Peugeot Rifterin yleiset ongelmat

peugeot rifter

Peugeot Rifter on henkilöpakettiauto tai monikäyttöinen pakettiauto, jonka Peugeot paljasti ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja jota on siitä lähtien tuotettu jatkuvasti. Rifter näyttää olevan melko suosittu pakettiauto Euroopassa, jossa jotkut ihmiset käyttävät sitä henkilökohtaiseen käyttöön, kun taas toiset käyttävät sitä myös kaupalliseen käyttöön. Tämä tarkoittaa, että Rifter on myös melko suosittu kalustovaihtoehto.

Jotta autoa ostettaisiin näin paljon, sen on kestettävä aikaa, mikä tarkoittaa, ettei se saa hajota tai olla tunnetusti epäluotettava. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Peugeot Rifterin yleiset ongelmat ja kerromme, mitä sinun on varottava, jos olet hankkimassa sellaista.

Peugeot Rifterin yleisimpiä ongelmia ovat muun muassa ongelmat käsijarrun kanssa, hidas kiihtyvyys, ongelmat ohjausjärjestelmässä, polttoainevuodot ja ongelmat turvavöiden kanssa. Monet näistä ongelmista ovat olleet osa erilaisia takaisinkutsuja vuosien varrella, mikä ei ole harvinaista millekään autolle, mutta ne ovat varmasti mainitsemisen arvoisia.

Jos haluat yhden näistä autoista, olisi hyvä idea tehdä tarkastus ennen ostoa, sillä osa näistä autoista on ollut yrityksen ajoneuvoja, mikä tarkoittaa, että niiden alkuperäiset omistajat eivät ole ajaneet niitä, ja siksi niistä ei useinkaan ole huolehdittu kunnolla.

Käsijarruongelmat

Yksi eniten puhutuista Rifterin ongelmista liittyy käsijarruun, joka voi mahdollisesti irrota ja aiheuttaa auton pyörimisen itsestään, mikä voi olla valtava ongelma. Näyttää siltä, että tämä ongelma liittyy lähinnä vuoden 2018 Rifteriin, minkä vuoksi Peugeot kutsui sen takaisin ongelman torjumiseksi. Mikä tahansa Peugeot-jälleenmyyjä pystyy kertomaan, kuuluuko kiinnostuksesi kohteena oleva malli tähän takaisinkutsuun.

  Kaikki uusista Peugeot-malleista 2023

Useimmat ajoneuvot on korjattu, ja niiden pitäisi olla turvallisia, mutta aina on myös sellaisia, joita ei ole korjattu kunnolla tai joita ei ole kutsuttu takaisin lainkaan. Tee siis huolellisuusvelvollisuutesi ja tarkista, onko tarkasteltavana oleva ajoneuvo kuulunut tähän takaisinkutsuun.

Hidas kiihtyvyys

Rifteristä on valitettu melko paljon siitä, että se ei tarjoa riittävästi tehoa tai jopa jumiutuu tietyissä tilanteissa. Nämä voivat johtua muutamasta asiasta, jotka nyt mainitsemme yksityiskohtaisemmin. Ilmamassan virtauksen anturi on tärkein kiinnostuksen kohteesi, sillä se voi tukkeutua ja likaantua ja estää siten oikean polttoaine- ja ilmamäärän pääsyn palotilaan.

Tarkista myös polttoainesuodatin, joka voi tukkeutua yllättävän nopeasti, jos käyttämäsi polttoaine ei ole aivan ensiluokkaista. Myös katit voivat olla syynä, samoin kuin viallinen happianturi. Kaiken kukkuraksi on suositeltavaa tarkastaa kaasuläppäkotelo ja kaasuläpän asentoanturi, sillä molemmat voivat aiheuttaa samankaltaisia ongelmia.

