Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 – kumpi on parempi?

2023 Peugeot e-208

Tesla on sähköautoteollisuuden sertifioitu iso koira, sillä Teslan tuotteet ovat jo pitkään olleet markkinoiden halutuimpia sähköautoja. Peugeot ei ole merkittävä toimija sähköautosegmentissä, mutta Peugeot toivoo muuttavansa tämän lähivuosina, sillä se aikoo julkaista kymmeniä uusia sähkömalleja 2020-luvun loppuun mennessä.

Tässä artikkelissa vertailemme Peugeot e-208:a ja Tesla Model 3:a ja kerromme näiden kahden auton erot. Peugeot e-208 tuli markkinoille hieman yli kaksi vuotta sitten ja siitä on hiljalleen tulossa yksi suosituimmista pienikokoisista sähköautoista, koska se on edullinen ja todella käyttökelpoinen jossain ruuhkaisessa eurooppalaisessa kaupungissa.

Tesla Model 3 taas on paljon vakavampi auto, sillä se maksaa paljon enemmän rahaa ja tarjoaa paljon enemmän sähköautoilua. Se on tehokkaampi, suurempi, käytännöllisempi, teknisesti kehittyneempi, tilavampi jne.

Vaikka tällaiset vertailut tuntuvat usein turhilta, koska on suhteellisen helppo päätellä, kumpi näistä kahdesta on parempi auto. Mitensähköauto, se ei ole niin yksinkertaista, sillä on olemassa joitakin ympäristöjä, joissa selkeää voittajaa on vaikeampi päättää, erityisesti arvosegmentissä.

Peugeot e-208 – Pienin Peugeot-sähköauto

Peugeot e-208:n lähtöhinta Isossa-Britanniassa on 31 345 puntaa, Alankomaissa 32 250 euroa ja Saksassa 35 350 euroa. Tämä tekee siitä yhden markkinoiden pienimmistä ja edullisimmista sähköautoista. e-208 perustuu 45 kWh:n akkuun, jonka ansiosta sen todellinen toimintasäde täydellä latauksella on 125-265 mailia.

E-208:n 134 hv:n ja 192 lb-ft:n vääntömomentin ansiosta sen kaikki teho välittyy aina etupyörille. Suurin latausnopeus, jonka e-208 kestää, on 150 kW, ja se lataa akun 10 prosentista 80 prosenttiin noin 25 minuutissa. Hidas vaihtovirtalataus kestää hieman yli 7 tuntia, mikä on enemmän tai vähemmän standardi tänä päivänä.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 5008:sta

e-208 ei ole suorituskykyinen auto, mutta sen 8 sekunnin nopeus 0-100 km/h riittää useimmille. e-208:n muotoilu on todella houkutteleva sekä sisältä että ulkoa, sillä e-208 näyttää futuristiselta ja terävältä. Myös e-208:n käytännöllisyys on kokoonsa nähden todella hyvä, mutta se ei silti ole auto, jolla voi kuljettaa neljää aikuista mukavasti.

Tesla Model 3 – kaikkien aikojen myydyin sähköauto

Tesla Model 3:sta on saatavana kolme erilaista sähköautoa, tavallinen Model 3, Model 3 Long Range Dual Motor tai huipputason Model 3 Performance Model. Hinnoittelu on arvioitu 42 990-57 990 punnan välille Yhdistyneessä kuningaskunnassa, 46 667-63 667 euron välille Saksassa ja 45 993-60 993 euron välille Alankomaissa.

Sisäänpääsysähköinen carel Model 3 tarjoaa 57,5 kWh:n akun, kun taas kahdessa muussa mallissa on suurempi 75 kWh:n akku. Vakiomallin toimintasäde on 170-345 mailia, Long-Range-mallin 215-435 mailia ja Performance-mallin 205-410 mailia.

Lataus 10 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 25-27 minuuttia Teslan 170 kW:n Supercharged Network -verkossa, kun taas hitaasti kytkettävän DC-latauksen lataus kestää yli 9 tuntia. Model 3:n suorituskyky on yksi sen vahvimmista ominaisuuksista, sillä Model 3 Performance -mallilla nopeus 0-100 km/h on vain 3 sekuntia.

Model 3:n muotoilu on melko polarisoiva, mutta sitä tuskin voi kutsua huonon näköiseksi autoksi. Sisätilat ovat aidot, mutta moni ei pidä siitä, ettei mittaristoa ole. Käytännöllisyys on itse asiassa todella hyvä, ja Model 3:ssa on riittävästi tilaa neljälle aikuiselle. Ajokokemus on myös todella dynaaminen ja kohtuullisen mukava.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Johtopäätös – Tesla Model 3 on parempi auto.

Vaikka se maksaa paljon enemmän rahaa, Tesla Model 3 on ehdottomasti paljon parempi auto. Koska Teslan Supercharger-verkostoa voi hyödyntää, ei ole olemassa autoja, joita olisi yhtä helppo käyttää kuin Teslaa. Lisäksi Tesla on nopeampi, hauskempi ajaa, mukavampi, paremmin varusteltu ja pitää arvonsa paremmin.

E-208 on mahdollisesti parempi auto kaupunkikäytössä, koska se on paljon pienempi ja helpompi liikkua, mutta se on ainoa asia, jonka e-208 on Model 3:n edellä. Ennen kuin latausinfrastruktuuri kaikkialla maailmassa saavuttaa Teslan tason, on todella vaikea suositella mitään muuta kuin Teslaa.

FAQ-osio

Onko Tesla maailman paras sähköautomerkki?

Riippuu siitä, mitä arvostat enemmän. Jos haluat käyttökelpoisimman ja kätevimmän sähköauton, jonka rahalla saa, Tesla on ylivoimaisesti paras. Jos haluat akseleittain suorituskykyä ja ylivoimaista teknologiaa, Tesla on myös paras. Howelectric carer, jos haluat ylellisimmät, parhaiten rakennetut, parhaimman näköiset ja mukavimmat sähköautot, Porsche, Audi, BMW, Mercedes, Lucid Air ja Polestar ovat parempia.

Pitäisikö minun ostaa Tesla Model 3?

Puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta katsottuna Tesla-autot ovat aina hyvä sijoitus, erityisesti Model 3, sillä se onnistuu säilyttämään arvonsa paremmin kuin useimmat muut sähköautot. Toiseksi, jos pidät autonomisesta ajotekniikasta ja nopeista 0-60mh-ajoista, Tesla Model 3 Performance on myös todella hyvä valinta.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Näiden lisäksi Tesla valmistaa kykeneviä sähköautoja siinä mielessä, että ne tarjoavat todella hyvän toimintasäteen, niin että ne ovat yleensä segmenttinsä kärjessä. Mahdollisuus käyttää Supercharger-verkostoa on kiistatta Teslan paras puoli, eikä mikään muu sähköautomerkki pysty tarjoamaan sitä.

Pitäisikö minun ostaa Peugeot e-208?

Jos haluat pienen, halvan ja helposti elettävän sähköauton, e-208 on todella hyvä valinta. Valtion kannustimien ansiosta e-208:aa ei juuri mikään muu voita arvoltaan, ei sähköauto Caren Tesla Model 3. Lisäksi jos tarvitset sähköauton kaupunkikäyttöön ja sinulla on mahdollisuus ladata auto yön yli, etkä tarvitse liikaa tilaa, e-208 on täydellinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z