Peugeot Bipperin yleiset ongelmat

Peugeot Bipper

Peugeot Bipper on Peugeotin vuosina 2008-2017 valmistama pieni perhe- ja tavarankuljetusauto. Bipper jakaa alustansa Citroen Nemon ja Fiat Fiorinon kaltaisten mallien kanssa. Bipper on suunniteltu isomman Peugeot Partnerin alle, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti kaupunkikäyttöön, mutta se pärjää myös maantiellä ongelmitta.

Tässä artikkelissa mainitsemme kaikki Peugeot Bipperin yleiset ongelmat ja kerromme, mitä sinun on varottava, jos olet ostamassa käytettyä mallia. Bipperissä näyttää olevan ongelmia ajoitusketjun kanssa, mikä on todellakin todella vakavaa ja voi aiheuttaa koko moottorin pettämisen.

Muita ongelmia ovat muun muassa turboahtimen ongelmat, vaihteiston ja jousituksen ongelmat sekä se, että auto menettää tehoa kiihdytyksessä. Todellisuudessa suurinta osaa näistä on käytetty kaupallisiin tarkoituksiin, ja on hyvin mahdollista, että niitä ei ole huollettu kovinkaan kunnolla.

Jos kuitenkin onnistut löytämään hyvin hoidetun esimerkin, jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa, tulet todennäköisesti nauttimaan siitä. Se ei ehkä ole kaikkien aikojen luotettavin Peugeot-pakettiauto, mutta se kestää ajan hammasta ja siitä pidetään kunnolla huolta.

Ajastusketjuongelmat

Ajastusketjuongelmat ovat pahimpia ongelmia, joita moottori voi kohdata, koska ne alkavat yleensä pienestä ja niitä on usein vaikea huomata. Jos niitä ei huomata riittävän nopeasti, ne voivat hyvin helposti johtaa vakaviin ongelmiin koko moottorissa. Kaikki moottorit eivät ole samanlaisia ajoitusongelmien suhteen, sillä 1,6 litran Prince-moottori on ylivoimaisesti pahin.

  Onko Peugeot 107 hyvä auto?

Itse ajoitusketju pitäisi tarkastaa noin 50 000 kilometrin välein. Jos moottoritilasta kuuluu kolahtelevaa tai kolisevaa ääntä, tarkista kiristin, ettei siinä ole merkkejä pelistä. Muista aina vaihtaa ketju/kiristin, kun havaitset tällaisia ongelmia.

Vaihteisto-ongelmat

Bipper on saatavana joko manuaali- tai automaattivaihteistolla, ja molemmissa on muutamia erillisiä ongelmia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Automaattivaihteiston tiedetään kärsivän vaihteiden luistamisesta ja mahdollisista jauhamisongelmista. Ensin mainittu johtuu liiallisesta kuormituksesta ja voitelun puutteesta, kun taas jälkimmäinen johtuu myös voitelun puutteesta tai mahdollisesta vaihteistoöljyn täydellisestä puuttumisesta.

Käsivaihteisto voi kärsiä kytkimeen liittyvistä ongelmista. Sanotaan, että nämä ongelmat johtavat lähes aina kytkinvaijerin hapertumiseen, jolloin kytkinpoljin on todella raskas kytkeä. Useimmissa tapauksissa tämä voidaan ratkaista yksinkertaisesti vaihtamalla vaijeri.

Jousitusongelmat

Koska näitä autoja käytetään usein erilaisten lastien kuljettamiseen, niiden jousitus on yleensä suunniteltu kestämään kaikki ylimääräinen rasitus. Jousituksen osat ovat kuitenkin kuluvia osia, mikä tarkoittaa, että ne todennäköisesti vioittuvat lopulta. Peugeot Bipperin jousituksen ongelmallisin osa liittyy jousituksen laakereihin edessä.

Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma kokonaan on vain vaihtaa laakeri aina tarvittaessa. Yleisimpiä laakereihin liittyviä oireita ovat edestä tuleva liiallinen koputusääni, erityisesti ajettaessa tien epätasaisuuksien ja/tai nopeuskuoppien yli.

Auton teho heikkenee kiihdytettäessä.

Viimeinen Peugeot Bipper -ongelma, jonka aiomme tänään mainita, liittyy huonoon kiihtyvyyteen monenlaisissa olosuhteissa. Jos tämä tapahtuu kylmällä säällä, erityisesti HDI-dieselmoottorilla, on todennäköistä, että sinulla on ongelmia injektoreissa, jotka on puhdistettava. Asianmukaisten polttoaineen lisäaineiden lisäämisen pitäisi myös auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat ennakoivasti.

  Peugeot 1.5 BlueHDI 130 ongelmat

Muut ongelmat voivat liittyä auton polttoainepumppuun, joka on kipeä kohta joissakin Peugeot-moottoreissa, joita käytetään Bipperin kanssa. Jos auto pysähtyy, käy huonosti tyhjäkäynnillä tai ei tahdo käynnistyä, tarkista polttoainepumppu. Lopuksi EGR-venttiili voi myös vikaantua monissa 2010-2015 Peugeot-malleissa, joten jos aistit liiallista savuttelua, huonoa MPG:tä, tehon puutetta ja karkeaa tyhjäkäyntiä, tarkista pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili.

FAQ-osio

Onko Peugeot Bipper hyvä auto?

Noin 2,5 kuutiometrin tavaratilan ansiosta Bipper on todella käytännöllinen ja pelkistetty Peugeot-pakettiauto, joka sopii täydellisesti monien tarpeisiin. Näitä näkee usein rullailemassa kaupunkien kaduilla, sillä ne ovat suhteellisen suosittu kuljetusväline pienille ja keskisuurille yrityksille. Kaiken kaikkiaan Bipper on hyvä auto, jos sitä huolletaan riittävän hyvin.

Jos törmäät esimerkkiin, jossa on epäilyttäviä huoltotietoja tai paljon kilometrejä kellossa, ole varovainen, vaikka hinta olisikin todella hyvä. Koska näitä autoja käytetään enimmäkseen kaupallisiin tarkoituksiin, niitä ei useinkaan huolleta samalla tavalla kuin perheiden ja yksityishenkilöiden kuljetukseen käytettäviä autoja.

Kuinka monta kilometriä Peugeot Bipper kestää?

Jos noudatat huolto-ohjeita etkä käytä niitä väärin, Bipperin pitäisi helposti kestää 150 000-200 000 kilometriä ilman suurempia mekaanisia korjauksia. Bipper on suunniteltu kaupunkiympäristöön, ja sen mekaniikka on suunniteltu kestämään paljon rasitusta, mutta se ei tarkoita, että Bipper voidaan jättää hoitamaan itseään.

  Onko Peugeot 307 hyvä auto?

Edellä mainitut ajoitusongelmat ovat tästä hyvä esimerkki, sillä ne voivat tuhota moottorin ja johtaa siten siihen, että auto ei kestä kovinkaan pitkään. Jos kuitenkin havaitset kaikki nämä ongelmat oikeaan aikaan ja teet pelkät vähimmäistoimenpiteet, sinun pitäisi pystyä saavuttamaan korkeat ajokilometrimäärät.

Voiko Peugeot Bipperillä hinata?

Peugeot Bipperiä ei ole koskaan tarkoitettu vakavaan hinaukseen, mutta se voi hinata jopa 1300 kg/2 900 lbs. Kaikkia Bipper-malleja ei kuitenkaan ole mitoitettu samalla tavalla, mikä tarkoittaa sitä, että sinun on tarkastettava vetokoukun alapuolelta tietyn Bipperin enimmäisvetokapasiteetti.

Jos päätät vetää Bipperiä, on hyvä käyttää perävaunujarruja kaikkeen yli 500 kg/1 100 lbs painavaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z