Pitäisikö minun ostaa maasturi vai tila-auto?

Maasturit ja tila-autot ovat kaksi parasta autotyyppiä, jos tarvitset ylivoimaisen perheauton. Silti nämä kaksi eroavat toisistaan melko paljon, koska ne saavuttavat nämä ominaisuudet täysin eri tavalla. Maasturit on suunnattu enemmän ylellisyyteen ja jokapäiväiseen käyttöön, kun taas tila-autot asettavat etusijalle käytännöllisyyden ja perhekäytön.

Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö maasturit olisi käytännöllisiä, mutta ne kalpenevat useimpien tila-autojen rinnalla, kun kyse on kuorma-auton kokonaistilasta. Se on vain se tosiasia, että tila-autot ovat paras vaihtoehto, jos ihmisten ja matkatavaroiden kuljettaminen on etusijalla.

Niissä on ominaisuuksia, kuten liukuovet, joiden ansiosta lasten on helpompi kiivetä autoon ja sieltä ulos kolhimatta oviaan läheisiin pysäköityihin autoihin. Maastoautot taas tarjoavat enemmän tyyliä, enemmän tekniikkaa ja paljon tehokkaampia moottorivaihtoehtoja.

Lisäksi katumaasturi kannattaa hankkia, jos otat autosi maastoon, mutta ne eivät ole yhtä käytännöllisiä kuin tila-autot. Jotta voisit valita tarpeisiisi sopivan auton, sinun on pohdittava kaikkia hyviä ja huonoja puolia, jotka liittyvät kumman tahansa näistä kahdesta autosta omistamiseen, ja muista myös pitkän aikavälin tarpeesi, varsinkin jos sinulla on perhe.

Maasturit – edut ja haitat

Katumaasturit ovat näistä kahdesta vaihtoehdosta halutumpi, vaikka ne maksavat enemmän rahaa samankokoisina ja samantasoisina varusteina. Ne ovat myös paljon parempia hinaamiseen, joten jos sinulla on tapana hinata asuntovaunuja, veneitä tai perävaunuja, maasturi on selvä voittaja näiden kahden välillä.

  Kuinka luotettavia itsepysäköivät autot ovat?

Jos haluat AWD-auton, päädyt todennäköisesti maasturiin, koska useimmissa tila-autoissa ei ole edes AWD-vaihtoehtoa. Tämä on ratkaisevan tärkeää, jos asut kylmemmässä ilmastossa, jossa on säännöllisesti lunta ja jäätä. Jos olet perheen tarpeisiin nähden näiden kahden vaihtoehdon välillä, tila-auto on todennäköisesti parempi vaihtoehto, koska se tarjoaa paljon enemmän kuin katumaasturi.

Maasturilla voi liikkua maastossa, ja se on yleensä näiden kahden ajoneuvon välillä ketterämpi, koska se tarjoaa korotetun ajoasennon, joka parantaa näkyvyyttä kaikkialle. Lopuksi, jos et ole perheellinen, maasturi on parempi valinta, koska se tarjoaa kuljettajalle enemmän kuin tila-auto, joka on suunnattu ensisijaisesti perheen tarpeisiin.

Tila-autot – edut ja haitat

Kuten aiemmin mainittiin, tila-auto on parempi valinta, jos ylivertainen perheauto on etusijalla. Minivaniin on helpompi nousta ja poistua lasten kannalta, koska niissä on kevyemmät ovet, jotka liukuvat auki, mikä minimoi riskin vahingossa avautumisesta ja törmäämisestä läheisiin autoihin parkkipaikalla.

Lisäksi tila-autoissa on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten kamerat takaistuimilla, yksittäisten turvavyön lukkojen valvontalaitteet, enemmän turvavarusteita ja yleensä enemmän tilaa. Minibussit ovat paljon mukavampia seitsemälle matkustajalle, ja vain harvat suurimmat kolmiriviset katumaasturit pystyvät vastaamaan suuren tila-auton tiloihin.

