Peugeot 108:n yleiset ongelmat

Peugeot 108

Peugeot 108 on pieni kaupunkiauto, joka jakaa alustansa Toyota Aygon ja Citroen C1:n kanssa. Se esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuodeksi 2014, kun se korvasi poistuvan Peugeot 107:n. 108 oli jatkuvassa tuotannossa vuoteen 2021 asti, jolloin Peugeot luopui kokonaan ”100”-sarjan autoista ja keskittyi tekemään ”200”-sarjasta pienimmät autonsa.

108 oli melko suosittu auto, mikä tarkoittaa, että myyntiluvut olivat melko kohtuulliset, mutta Peugeot myi tehtaan, jossa niitä valmistettiin, Toyotalle, mikä merkitsi Peugeotin pienimmän kaupunkiauton loppua. Tässä artikkelissa keskitymme kaikkiin Peugeot 108:n yleisimpiin ongelmiin, joten pysy mukana ja ota selvää, jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen.

Peugeot 108:n yleisimmät ongelmat alkavat ohjauspylvään mahdollisesta pettämisestä, turvavyöongelmista, sähköongelmista, vaihteistoongelmista ja hitaasta kiihtyvyydestä. Tosiasia on, että suurin osa näistä ongelmista ei liity virheelliseen huoltoon, mikä tarkoittaa, että niitä esiintyy yleensä riippumatta siitä, miten autosta huolehditaan.

Joka tapauksessa 108 on kohtuullisen luotettava auto, jonka pitäisi kestää pitkään. Parasta mitä voit tehdä, on hankkia suhteellisen vähän ajettu yksilö, sillä se toimii paljon paremmin.

Ohjausongelmat

108-mallin ohjausjärjestelmästä on tehty muutamia takaisinkutsuja, mutta tärkein niistä johtui pylvään pettämisestä ja siitä, että ohjauksen hallinta saattoi puuttua kokonaan. Tämä voi olla vaarallista erityisesti suuremmissa nopeuksissa, koska et pysty hallitsemaan autoa. Onneksi takaisinkutsu julkaistiin, ja se ratkaisi ongelman, mutta tarkista, onko tarkasteltavana oleva auto kuulunut takaisinkutsuun.

  Onko Peugeot 3008 Hybrid4 hyvä auto?

Muita ohjaukseen liittyviä ongelmia ovat mahdolliset ongelmat ohjaustehostimen pumpun kanssa, joka voi joskus pettää ja tehdä auton ohjauksesta raskaan ja vaikeasti hallittavan. Nämä johtuvat useimmiten mahdollisista vuodoista, joten muista tarkistaa ohjaustehostin mahdollisten vuotojen varalta.

Turvavyöongelmat

Yleisin turvavöihin liittyvä ongelma 108:ssa liittyy takaistuimen turvavöihin, joissa voi joskus olla väärä ommel, mikä voi aiheuttaa ongelmia, kun niitä yritetään kiinnittää. Tämäkin oli osa takaisinkutsua, joten sinun kannattaa tarkistaa yksittäisten autojen osalta Peugeot-jälleenmyyjältäsi.

Muita ongelmia ovat muun muassa ongelmat turvavöiden kiinnittämisessä matkustajiin törmäystilanteessa, mutta ne eivät näytä olevan kovin yleisiä. Kaiken kaikkiaan turvavyöt ja turvatyynyt ovat kaikkien autojen kaksi tärkeintä turvallisuusominaisuutta, minkä vuoksi sinun on aina varmistettava, että molemmat toimivat tarkoitetulla tavalla.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat tavallisia nykyaikaisissa autoissa, sillä ne ovat niin täynnä ominaisuuksia, että jotkin osat rikkoutuvat varmasti jossain vaiheessa. Infotainment-järjestelmän tiedetään menevän tyhjäksi tai sen kosketusnäytön toiminnallisuuden kanssa on ongelmia, kun taas auto voi myös antaa ajoittain erilaisia varoitusvaloja, jos siihen liittyvissä antureissa on jotain vikaa.

