Pitäisikö minun ostaa Tesla vai Mercedes?

Tesla ja Mercedes ovat markkinoiden suosituimpia, edistyksellisimpiä ja turvallisimpia luksusautoja. Tästä syystä valinta näiden autojen välillä on melko haastavaa. Mutta kumpi auto sinun pitäisi ostaa – Tesla vai Mercedes?

Auto, jonka päätät ostaa, riippuu tarpeistasi ja budjetistasi. Kyllä, molemmat autot ovat melko kalliita, mutta niillä on joitakin yhtäläisyyksiä ja eroja. Osta Tesla, jos haluat erittäin kehittyneen ja tehokkaan sähköauton. Sitä vastoin sinun kannattaa ostaa Mercedes, jos haluat mukavan, ylellisen ja turvallisen auton.

Koska Tesla tarjoaa vain sähköautoja, Mercedes tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman vaihtoehtoja, koska se on tullut myös BEV-markkinoille. Mercedeksellä on valmiina EQC ja muita Mercedeksen sähkömalleja. Pian Mercedes antaa siis Teslalle kyytiä EV-markkinoilla.

Miksi sinun pitäisi ostaa Tesla?

On useita syitä, miksi sinun pitäisi ostaa Tesla Mercedes-Benzin sijaan. Nämä ovat seuraavat:

Nauti hiljaisesta ajosta

Koska Teslassa ei ole moottoria, autot tarjoavat tasaisen ja hiljaisen ajon. Tämä voi kuitenkin olla sekä hyvä että huono asia autoilijoille. Jos ajat ruuhkaisessa paikassa tai yksinäisellä kadulla, on helpompi kolhia jotakuta, koska hän ei kuule auton tuloa.

Säästät rahaa huollossa ja korjauksissa

Tärkein etu Teslan kaltaisen sähköauton ostamisessa polttomoottoriautoon verrattuna on se, että voit säästää rahaa. Sähköautoissa on vähemmän liikkuvia osia kuin polttomoottoriautoissa, mikä tarkoittaa, että ne hajoavat harvemmin kuin polttomoottoriautot.

Aja suorituskykyisellä autolla

Teslas ei ole vain markkinoiden paras sähköauto, vaan se on myös markkinoiden suorituskykyisin sähköauto. Lisäksi se päihittää useimmat Mercedes-Benzit ja muut huippuluokan kaasuautot.

  Mitkä ovat Teslan haitat?

Ei tarvitse ostaa kaasua

Toinen Teslan ostamisen tärkein etu on se, että sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa polttoaineeseen, sillä auton lataaminen on halvempaa kuin sen tankkaaminen. Lisäksi voit ladata autosi kätevästi kotonasi.

Aja tulevaisuuden autolla

Jos haluat olla muita edellä, hanki Tesla. Autopilottitoiminnon ansiosta Tesla on tulevaisuuden auto. Kyllä, autopilottitoiminto ei ole täysin autonominen, mutta se helpottaa kuljettajan työtä ja tekee pitkien matkojen ajamisesta hauskaa.

Miksi sinun pitäisi ostaa Mercedes?

Joitakin syitä, miksi sinun kannattaa ostaa Mercedes-Benz Teslan sijaan, ovat muun muassa seuraavat:

Arvostettu tuotemerkki

Jos etsit hyväksi todettua ja luotettavaa merkkiä, Mercedes-Benz on paras valinta. Mercedes on kehittänyt brändiään vuosikymmeniä, ja auto tunnetaan kestävyydestään, ylellisyydestään ja luokastaan.

Poikkeuksellinen ylellisyys ja mukavuus

Mitä tulee ylellisyyteen ja mukavuuteen, Tesla ei pääse lähellekään Mercedestä. Tämä johtuu siitä, että Teslassa on minimalistinen muotoilu, kun taas Mercedes kiinnittää huomiota mukavuuteen ja runsauteen.

Erinomainen tuki

Toinen hieno ominaisuus, kun ostat Mercedes-Benzin Teslan sijaan, on se, että sinun ei tarvitse odottaa viikkoja tai kuukausia, ennen kuin autosi korjataan tai huolletaan. Kiitos hyvin levittäytyneiden Mercedes-huoltokeskusten ympäri maailmaa.

