Peugeot 106:n yleiset ongelmat

Peugeot 106

Peugeot 106 on pienikokoinen viistoperä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 1991 ja jota pidettiin vuoteen 2003 asti, jolloin sen seurasi vertailukelpoisempi uudempi Peugeot 107. Alun perin 106:sta kaavailtiin vain kolmiovista viistoperää, mutta viisiovinen viistoperä tuli tuotantoon vuotta myöhemmin.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Peugeot 106:n yleiset ongelmat ja kerromme, mitä sinun on varottava, jos olet ostamassa sellaista. Näitä ovat esimerkiksi kytkinongelmat tai erilaiset muut manuaalivaihteistoon liittyvät ongelmat, erilaiset moottoriongelmat tai jousitusjärjestelmään liittyvät ongelmat.

Myös auton varusteet ovat alttiita vioille, erityisesti kattoluukku. Lopuksi on mainittava myös monenlaiset sähköongelmat, joista joidenkin kanssa on melko vaikea elää. Kaiken kaikkiaan Peugeot 106 ei ole erityisen hyvä tai huono luotettavuuden suhteen, sillä kaikki riippuu siitä, miten hyvin autoa huolletaan tai jätetään huoltamatta.

Joka tapauksessa on hyvä tehdä ennen auton ostoa ennakkotarkastus, sillä sen avulla saat paljon laajemman käsityksen siitä, miten hyvin tiettyä autoa on pidetty kunnossa. 106 ei ole maailman suosituin käytetty auto, koska se on niin pieni ja melko vanha.

Vaihteisto-ongelmat

Peugeot 106:ssa on vanha kunnon manuaalivaihteisto, mutta se näyttää kärsivän muutamista selvistä ongelmista. Ensinnäkin vaihteiston vaijerilenkit ovat tunnetusti haurastuneet, sijoiltaan menneet tai vaurioituneet, mikä saa vaihteiston vaihtamaan erittäin vaikeasti ja kovaa. Helpoin tapa korjata tämä on vaihtaa kaikki kuluneet vaihteiden välitykset upouusiin.

  Peugeot 1.5 BlueHDI 130 ongelmat

Myöskään kytkinpoljin ei ole virheetön, minkä vuoksi se voi usein juuttua maahan ja estää vaihteiden vaihtamisen kokonaan. Kytkintä käyttävä vaijeri on todennäköisesti rikki, ja se pitäisi vaihtaa. Kytkin itsessään on altis nopealle kulumiselle, minkä vuoksi voi usein olla hyvä ajatus vaihtaa tarvittaessa koko kytkinasennelma.

Moottorin ongelmat

Jos Peugeot 106 -moottorisi alkaa päästää sinistä savua kiihdytettäessä, sylinteriporat ovat todennäköisesti kuluneet ja ne on vaihdettava. Kannen tiiviste on myös altis liialliselle kulumiselle, ja se voi johtaa moottorin ylikuumenemiseen ja runsaaseen valkoisen savun työntymiseen ulos. Katalysaattorista voi kuulua koputusääniä, ja se on vaihdettava.

Jos Peugeot 106 -moottorisi tyhjäkäynti alkaa käydä epätasaisesti alhaisilla kierroksilla, syynä on todennäköisesti ongelmallinen tyhjäkäynnin säätöventtiili, joka on myös vaihdettava. Kaiken kaikkiaan Peugeot 106:n moottoripaletti voi kestää kohtuullisen pitkään, jos sitä huolletaan asianmukaisesti.

Jousitusongelmat

Melko monet Peugeot 106:n omistajat raportoivat, että heidän 106:nsä takapyörät olivat tunnetusti ulospäin. Toiset ovat myös raportoineet ongelmista, kuten liiallisesta narinasta takajousituksen alueella. Molemmat viittaavat ongelmiin, jotka liittyvät takimmaisiin säteittäistukivarsiin, jotka on vaihdettava, jotta tämä ongelma voidaan ratkaista kokonaan.

