Pitäisikö minun ostaa maasturi vai pickup-auto?

Jos mietit, ostatko maasturin vai lava-auton, sinun on tiedettävä, mitä saat, kun valitset jommankumman niistä. Vielä tärkeämpää on harkita, minkä tyyppinen auto sopii tarpeisiisi paremmin, mutta sinun on myös ostettava auto, johon olet mieltynyt.

Sinänsä on välttämätöntä vertailla näitä kahta asianmukaisesti eri käyttöskenaarioiden, kuten maantieajon, maastoajon, käytännöllisyyden, tehokkuuden ja ergonomian, avulla. Sinun ei pitäisi ottaa huomioon vain nykyisiä tarpeitasi, koska sinun pitäisi myös katsoa eteenpäin ja arvioida, kumpi näistä kahdesta on parempi pitkän aikavälin auto.

Maasturit ovat tällä hetkellä autoteollisuuden kärjessä, kun kyse on suosiosta, mutta pickup-kuorma-autoja myydään edelleen enemmän kuin maastureita, ainakin Yhdysvalloissa. Siitä huolimatta kuorma-auto on parempi vaihtoehto työmiehelle, sellaiselle, joka voi hyödyntää sänkyä, ja sellaiselle, joka haluaa dieselmoottorin.

Toisaalta, jos et ole työmies, mutta arvostat korotettua ajoasentoa, on parempi valita maasturi, koska maasturissa on yleensä myös enemmän istuintilaa. Maasturit ovat yleensä hienostuneempi vaihtoehto näistä kahdesta, ja maastureita on tarjolla paljon enemmän.

Maasturit – edut ja haitat

Maasturi on yleensä parempi yleisauto verrattuna lava-autoon, koska se tarjoaa enemmän istuintilaa, hienostuneemman ajokokemuksen ja sopii perheen tarpeisiin huomattavasti paremmin. Näin ollen katumaastureissa voi istua jopa seitsemän henkilöä, kun taas suurissa avolavakuorma-autoissa on tilaa yhteensä vain viidelle matkustajalle.

Maasturit maksavat kuitenkin paljon enemmän rahaa, sillä täysikokoinen maasturi voi helposti ylittää 55-66 000 dollaria, mutta vastaavan kokoisen pickup-kuorma-auton saa noin 45 000 dollarilla. Siitä huolimatta maasturit ovat yleensä polttoainetehokkaampia, koska ne on viritetty jokapäiväiseen ajoon, kun taas kuorma-autot loistavat pääasiassa alhaisemmilla nopeuksilla.

  Paras urheiluauto ensimmäiseksi autoksi

Maasturit ovat yleensä myös hieman kalliimpia vakuuttaa, mutta tämä vaihtelee monien tekijöiden mukaan. Niitä on useimmissa tapauksissa helpompi ajaa, koska ne ovat mittasuhteiltaan parempia, mikä antaa paremman näkyvyyden kaikkiin suuntiin.

Pickup Trucks – edut ja haitat

Kuorma-autoja ostavat ihmiset ovat useimmiten kiinnostuneita vetokyvystä, vetokyvystä ja kokonaispainosta. Tämä tarkoittaa, että kuorma-autoja ostavat yleensä työssäkäyvät ihmiset. Vaikka ne eivät ole läheskään yhtä tehokkaita kuin katumaasturit kautta linjan, ne tarjoavat joukon etuja katumaastureihin verrattuna.

Pickup-kuorma-autoissa on suuri sänky, mikä tarkoittaa, että ne voivat kuljettaa paljon lastia, paljon enemmän kuin maasturi voisi koskaan kuljettaa. Kuorma-autot kalpenevat kuitenkin istumapaikkojen suhteen, varsinkin jos et valitse miehistöohjaamoversiota.

Pickup-kuorma-auton sängyn ansiosta voit kuljettaa raskaita ja pitkiä kuormia ilman minkäänlaisia ongelmia, kun taas maasturi, jossa on vuorattu tavaratilan sänky, todennäköisesti naarmuuntuu, jos kuljetat saman määrän tavaraa. Kuorma-autoja on saatavana myös dieselmoottorilla, jota ei enää saa nykyaikaisiin maastureihin.

Käyttöskenaariosi – tasapainota tarpeesi ja toiveesi.

