mahdolliset ylellisyysominaisuudet.

3. 2023 Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid.

Jos mielestäsi Audin ja Mercedeksen merkki ei ole tarpeeksi erikoinen, voit valita myös Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismon. Tässä autossa on sama moottori kuin RS6:ssa, mutta siihen on lisätty sähkömoottorit, jotka nostavat tehon 700 hv:iin ja 642 lb-ft:n vääntömomenttiin, mikä tekee siitä tehokkaimman auton.

3,2 sekuntia 0-100 km/h on myös saavutus, jota odottaisi huippuluokan 911-malleilta, ei perheen farmariautolta. Materiaalien laatu on parempi kuin kaikissa muissa täällä olevissa autoissa, mutta Panamera on raskain ja ”vanhan miehen” tyyppinen auto täällä.

  Pidetäänkö Mercedestä ylellisyytenä?

4. 2023 Jaguar XFR-S Sportbrake.

Jos haluat hulluimman auton, jonka voit ostaa, Jaguar XFR-S Sportbrake on oikea valinta. Tämä Jaguar on takavetoinen, kun taas kaikki tässä olevat autot ovat nelivetoisia. Tämä tekee XFR-S:stä hauskimman ajettavan, jos pidät autoista, joissa on löysä takapää. Moottorina on tarjolla jyrisevän kuuloinen 5,0 litran V8-moottori, jossa on 550 hv ja 502 lb-ft vääntöä.

Nopeus 0-100 km/h kestää 4,5 sekuntia, mikä on paljon huonompi kuin kaikilla muilla tämän listan autoilla, mutta se on odotettavissa RWD-autolta. XFR-S ei myöskään pysty vastaamaan muihin tässä lueteltuihin autoihin käytännöllisyyden ja tekniikan osalta.

5. 2023 Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo.

Jos kaikki nämä urheiluautot ovat sinulle hieman liian vanhoja ja haluat sähkövoiman, Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo on melko varmasti ainoa vaihtoehtosi. Taycanissa on kaksi sähkömoottoria, jotka kykenevät tarjoamaan jopa 750 hevosvoimaa ylitehostustilassa, mikä riittää 0-100 km/h -ajoon vain 2,6 sekunnissa, mikä jättää kaikki muut tässä esitellyt autot varjoonsa.
Toimintasäde on noin 200-227 kilometriä mallista riippuen, ja ylellisyys ja materiaalien laatu ovat vertaansa vailla.

UKK-osio

Onko suorituskykyinen vaunu parempi kuin suorituskykyinen katumaasturi?

Performance wagon on auto, joka säilyttää kaikki käytännöllisyyden edut ja kaikki suorituskyvyn edut, koska se on auto, jonka painopiste on huomattavasti alempana. Tämä tarkoittaa, että sport wagon voi todella olla ketterä ja käsitellä todella hyvin, kun taas suorituskykyinen SUV on aina SUV.

  Onko Volvo luksusmerkki?

Tämä tarkoittaa korkeampaa painopistettä, mikä tekee autosta alttiimman kallistumaan mutkaan, mikä haittaa ketteryyttä. Lisäksi suorituskykyiset katumaasturit ovat myös painavampia kuin suorituskykyiset vaunut, mikä tekee niistä vielä hitaampia.

Onko suorituskykyinen sedan parempi kuin suorituskykyinen vaunu?

Useimmat ihmiset pitävät nykyään sedaneita parempina kuin vaunuja, erityisesti suorituskykysegmentissä, sillä suorituskykyisten vaunujen vaihtoehdot ovat lievästi sanottuna rajalliset. BMW on yksi niistä merkeistä, jotka tunnetaan markkinoiden parhaista suorituskykyisistä sedaneista, mutta ovat jo jonkin aikaa luopuneet suorituskykyisten vaunujen valmistuksesta.

Todellisuudessa suorituskykyinen sedan on yleensä paremman näköinen ja jännittävämpi, kun taas suorituskykyinen wagon on käytännöllisempi ja perheystävällisempi. Sinänsä sinun pitäisi päättää sen mukaan, mitä arvostat enemmän.

Onko Audi RS6 saatavana sedanina?

Audi RS6 oli aiemmin saatavana sekä sedanina että farmarina, mutta sedan-versiosta luovuttiin, kun Audi toi markkinoille RS7:n, joka toimii nykyään Audi Sport -sedanin huippuna. Audi uskoo, että kahden urheilusedan, joissa on täsmälleen sama moottori ja vaihteisto, omistaminen ei ole sen arvoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z