Pitäisikö minun ostaa käytetty Tesla?

Pitäisikö minun ostaa käytetty Tesla?

Kaikilla ei ole varaa uuteen Teslaan. Mutta jos olet rakastunut merkkiin, mutta sinulla ei ole varaa ostaa uutta Teslaa, voit silti hankkia laadukkaan käytetyn Teslan.

Itse asiassa käytetyn Teslan ostamisella on monia etuja uuteen Teslaan verrattuna. Maksat esimerkiksi vähemmän, mutta saat silti samat ylelliset ominaisuudet ja tekniikan, joista muut Teslan käyttäjät nauttivat.

Sinun kannattaa kuitenkin tehdä kotiläksysi hyvin ennen kuin valitset laadukkaan käytetyn Tesla-mallin. Et halua päätyä huonosti huollettuun autoon, joka aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia. Hyvän käytetyn Teslan pitäisi olla loistavassa kunnossa ja sillä pitäisi olla hyvä historia.

Kuinka tarkastaa käytetty Tesla

Ennen kuin allekirjoitat paperit ja maksat käytetystä Tesla-autosta, sinun on tarkastettava auto ja varmistettava, että se on hyvässä kunnossa. Varmista, että sertifioitu Tesla-asiantuntija käy katsomassa, varsinkin jos Tesla ei ole sinulle tuttu. Tässä ovat asiat, jotka sinun tulisi tarkistaa:

Paneeliväli ja väärän suuntaiset verhoilut

Tämä on yleinen Tesla-ongelma. Jos siis näet paneelivälyksen ja vinossa olevat listat Teslassa, jonka aiot ostaa, sen ei pitäisi tulla yllätyksenä. Jopa monissa uusissa Tesla-malleissa on tämä ongelma.

Katossa olevat lommot tai halkeamat

Jos törmäät halkeamiin katossa, kavahda kauppaa tai pyydä myyjää korjauttamaan katto ensin. Tämän lisäksi kannattaa etsiä lommoja lattiassa tai akkupaketissa. Molemmat osat ovat jotenkin kalliita korjata.

Takaluukun toimilaitteet

Muita tarkastettavia osia ovat muun muassa takaluukun toimilaitteet, jotka narisevat, ja kuplat pääkosketusnäytössä. Keskustele myyjän kanssa näiden osien korjaamisesta ennen auton luovuttamista sinulle. Paitsi tietysti, jos haluat kalliita korjauksia sen jälkeen, kun olet ottanut EV:n haltuusi.

  Kuinka paljon Teslan akun vaihto maksaa?

Koeajo

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kannattaa aina koeajaa auto. Tämä on yleispätevää kaikille käytetyn auton ostajille. Ja koska Tesla on EV, sinun pitäisi myös edetä lataamaan autoa ja nähdä, toimiiko akku kunnolla ja onko sillä vielä hyvä kantama jäljellä.

Miksi sinun pitäisi ostaa käytetty Tesla?

Uuden Teslan ostaminen on hämmästyttävää. Mutta jos sinulla ei ole rahaa roiskia uuteen Teslaan, voit silti käyttää autobudjetissasi olevat varat laadukkaaseen käytettyyn Teslaan. Tässä on joitakin etuja, joista voit nauttia:

Ylellinen tuotemerkki

Tesla on markkinoiden suosituin ylellinen EV-merkki. Ajoit sitten uudella tai käytetyllä Teslalla, ihmiset pitävät sinua silti korkeassa asemassa. Koska Tesla on luksusmerkki, on mahdollista, että edelliset omistajat ovat pitäneet sitä kunnossa ja käytetty auto on virheettömässä kunnossa.

Se on hieman halvempi

Kun ostat käytetyn Tesla-mallin, sinun ei enää tarvitse maksaa uuden auton täyttä hintaa. Tämä tarkoittaa, että voit odottaa, että unelmiesi auto tulee käytettyjen autojen markkinoille, ja tarttua siihen. Säästät siis lopulta jonkin verran rahaa, mutta pääset nauttimaan samoista ominaisuuksista, joista uuden auton ostajat nauttivat.

