Pitääkö Mercedes arvonsa?

Pitääkö Mercedes arvonsa?

Mercedes-Benz valmistaa joitakin markkinoiden kalleimmista luksusautoista. Useimmat Mercedes-autot ovat kalliimpia kuin Audin ja BMW:n saman luokan luksusautot.
Yllättäen Mercedes-ajoneuvot eivät pidä arvoaan. Heti kun ajat ulos tontilta uudella Mercedes-Benz-autollasi, se alkaa menettää arvoaan. Huomaa, että arvon aleneminen vaihtelee Mercedes-automerkistä ja -mallista toiseen. Muita tekijöitä, jotka määrittävät autosi arvon, ovat väri, alkuperäiset kustannukset ja huoltokustannukset.

Edmunds.com-sivuston mukaan vuosittain myydään noin 40 miljoonaa käytettyä ajoneuvoa. Kelley Blue Bookin mukaan keskimääräinen ajoneuvo menettää 49,6 prosenttia alkuperäisestä arvostaan viiden vuoden kuluttua. Tämä tarkoittaa sitä, että myyt Mersusi viiden vuoden kuluttua puoleen hintaan tai jopa halvemmalla.
Ennen kuin siis ostat haluamasi Mercedes-auton, ota selvää, millä hinnalla voit myydä sen uudelleen markkinoilla 5 vuoden kuluttua. Jotkin Mercedes-Benz-mallit pärjäävät paremmin kuin toiset. Mutta jos et aio myydä autoa eteenpäin muutaman vuoden käytön jälkeen, sinun ei pitäisi olla huolissasi sen jälleenmyyntiarvosta.

Miksi Mercedes ei pidä arvoaan?

Luokka-auto

Useimmat ihmiset, jotka ostavat Mercedes-Benzin autoja, ovat luokkaihmisiä. Tämän vuoksi käytetyn Mersun myyminen on vaikeaa, sillä useimmat Benzin ostajat suosivat uusia malleja. Lisäksi useimmat Mersun käyttäjät myyvät autonsa 5 vuoden kuluttua ja ostavat uudet, kehittyneemmät versiot.

Korkeat ylläpitokustannukset

Toinen syy siihen, miksi Mersujen arvo laskee nopeasti, ovat korkeat huolto- ja korjauskustannukset. Mersut ovat pitkälle suunniteltuja ja ylellisiä ajoneuvoja, mutta niiden ylläpitokustannukset ovat toinen asia. Yksinkertainen öljynvaihto maksaa dollareita verrattuna joihinkin luksusautoihin, kuten Lexukseen.

  Halvin tapa vaihtaa Mercedes-avain

Kalliit korjausosat

Kalliiden huoltokustannusten lisäksi myös korjauskustannukset ovat erittäin korkeat, varsinkin kun takuu loppuu. Useimmat Mercedes-jälleenmyyjät myyvät OEM-osia, jotka ovat erittäin kalliita. Lisäksi et voi korjata Mercedes-autoasi missä tahansa, sillä niissä on erikoistuneita insinöörejä, jotka ovat sertifioitu työskentelemään Mercedes-ajoneuvojen parissa.

Epäluotettavuus

Mercedes-ajoneuvot ovat markkinoiden epäluotettavimpia luksusautoja. Useimmissa malleissa alkaa esiintyä ongelmia sen jälkeen, kun ne ovat ajaneet noin 100 000 kilometriä. Niinpä useimmat käytettyjen autojen ostajat pitävät käytettyjä Mercedes-Benz-autoja kulueränä, joka voi maksaa heille pitkällä aikavälillä paljon rahaa.

Korkeimman jälleenmyyntiarvon omaavat Mercedes-mallit

Mercedes-Benzin jälleenmyyntiarvo ei välttämättä ole hyvä, mutta jotkut sen malleista suoriutuvat jälleenmyynnistä paremmin kuin toiset.

Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedes A45 AMG on yksi luksusautoista, joilla on markkinoiden paras jälleenmyyntiarvo. Se saa noin 62 prosenttia alkuperäisestä hinnastaan kolmen vuoden käytön jälkeen. Tässä autossa yhdistyvät tyyli, suorituskyky ja pelkkä teho. Sen urheilullinen ulkonäkö on toinen myyntivaltti.

Mercedes-Benz CLS-luokka

Seuraavaksi on vuorossa Mercedes-Benz CLS-luokka. Tämä on suuri luksussedan, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky, mukavuus ja luotettavuus. Mercedes CLS-luokan jälleenmyyntiarvo on noin 43 % kolmen vuoden käytön jälkeen, mikä on hyvä verrattuna muihin saman luokan luksusautoihin.

Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC on toinen poikkeuksellinen luksusmaasturi, joka kannattaa ostaa. Auto sijoittuu korkealle markkinoilla olevien ylellisten kompaktien katumaastureiden joukossa. Sen jälleenmyyntiarvo on 58 % 5 vuoden omistuksen jälkeen, mikä tekee siitä yhden arvokkaimmista Mercedes-malleista.

  Minkä merkin sisätilat ovat parhaat - Audin, Mercedeksen vai BMW:n?

Mercedes-mallit, joiden jälleenmyyntiarvo on alhaisin

Ennen kuin ostat Mercedes-Benzin, sinun tulisi tietää, aiotko myydä sen uudelleen muutaman vuoden kuluttua vai et. Tämä auttaa sinua välttämään tappion kokemisen autoa ostaessasi. Tässä ovat Mercedes-autot, joiden jälleenmyyntiarvo on alhaisin:

Mercedes-Benz E-luokka

Hassua kyllä, vaikka Mercedes-Benz E-luokka tuottaa joitakin markkinoiden luotettavimmista Mercedes-Benz-ajoneuvoista, tämä keskiluokan luksussedan voi menettää jopa 67,2 % alkuperäisestä hinnastaan viiden vuoden aikana. Voit menettää ainakin noin 35 000 dollaria, jos päätät myydä auton 5 vuoden käytön jälkeen.

Mercedes-Benz S-luokka

Mercedes S-luokka on yksi markkinoiden parhaista luksusautoista. Siinä on useita hienostuneita ja turvallisia ominaisuuksia. Auto kuitenkin heikkenee keskimäärin 69,9 % 5 vuoden omistusajan aikana. Tämä vastaa noin 62 000 dollarin tappiota, mikä on melko paljon.

Usein kysytyt kysymykset Mercedeksen jälleenmyynnistä

Mikä määrittää auton arvon?

Vaikka autosi arvo alkaa alentua heti, kun ajat pois autoliikkeestä, muutkin tekijät vaikuttavat autosi arvon alenemiseen. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi auton ajokilometrit, huollon helppous ja kustannukset, auton väri, auton kunto, auton ikä ja sijaintisi.

Minkä saksalaisen luksusmerkin jälleenmyyntiarvo on alhaisin?

Kolmesta suositusta saksalaisesta luksusautomerkistä – Mercedes, BMW ja Audi – BMW:llä on alhaisin jälleenmyyntiarvo. Sitä vastoin Audilla on korkein jälleenmyyntiarvo, ja sen jälkeen tulee Mercedes. Audi A7 on yksi markkinoiden parhaista käytetyistä luksusautoista.

  Onko käytetty Mercedes S-luokka hyvä ostos?

Miksi Mercedeksen jälleenmyyntiarvo on alhaisempi kuin Lexuksen?

Koska Lexus on Toyota-merkki, se on paitsi edullisempi, myös huoltokustannukset ovat melko alhaiset Mercedekseen verrattuna. Siksi monet ihmiset valitsevat käytetyn Lexus-auton Mercedeksen sijaan. Sitä paitsi Lexus-autoja voi korjata missä tahansa, ja niiden varaosia on helpompi löytää kuin Mercedeksen osia.

Miksi Mercedeksen arvo laskee nopeasti 50 000 kilometrin jälkeen?

Mersujen arvo laskee nopeasti, kun niiden takuu päättyy. Mercedes tarjoaa uuden ajoneuvon rajoitetun takuun 4 vuoden tai 50 000 mailin takuun. Takuu kattaa materiaali- tai valmistusvirheet. Jos takuu päättyy, varaosat tulevat kalliiksi, minkä vuoksi näiden autojen kysyntä jälleenmyyntimarkkinoilla on alhainen.

Mercedeksen arvon aleneminen

Mersut eivät pidä arvoaan, sillä ne tulevat kalliiksi vanhetessaan. Heti takuun päätyttyä korjaus- ja huoltokustannukset nousevat, koska valmistaja ei enää maksa osaa kuluista. Siksi useimmat käytettyjen autojen ostajat suosivat muita käytettyjä luksusautoja, kuten Audia ja Lexusta.
Mercedeksen jälleenmyyntiarvo on kuitenkin parempi kuin BMW:n. Lisäksi joillakin Mercedes-Benz-malleilla on poikkeuksellinen jälleenmyyntiarvo jopa Audiin verrattuna, kuten Mercedes-Benz A45 AMG -autolla. Ennen kuin ostat Mercedes-unelma-autosi, ota selvää, kuinka paljon siitä saa, jos päätät myydä sen muutaman vuoden kuluttua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z