Poikkeukselliset innovaatiot

Autojen innovaatioiden osalta mikään automerkki ei voita Mercedes-Benziä. Mercedes on useimpien autotekniikoiden ytimessä, ja siksi se on säilyttänyt merkkinsä vuosikymmeniä valtavan uskollisen asiakaskunnan turvin.

  Miksi Teslassa ei ole vararengasta?

Mikä on tärkein ero Teslan ja Mercedes-Benzin välillä?

Suurin ero Mercedes-Benzin ja Teslan välillä on se, että Mercedes valmistaa sekä sähköautoja että polttomoottoreita, kun taas Tesla on erikoistunut vain sähköautoihin. Toinen tärkein ero on se, että Mercedes valmistaa mukavampia ja ylellisempiä autoja kuin Tesla.

FAQ

Pidetäänkö Teslaa luksusautona?

Kyllä, Tesla on luksusauto. Sen lisäksi, että siinä on ylellisiä ja edistyksellisiä ominaisuuksia, se on myös yksi markkinoiden turvallisimmista autoista. Kaiken lisäksi Tesla toimii paremmin kuin valtavirta-autot, ja sen viihtyisät sisätilat kilpailevat joidenkin markkinoiden parhaiden luksusautojen kanssa.

Kumpi auto on parempi – Tesla Model S vai Mercedes EQS?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat mukavamman ja ylellisemmän auton, Mercedes EQS on paras valinta. Mutta jos haluat nopeutta ja kehittynyttä tekniikkaa, Tesla Model S on paras valinta.
Kantaman osalta Mercedes EQS:n kantama on parempi kuin Tesla Model S:n, ja se myös latautuu nopeammin kuin jälkimmäinen. Tesla Model S Long Range -mallin kantama on 405 mailia, kun taas Mercedes EQS:n kantama on 487 mailia.

Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Kyllä, Mercedes valmistaa sekä sähkö- että polttomoottoriautoja. Mercedes-Benzin sähköistä linjaa kutsutaan nimellä ”EQ”. Mercedes on jo esitellyt ensimmäisen EQ:nsa, joka on Mercedes EQC. Tämä katumaasturi on yksi parhaista ja siinä on erinomaiset ominaisuudet. Siitä huolimatta Mercedes aikoo myös julkaista Mercedes EQS sedanin myöhemmin tänä vuonna.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Mikä auto on halvempi ylläpitää?

Mikään näistä autoista ei ole halvempi ylläpitää verrattuna valtavirta-autoihin, kuten Hondaan ja Toyotaan. Siitä huolimatta Tesla on hieman halvempi ylläpitää, koska siinä ei ole monia liikkuvia osia kuten Mercedes-Benzissä. Mutta jos molemmissa autoissa ilmenee vakava ongelma, huomaat, että Tesla on kalliimpi ylläpitää.
Jos kuitenkin haluat edullisimman auton ylläpitää pitkällä aikavälillä, se on Tesla, koska se ei vaadi säännöllistä huoltoa ja siinä ilmenee harvoin ongelmia. Tietenkin sen laatuongelmia lukuun ottamatta.

Kumpi auto on luotettavampi?

Kuten useimmat luksusautot, nämä molemmat autot eivät ole kovin luotettavia. Rakentamisen laadussa Tesla jää jälkeen Mercedeksestä. Mutta kun kyse on yleisestä luotettavuudesta, Tesla on luotettavampi kuin Mercedes. Molemmat autot ovat kuitenkin saaneet luotettavuuspisteytyksessä keskinkertaisen tai hieman keskimääräistä huonomman arvosanan.

Yhteenveto

Nyt kun tiedät, mikä auto vastaa tarpeitasi, valinta Mercedeksen ja Teslan välillä on tehty helpoksi. Kaiken kaikkiaan molemmat luksusautot ovat poikkeuksellisia, mutta Tesla sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat säästää kustannuksissa ja haluavat parasta teknologiaa. Toisaalta Mercedes sopii ihmisille, jotka haluavat ylellisyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z