Myös peruutuskamera voi joskus pettää, jolloin et näe, mitä takanasi on milloin tahansa. Lisäksi sähköiset ikkunat voivat joskus pettää, jolloin sinun on vaihdettava sähköisten ikkunoiden moottorit.

Vaihteisto-ongelmat

108s-vaihteiston haavoittuvin osa on kytkin, joka voi pettää ja aiheuttaa auton siirtymisen limp-tilaan. Ainoa tapa korjata tämä oikein on vaihtaa kytkin, mikä voi olla kallis kustannus. Muutamat omistajat ovat myös valittaneet, että auto ei suostu vaihtamaan tietyille vaihteille, erityisesti 3. vaihteelle. Lisäksi omistajat ovat ilmoittaneet, että tätä ongelmaa seuraa kovaääninen raastava ääni.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot e-Rifteristä

Muutamat valittivat myös siitä, että auton kytkimen purupiste on uskomattoman korkea, mikä tarkoittaa, että manuaalimallin pehmeä ajaminen on todellinen haaste.

Hidas kiihtyvyys

Internetissä liikkuu myös muutamia raportteja, joissa ihmiset sanovat, että 108:lla on vakavia ongelmia tehon puutteen tai ala-arvoisen kiihtyvyyden kanssa. Nämä voivat johtua muutamasta eri syystä. Ensinnäkin ilmansuodatin voi helposti tukkeutua, ja myös ilmavirran massa-anturi ja polttoainesuodatin voivat tukkeutua tai/ja likaantua, mikä voi aiheuttaa tämän.
Myös O2 ja katalysaattori voivat olla syynä. Muista tarkistaa myös kaasuläpän runko ja kaasuläpän asentoanturi, sillä myös ne voivat olla syyllisiä.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Peugeot 108?

Jos olet kiinnostunut ostamaan pienen kaupunkiauton käytettynä, Peugeot 108 on itse asiassa todella hyvä idea. Se on jo kestänyt arvonalennuksen, mikä tarkoittaa, että se on nykyään todella halpa, mutta se on myös melko nykyaikainen auto, jossa on kaikki tarvittavat mukavuudet, jotta se on hyvä päivittäinen kuljettaja.

Se on sisältä melko pieni, mikä aiheuttaa ongelmia niille, jotka haluavat käyttää sitä ihmisten kuljettamiseen. Se ei myöskään ole tämän segmentin ylellisin auto, mutta se on odotettavissa hinta huomioon ottaen.

Miksi Peugeot lopetti 108-mallin tuotannon?

Peugeot lopetti 108:n valmistuksen, koska se myi tehtaan, jossa auto valmistettiin. Lisäksi, kun maasturit ja crossoverit alkoivat vallata maailmanlaajuisia automarkkinoita, Peugeot päätti keskittyä crossovereihin ja maastureihin, eikä Peugeot 108:lle ja Peugeot 208:lle yksinkertaisesti ollut tarvetta.

  Onko Peugeot 2008 hyvä auto?

Näin ollen Peugeot säilytti 208:n ja siirsi resurssejaan uusien pienempien crossoverien, kuten 2008:n ja muiden mallien valmistamiseen.

Onko Peugeot 108 parempi kuin Citroen C1 ja Toyota Aygo?

Nämä kolme autoa ovat uskomattoman samankaltaisia, mikä on täysin järkevää, koska ne on rakennettu samalle alustalle. Oli miten oli, ne eivät ole samanlaisia, sillä Aygo vaikuttaa luotettavammalta autolta kuin kaksi muuta, minkä vuoksi se on tämän ryhmän paras auto. Se on myös tämän ryhmän nykyaikaisin auto ja ainoa, jonka voi edelleen ostaa uutena.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z