Näiden lisäksi jouset, iskunvaimentimet ja kaikki muut lähellä olevat osat voivat kärsiä lukuisista ongelmista, joista osa liittyy kulumiseen ja osa korroosioon.

Varusteongelmat

Peugeot 106 on nyt melko vanha auto, mikä tarkoittaa, että sen monissa ominaisuuksissa ja toiminnoissa on monia erilaisia ongelmia. Kattoluukku on tästä hyvä esimerkki, sillä sen tiedetään vuotavan. Syynä tähän ovat kattoluukun kahvassa olevat pienet ruuvinreiät. Jotkut ovat myös arvelleet, että tämä voi aiheuttaa korroosiota ja johtaa vakavampiin ongelmiin.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot E-Travellerista

Muita varusteisiin liittyviä ongelmia ovat esimerkiksi viallinen radio, joka voi joko lakata soittamasta kaikissa kaiuttimissa tai kokonaan. Automaattiset ovien lukot voivat vioittua ja estää auton lukituksen avaamisen/lukitsemisen avaimella. Tämän ratkaisemiseksi sinun on vaihdettava ovien toimilaitteet.

Sähköongelmat

Yleisin 106:n sähköongelma johtaa siihen, että auto ei tahdo käynnistyä. Tähän ongelmaan voi kuitenkin olla useita syyllisiä. Ensimmäinen on sidoksissa auton vaihtovirtageneraattoriin, joka lakkaa syöttämästä mehua akkuun ja johtaa siten lopulta akun tyhjentymiseen. Toinen ongelma liittyy polttoainepumpun sulakkeeseen, joka voi räjähtää pumpun ylikuumenemisen vuoksi.

FAQ-osio

Onko Peugeot 106 luotettava auto?

Peugeot 106 on pieni, mutta ketterä ja melko luotettava auto. Älä kuitenkaan lähde ajattelemaan, että siinä ei ilmene monenlaisia ongelmia, sillä niin käy. Näitä autoja on useimmiten laiminlyöty niiden elinkaaren aikana, koska ne ovat halpoja ostaa, halpoja käyttää, halpoja vakuuttaa ja halpoja myydä.

Monetkaan ihmiset eivät ole nähneet vaivaa pitääkseen 106-autonsa tyydyttävässä kunnossa, koska se on niin arvokas auto. Siksi ei ole mitään merkitystä sillä, kuinka luotettava 106 todella on, jos et löydä sellaista, jota on huollettu asianmukaisesti, ainakaan kohtuuhintaan.

Onko Peugeot 106:ssa ohjaustehostin?

Vanhemmat Peugeot 106 -mallit tulivat ilman ohjaustehostinta, mitä ei haluta päivittäiseltä kuljettajalta. Internetissä kerrotaan, että ohjaustehostin on teknisesti mahdollista lisätä myöhemmin, mutta se voi maksaa enemmän kuin auton arvo.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 5008:sta

Jos olet kiinnostunut käytetystä autosta, etsi ehdottomasti myöhempää mallia, jossa on ohjaustehostin, sillä ilman ohjaustehostinta vuonna 2023 on kuin eläisi ilman sähköä.

Miksi Peugeot lopetti 106:n valmistuksen?

Teknisesti ottaen Peugeot lopetti 106-mallin valmistuksen, mutta sen seuraaja (107) on periaatteessa sama kuin 106, mutta nykyaikaisempi lähestymistapa. Tämä tarkoittaa, että 107 on suurin piirtein samankokoinen, saman tehoinen ja saman hintainen, mutta siinä on kaikki 2000-luvun puolivälin ja myöhempien vuosien uudempi ja kehittyneempi tekniikka.

107 säilyi vuoteen 2014 asti, jolloin se korvattiin Peugeot 108:lla, joka oli viimeinen Peugeot ”100”-sarjan malli, koska yhtiö sitoutui 208:n pienimpään autoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z