Valmiit markkinat

Yksi asia, josta sinun ei tarvitse huolehtia Teslassa, on jälleenmyynti. Tesla on tällä hetkellä markkinoiden kuumin luksusauto. Tämä tarkoittaa, että monet ihmiset etsivät laadukkaita käytettyjä autoja. Voit helposti myydä autosi omistettuasi sen muutaman vuoden ajan.

  Mercedes EQC VS Tesla

Kestävästi rakennettu

Se, mistä useimmat autojen ystävät pitävät Teslassa, on sen kestävyys. Olipa kyseessä uusi tai vanha, Tesla-autot ovat hyvin rakennettuja, ja niiden pitäisi kestää monta vuotta. Tämä koskee myös niiden pitkäikäisiä ja tehokkaita litiumioniakkuja. Odota siis, että autosi kestää monta vuotta ja kulkee useita kilometrejä.

Miksi välttää käytettyä Teslaa

Kalliit huollot ja korjaukset

Käytetty Tesla voi olla halpa, mutta sinun on oltava valmis kalliisiin korjauksiin ja huoltoon. Jos ostat auton, jota ei ole päivitetty pitkään aikaan, saatat joutua käyttämään paljon rahaa sen päivittämiseen ajan tasalle.

Akun lyhentynyt käyttöikä

Yksi käytetyn sähköauton omistamisen haitoista on se, että niiden akkujen käyttöikä lyhenee joka päivä, kun autoon kertyy kilometrejä. Jos käytetyssä autossa on siis paljon kilometrejä, tämä tarkoittaa, että akku on tehottomampi ja sen teho vähenee sitä mukaa, kun kilometrejä kertyy lisää.

Mikä on paras käytetty Tesla-malli?

Jos haluat ostaa käytetyn Tesla Modelin, harkitse Tesla Model 3:n hankkimista. Tämä on markkinoiden halvin Tesla-malli. Sen lisäksi siinä on pitkän matkan akku ja pikalatausmahdollisuus. Mutta jos olet perheellinen, harkitse käytetyn Tesla Model X:n ostamista.

FAQ

Onko parempi ostaa uusi vai käytetty Tesla?

Se riippuu budjetistasi. Jos sinulla on rahaa ostaa uusi Tesla, tee se. Mutta jos sinulla ei ole rahaa ostaa uutta Teslaa, kannattaa odottaa ja ostaa haluamasi käytetty Tesla.

  Onko paha aina ladata Teslaa?

Mistä voin ostaa käytetyn Teslan?

Aivan kuten muitakin automerkkejä, on monia paikkoja, joista voit ostaa käytetyn auton. Näitä ovat auton valmistaja, yksityinen myyjä tai jopa hyvämaineinen jälleenmyyjä. Kannattaa aina harkita auton ostamista valmistajan jälleenmyyjältä, sillä nämä vastaavat yleensä vähimmäisvaatimuksia ja niillä on yleensä takuu.

Onko käytetty Tesla sen arvoinen?

Kyllä, käytetty Tesla on jokaisen pennin arvoinen. Tämä johtuu siitä, että Tesla ei menetä arvoaan kovin paljon. Voit siis myydä sen eteenpäin hyvään hintaan muutaman vuoden kuluttua. Lisäksi Tesla on kestävä merkki, ja se voidaan päivittää uusimpaan ohjelmistoon.

Go for it!

Jos mietit, kannattaako ostaa käytetty Tesla vai ei, älä epäröi. Käytetty Tesla on silti laadukas auto, joka palvelee sinua vielä monta vuotta. Tulet rakastamaan alhaisempia päästöjä, erinomaista suorituskykyä, mukavuutta, kiihtyvyyttä ja Teslan tuomaa statusta. Varmista vain, että arvioit käytetyn auton perusteellisesti ennen sen ostamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z