Parhaat viistoperäiset autot pitkille kuljettajille

Joitakin autoja ei vain ole tehty pitkille ihmisille, ja se on tosiasia. Ei kuitenkaan ole totta, että pitkien ihmisten pitäisi välttää kaikkia viistoperäisiä autoja. On olemassa useita erilaisia viistoperävaihtoehtoja, joihin mahtuu helposti kaksimetrinenkin henkilö mukavuudesta tai turvallisuudesta tinkimättä.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että viistoperät riittävät helposti pitkille ihmisille, jos et aio kuljettaa takamatkustajia kovinkaan usein. Sinun tarvitsee vain liu’uttaa istuinta taaksepäin, jotta pääset mukavaan asentoon, mutta varmista, etteivät pilarit estä näkyvyyttäsi prosessin aikana.

Jotkin autot, kuten Kia Picanto, Honda Jazz/Fit tai VW Polo, näyttävät ulkoapäin aivan liian pieniltä, mutta kun astut sisälle, sinua tervehtii kunnollinen määrä päätä ja jalkatilaa. Jos haluat isomman viistoperän, Ford Focus tai VW Golf ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja.

Jos haluat ylellisemmän tuntuisen viistoperän, jossa ei ole tingitty matkustajatilasta, Audi A3 Sportback tai BMW 1-sarja riittänee useimmille.

Kia Picanto

Viistoperät ovat pieniä, mutta pienikokoinen viistoperä vaikuttaa ehdottomasti mahdottomalta vaihtoehdolta yli 180-senttisille. Vaikka tällaiset lausunnot pitävät paikkansa suurimmassa osassa pienikokoisia viistoperäautoja, Kia Picanto näyttää olevan toista mieltä.

Vaikka Picanto ei ole vieläkään myynnissä Yhdysvalloissa tai Kanadassa, monet kuluttajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa siihen, että Picanto saataisiin vihdoin Pohjois-Amerikkaan. Picanto tarjoaa paljon säätömahdollisuuksia istuimiin ja ohjauspyörään, mikä tekee Picantosta loistavan vaihtoehdon jopa 180-senttisille.

  Kuinka luotettavia itsepysäköivät autot ovat?

Honda Jazz/Fit

Honda Jazz on pieni farmariauton näköinen viistoperä, johon mahtuu helposti pitkiä kuljettajia pidemmilläkin matkoilla. Laatikkomaisen muodon, neljän oven ja korkean katon ansiosta Jazzissa on helppo istua mukavasti ilman, että takapenkillä on paljon tilaa.

Sekä kuljettajan pääntila että jalkatila ovat kohtuulliset, noin 40 tuuman pääntila ja lähes 41,5 tuuman jalkatila. Toinen hieno asia Jazzissa/Fitissä on sen suhteellinen edullisuus ja koko, sillä tämä auto mahtuu lähes jokaiseen parkkipaikkaan.

VW Golf

VW Golf on yksi ikonisimmista automalleista, jotka ovat koskaan koristaneet maapalloa. Upea ulkonäkö, käytännöllisyys, tehokkuus ja luotettavuus ovat aina olleet VW Golfin vahvuuksia. Tästä huolimatta uusin Mk8-sukupolven Golf on hieman halvanpuoleinen, eikä se ole yhtä onnistunut kuin Mk7-sukupolven VW Golf.

Siitä huolimatta kaikki suhteellisen tuoreet VW Golf -mallit ovat sisältä ja ulkoa erittäin tilavia, ja niihin mahtuu helposti kuka tahansa lähes 180-senttinen. Kuljettajan jalkatilaa on yli 41 tuumaa ja pääntilaa 39 tuumaa, ja suhteellisen laatikkomaisen muotoisen Golfissa on helppo viihtyä.