Ohjausjärjestelmän ongelmat

Rifterin ohjausjärjestelmä on ollut syynä siihen, että Peugeot on kutsunut auton takaisin useita kertoja. Ensimmäinen takaisinkutsu tapahtui vuonna 2019, jolloin todettiin, että koko ohjauspylväs on valmistettu kaikkien tarvittavien eritelmien mukaisesti ja se voi näin ollen vioittua milloin tahansa ja viedä sinulta ohjauksen hallinnan.

Toinen ongelma liittyy sisäisiin vetotankoihin, jotka kärsivät todella samanlaisesta ongelmasta. Kaiken kaikkiaan muista tarkastaa molemmat järjestelmät ja ota yhteyttä Peugeot-jälleenmyyjään ja kysy molemmista ja siitä, tarvitseeko Rifterisi tarkastaa jotain.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 3008:sta

Polttoainevuodot

Polttoainevuodot eivät ole kovinkaan harvinaisia Peugeot-malleissa, eikä Rifter ole siitä poikkeava. Ensimmäisen sukupolven Rifter on tunnettu erityisestä kaapelointi- ja ohjelmisto-ongelmasta, joka voi aiheuttaa polttoainevuodon. Tämä koskee vuosien 2017 ja 2021 välisenä aikana valmistettuja autoja, ja on ollut tapauksia, joissa ne ovat jopa syttyneet tuleen lämmittimeen jääneen polttoaineen vuoksi.

Toinen polttoaineeseen liittyvä ongelma liittyy 2019-2020 Rifteriin, jossa polttoainepumppua ei ole aina kiristetty kunnolla moottoriin, mikä voi myös aiheuttaa vuotoja.

Turvavyöongelmat

Rifterin turvavöistä on myös tehty melko paljon valituksia, joissa auton turvavöitä ei ole valmistettu valmistusajankohtana tarvittavien standardien mukaisesti. Tämä on aiheuttanut mahdollisia ongelmia, joissa turvavyöt eivät tarjoa riittävää fyysistä pitoa pitääkseen sinut paikallasi onnettomuuden sattuessa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Peugeot Rifter?

Jos olet kiinnostunut ostamaan harkitun monikäyttöauton, jota voi käyttää sekä kaupallisiin että yksityisiin tarkoituksiin, Rifter on itse asiassa todella hyvä valinta. Se tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi istumatilaa ja on myös kohtuullisen luotettava auto.

Se on riittävän mukava pitkän matkan matkoihin, mutta silti riittävän rauhallinen päivittäiseen käyttöön. Se ei ole liian suuri, mutta ei myöskään kompakti. Se on tarkoituksenmukainen monikäyttöauto, joka sopii täydellisesti useimpien pienyritysten tarpeisiin, mutta se voi toimia myös todella hyvänä perheautona, koska se on hiljainen, turvallinen ja suhteellisen tehokas.

  Peugeot ei käynnisty - syyt ja niiden korjaaminen

Mitkä autot kilpailevat Peugeot Rifterin kanssa?

Ensinnäkin Rifter kohtaa vakavaa kilpailua omien Stellantin omistamien veljesmerkkiensä, kuten Citreon C3 Berlingon kanssa. Berlingo on todella samankaltainen kuin Rifter, sillä nämä kaksi jakavat melko paljon osia keskenään.

VW Caddy on jonkinlainen legenda tässä segmentissä ja se on todella läheisessä vertailussa Citroenin ja Peugeotin kanssa. Lopuksi on mainittava myös Ford Tourner Connect, joka on Fordin näkemys siitä, millainen pienen monikäyttöauton pitäisi olla.

Onko Peugeot Rifter saatavana sähköautona?

Kyllä, Peugeot Rifterin sähköversio on nimeltään e-Rifter, ja se käyttää tuttua Stellantis 50 kWh -akkua, joka tarjoaa 136 hv 180 mailia täydellä latauksella. Se voidaan ladata 100 kW:n DC-pikalaturilla, jonka avulla akku saadaan ladattua 20 prosentista 80 prosenttiin reilussa 25 minuutissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z