Pienoisautoissa on myös enemmän säilytystilaa ajoneuvon sisällä. Oli miten oli, katumaasturi on parempi valinta, jos aiot ensisijaisesti ajaa ilman lapsia takana. Vaikka maastoautoissa se onnistuu mukavasti, ne eivät ole siinä läheskään yhtä hyviä kuin tila-autot.

  Miksi 90-luvun autot ovat niin rumia?

Käyttöskenaariosi – tasapainota tarpeesi ja toiveesi.

Voimme vertailla näitä kahta ikuisuuden tekemättä järkevää johtopäätöstä, koska maasturit ja tila-autot eivät loppujen lopuksi eroa toisistaan kovinkaan paljon. Jotta voit tehdä oikean päätöksen, sinun on siis päätettävä, mitä arvostat eniten ja mistä et ole valmis tinkimään.

Maasturit ovat parempi valinta, jos et ole perheenisä ja haluat lisää ylellisyyttä ja suorituskykyisemmän ajoneuvon. Maasturi on siis parempi valinta talviajoon, ja se suosii myös vanhempia ihmisiä, koska siihen on helpompi nousta sisään ja ulos.

Toisaalta tila-auto on perheellisen miehen auto, ja siksi tila-auto kannattaa valita maasturin sijaan. Lopuksi on myös pohdittava, rakastatko enemmän maastureita vai tila-autoja. Ne eivät ole maailmojen päässä toisistaan, mikä tarkoittaa, että molemmat voivat tehdä samaa pienin eroin.

UKK-osio

Ovatko maasturit turvallisempia kuin tila-autot?

Muutaman verkkolähteen mukaan tila-autot ovat turvallisempi vaihtoehto näiden kahden välillä, koska ne on rakennettu perheitä ajatellen, mikä tarkoittaa, että niissä on enemmän turvatyynyjä koko autossa. Lisäksi niissä on yleensä enemmän turvavarusteita alusta alkaen, koska autonvalmistajat tietävät, että turvallisuus on tila-auton asiakkaalle ratkaisevan tärkeää.

Toisaalta myös maasturit ovat turvallisuuden suhteen huippuluokkaa, mutta ne eivät pärjää tila-autolle. Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on kaatumisturvallisuus, koska katumaasturit kaatuvat huomattavasti todennäköisemmin kuin tila-autot. Lisäksi tila-auton kuljettajat ovat paljon rennompia kuin useimmat maasturinkuljettajat.

  Menettävätkö sähköautot latauksensa pysäköidessään?

Voiko tila-autoilla ajaa maastossa?

Tila-autoja ei ole suunniteltu maastokäyttöön, mutta ne pärjäävät päällystämättömillä teillä, jos astut varovasti. Jotkin valmistajat, kuten Toyota, ovat kuitenkin innokkaita tarjoamaan maastokelpoisia tila-autoja, sillä Toyota on ilmoittanut, että uusi Toyota Sienna Woodland edition pystyy selviytymään kevyestä maastoajosta.

Oli miten oli, jos maastoajo on sinulle tärkeä asia, valitse maasturi, sillä tila-auto ei koskaan pysty siihen, mihin maasturi pystyy. Useimmissa tila-autoissa on surkea maavara, ja ne on myös varustettu tienvarsirenkailla.

Ovatko maasturit ylellisempiä kuin tila-autot?

Kyllä, ne ovat. Katumaastureita voi saada erittäin kalliissa hintaluokissa, kun taas tila-autoja ei voi. Jotkut merkit, kuten Rolls Royce, Bentley, Aston Martin ja Mercedes Benz, tarjoavat kaikki useita SUV-versioita, mutta ne eivät tarjoa lainkaan tila-autoja, koska kukaan ei ole kovin innostunut tila-autoista.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö tila-auto olisi hyvä auto, vaan kyse on lähinnä siitä, että tila-auto on perhekäyttöön tarkoitettu auto. Sellaisena sen on katettava monenlaisia prioriteetteja, ja ylellisyys ja jännitys eivät ole tuolla listalla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z