Kahdessa edellisessä artikkelissa on tehty vankka ja perusteellinen vertailu pickup-kuorma-auton ja katumaasturin välillä, mutta tärkein huomioon otettava tekijä on se, mihin tarvitset ajoneuvoasi. Jos kuljetat jatkuvasti raskaita kuormia ja rakastat tehdä töitä talon ympärillä tai hinata paljon tavaraa, kuorma-auto saattaa olla parempi idea.

  Ovatko nelivetoiset autot sen arvoisia?

Jos taas olet perheellinen ja tarvitset turvallisen ja tilavan auton isommalle perheelle, maasturi sopii tarpeisiisi paremmin. Lisäksi maasturi on ajoneuvo, joka kannattaa hankkia, jos aiot viettää paljon aikaa tien päällä, koska maasturi on yleensä tehokkaampi ja mukavampi ajaa pitkiä matkoja.

Käytä näitä molempien ajoneuvojen hyviä ja huonoja puolia rajataksesi päätöksesi tarkkaan pickup- ja SUV-malliin, josta olet kiinnostunut, ja muista sitten vertailla myös näitä kahta mallia. Mitä enemmän tietoa saat, sitä helpompi on tehdä oikea päätös.

UKK-osio

Ovatko maasturit turvallisempia kuin pickupit?

Maasturit ovat turvallisempia sekä kuorma-autoihin että henkilöautoihin verrattuna, koska niissä yhdistyvät lava-auton lisätty massa ja henkilöauton ylivoimainen ketteryys ja käsittelyominaisuudet. Lisämassa on olennaisen tärkeää kolaritilanteessa, ja todennäköisyys kuolla maasturissa on paljon pienempi kuorma-autoihin ja henkilöautoihin verrattuna.

Henkilöautot ovat edelleen vaarallisimpia autojen turvallisuuden kannalta, koska ne ovat yleensä kevyempiä ja matalammalla, mikä tarkoittaa, että niille käy huonommin, jos ne törmäävät maasturiin tai lava-autoon. Yksittäisellä turvallisuusluokituksella on kuitenkin merkitystä, joten jos turvallisuus on asia, jota et halua kompensoida, tutustu IIHS:n törmäystesteihin.

Onko kuorma-autojen arvon aleneminen nopeampaa kuin maastureiden?

Arvonalentuminen on yksi, ellei jopa tärkein tekijä, joka on otettava huomioon uutta autoa ostettaessa, sillä useimmat autot menettävät nykyään 40-50 prosenttia alkuperäisestä arvostaan viiden vuoden käytön jälkeen. Suositut ja kysytyt kuorma-autot säilyttävät kuitenkin jälleenmyyntiarvonsa huomattavasti paremmin verrattuna keskimääräisiin maastureihin.

  Parhaat avoautot pitkille kuljettajille

Toyota Tacoman, Toyota Tundran ja GMC Canyonin kaltaiset mallit tarjoavat alhaisimmat arvonalennusprosentit useimmista nykyaikaisista myynnissä olevista kuorma-autoista. Maasturit säilyttävät kuitenkin paremman arvon henkilöautoihin verrattuna, koska henkilöautot menettävät yleensä nopeimmin arvonsa.

Ovatko katumaasturit parempia maastossa kuin lava-autot?

Kyllä, ne ovat. Pickup-kuorma-autoja ei välttämättä ole edes rakennettu minkäänlaiseen vakavaan maastoajoon, ja vain harvat tarkoitusta varten rakennetut kuorma-autot pystyvät vastaamaan Mercedes Benz G-Wagoniin, Land Rover Defenderiin tai Jeep Wrangleriin. Maasturit tarjoavat yleensä paremman maavaran, paremmat lähestymis- ja lähtökulmat ja myös paremman kahlaussyvyyden.

Pickup Truckit on yleensä varustettu maantiekäyttöön soveltuvilla renkailla, ja myös näiden renkaiden koot on useimmiten suunnattu maantieajoon. Lisäksi useimmissa kuorma-autoissa olevia AWD-järjestelmiä ei myöskään ole suunniteltu maastokäyttöön, kun taas useimmissa maastureissa olevat maastokäyttöjärjestelmät on suunniteltu jonkinlaista maastokäyttöä silmällä pitäen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z