Ford Focus

Todennäköisesti yksi hurjimmista WV Golfin kilpailijoista, Ford Focus on myös erittäin tilava pitkille kuljettajille, jopa enemmän kuin Golf. Käytetyssä 2018 Ford Focusissa on 38 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja lähes 42 tuumaa jalkatilaa, jotka molemmat sopivat hyvin pitkille ihmisille.

  Miten voitat automyyjän?

Jos tämän yhdistää uskomattoman säädettäviin istuimiin ja ohjauspyörän asentoihin, näyttää siltä, että Focus on voima, jonka kanssa on varauduttava. On melko surullista, että Focus ei ole enää tuotannossa, koska se oli aina loistava hatchback, mutta se ei estä ostamasta hyvin hoidettua käytettyä.

Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback on hieman hiotumpi VW Golf -kokemus. Premium-merkin lisäksi A3 tarjoaa kypsemmän näköisen, teknologiapainotteisemman muotoilun, joka näyttää hieman harkitummalta. Ulkomuodon lisäksi A3 on sisältä selvä askel ylöspäin VW Golfiin verrattuna.

Moottorit ovat lähes identtiset, ja ainoat erot ovat RS Sport- ja R-Line-huippumallit. Tästä huolimatta A3:ssa on saman verran sisätilaa ja lastitilaa, mutta säädettävyys ja yleinen mukavuus ovat A3:ssa paljon paremmat.

UKK-osio

Miksi minun pitäisi harkita viistoperän ostamista?

On monia eri syitä, miksi pitäisi harkita viistoperäistä autoa, tärkeimpiä ovat tietenkin koko ja hinta. Viistoperä maksaa yleensä huomattavasti vähemmän kuin pienempi sedan tai crossover, mutta varustelutaso ja ylellisyys ovat usein kauttaaltaan vertailukelpoisella tasolla.

Jos viistoperä pystyy täysin tyydyttämään tarpeesi tilan, tehon ja ylellisyyden suhteen, ei todellakaan ole mitään syytä valita mitään muuta. Tuntuu tosiaan hienolta ajaa isoa katumaasturia tai lippulaivasedania, mutta nämä ovat paljon kalliimpia, vaikeampia nähdä ulos ja paljon vaikeampi navigoida.

  Mikä on mukavin perheauto?

Mikä on kuuma hatchback?

Hot hatchback on yleensä tehtaan vahvistama versio tavallisesta hatchbackista. Esimerkiksi tavallinen 1,5 litran bensakäyttöinen, etuvetoinen VW Golf on tavallisen hatchbackin ruumiillistuma, kun taas VW Golf R on todellinen hot hatchback, koska siinä on kaksi kertaa enemmän tehoa, vahvistettu jousitus, paremmat jarrut ja kaiken kaikkiaan parempi alusta.

Nykyaikaisen viistoperän ja 10-15 vuotta vanhan viistoperän välisiä eroja ovat muun muassa teho, muotoilu ja hinta. Nykyään voi helposti ostaa 400 hv:n ja 50 000 dollarin hintaisen viistoperän, joka näyttää avaruusalukselta. 10-20 vuotta sitten tällaiset äärimmäiset toimenpiteet oli varattu vain urheiluautoille ja muutamille sedaneille.

Mikä on tilavin autosegmentti?

Jos haluat eniten tilaa tällä hetkellä saatavilla olevista autoista, sinun pitäisi etsiä pidennetyn akselivälin omaava lippulaiva-sedan tai täysikokoinen katumaasturi. Näitä autoja käytetään usein autonkuljettajina, mikä tarkoittaa, että takaistuimet ovat ne, joilla haluat matkustaa.

Tällaiset autot ovat kuitenkin massiivisia riippumatta siitä, missä istut, mutta tällaisissa autoissa on paljon haittoja. Ne ovat aivan liian isoja tavallisille pysäköintipaikoille, ja on uskomattoman vaikeaa ohjata tällaisia jättiläisiä ahtaissa kaupunkien keskustoissa ja parkkihalleissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z