Pitäisikö minun ruostesuojata BMW:ni?

Ruoste on yksi auton pahimmista vihollisista. Korroosio johtuu useimmiten siitä, että vesi tunkeutuu maalin sisään, ja kun näin tapahtuu, vesi alkaa kuplia maalia. Ruoste alkaa levitä sisältä ulospäin ja lopulta rikkoo itse maalin.

Vahva korroosiosuojaus on elintärkeä yli 10-12 vuotta vanhalle autolle, koska useimpia autoja kolhiintuu auton elinkaaren aikana runsaasti kiveniskemiä, jotka voivat aiheuttaa korroosiota. Kun auto on ollut jonkin aikaa alttiina kosteudelle ja hapelle, ruostuminen on väistämätöntä.

Jotkut autonvalmistajat, kuten BMW, tekevät kattavan korroosiosuojauksen jo ennen auton kokoamista, mutta tällainen korroosiosuojaus ei kestä ikuisesti. Voit myös hyödyntää monia erilaisia jälkimarkkinoiden korroosiosuojaustekniikoita.

Jos kuitenkin huolehdit autostasi, peset sen säännöllisesti ja jopa levität maalinsuojakalvoa tiettyihin herkkiin kohtiin, voit estää nämä vaikutukset pitkäksi aikaa. Yli 12 vuotta vanhan BMW:n ruostesuojaus on hyvä idea, jos auto on sitä nuorempi, pidä siitä vain kunnolla huolta.

BMW:n tehtaan korroosiosuojaus

Kaikki BMW-autot saavat kattavan ruostesuojauksen ennen tehtaalta lähtöä. Tämä koostuu siitä, että koko auton kori kastetaan mangaaniin, fosfaattisinkkiin ja nikkeliin. Kylvyn jälkeen BMW levittää koko korin päälle suojakerroksen.

Prosessi ulottuu jopa subatomiselle tasolle, sillä BMW käyttää erikoispinnoitetta nimeltä e-coat, joka koostuu koko korin sähköisestä latauksesta. Näin varmistetaan, että auton korin jokainen nanometri on suojattu samalla tavalla. Tämän jälkeen huipputekniset robotit alkavat ruiskuttaa korkeapainetiivisteitä auton korin kaikkiin haavoittuviin koloihin.

  Onko BMW:ssä vararenkaat?

BMW tekee kaikkensa varmistaakseen, että kaikki auton korin haavoittuvat osat suojataan. Aloittaen korin alta BMW käyttää polyvinyylikloridiseosta, joka suojaa autoa veden sisäänpääsyltä ja korin alta tulevalta kosteudelta.

Tämän jälkeen BMW maalaa auton ja levittää lisäsuojakerroksen erityisellä sulatetulla parafiinipohjaisella ontelovahalla, jolla varmistetaan, että kaikki pienet halkeamat, saumat ja raot on peitetty. Vaha kuivuu ja siitä tulee vahva korroosionestoaine. BMW tarjoaa myös 12 vuoden pitkän korroosiotakuun vuoden 2004 jälkeen valmistetuille autoille.

BMW:n korroosiosuojaus jälkimarkkinoilla

Jos autosi on yli 12 vuotta vanha, sinun kannattaa ehkä tutustua paljon näihin jälkimarkkinoiden korroosionestotekniikoihin. Yksi uusimmista korroosionestotekniikoista on erityinen elektroninen moduuli, joka lähettää heikkoa virtaa koko auton koriin, mikä teoriassa estää autoasi reagoimasta hapen kanssa. Hinnat vaihtelevat 500-1000 dollarin välillä.

Jos etsit 150 dollaria halvempaa vaihtoehtoa, tervapohjaisia suihkeita käytetään usein myös lähinnä korin alla olevaan ruostesuojaukseen. Tässä tekniikassa ruiskutetaan tervan kaltainen kerros auton haavoittuviin kohtiin ruostesuojan aikaansaamiseksi. Tämä kerros on kuitenkin altis halkeilulle, joka voi jopa nopeuttaa korroosioprosessia, joten sitä tulisi välttää.

Erityiset tippumattomat öljysuihkeet muistuttavat jonkin verran edellä mainittuja tervapohjaisia suihkeita, mutta ammattilaisen suorittamana tämä tekniikka tarjoaa paremman ja perusteellisemman suojan. Joitakin porauksia tarvitaan, joten kannattaa konsultoida ammattilaista. Kustannukset vaihtelevat 120-150 dollarin välillä, ja tämä olisi toistettava vuosittain.

  Paras BMW maastoon

Kannattaa myös tutustua tippaöljysuihkeisiin, jotka ovat viskoosisempia kuin edellä mainitut tippaöljysuihkeet ja tarjoavat vielä paremman ruostesuojan samaan hintaan. Tämä tekniikka olisi myös suoritettava vuosittain, ja monet asiantuntijat suosittelevat sitä usein.

Yleinen jokapäiväinen ruosteenesto

Muista pestä autosi säännöllisesti, sillä se on ensiarvoisen tärkeää maalin pitkäikäisyyden ja ruostesuojan kannalta. Lisäksi sinun tulisi myös käyttää erityistä keraamista pinnoitekerrosta maalin suojauksen parantamiseksi ja tarkkailla aina, ettei autossasi ole suolaa, ja puhdistaa se niin usein kuin mahdollista.

Sinun tulisi myös pitää kaikki erityiset tyhjennystulpat puhtaina, jotta vesi pääsee helposti poistumaan auton kaikista onteloista. Jos et puhdista sisätiloja usein, on hyvin mahdollista, että lika leviää myös ulkoa, mikä voi aiheuttaa ruostumista.

Jos haluat parhaan mahdollisen suojan, siirry ja kiinnitä maalinsuojakalvo kaikkiin autosi haavoittuviin kohtiin. Näin estetään kiveniskemä, joka on usein tärkein syy ruosteen syntymiseen ulkopaneeleihin.

FAQ-osio

Kannattaako auto ruostesuojata?

Se riippuu muutamasta eri tekijästä. Jos asut lämpimässä, enimmäkseen kuivassa ilmastossa ja ajat pääasiassa kaupungissa päällystetyillä teillä, se ei ehkä ole niin tarpeellista. Mutta jos asut ilmastossa, jossa sääolosuhteet vaihtelevat, tai jos törmäät usein kosteuteen päivittäisillä työmatkoilla, se voi olla hyvä ajatus.

Jos omistat melko uuden auton, etkä aio omistaa sitä pitkään, ruostesuojaus ei ole tarpeen. Jos vain noudatat kaikkia jokapäiväisiä korroosionestovinkkejä, ruostumisen mahdollisuudet ovat melko vähäiset.

  Missä BMW:ssä on v8-moottori

Onko uudemmilla autoilla parempi ruostesuojaus kuin vanhemmilla autoilla?

Kyllä, ne ovat. Monet nykyaikaiset automerkit käyttävät sinkittyä terästä joissakin auton rungon erityisosissa. Tämä tarkoittaa, että nämä alueet eivät ole yhtä alttiita korroosiolle kuin tavallinen teräs. Vanhemmissa autoissa ei ole käytetty tämäntyyppistä terästä, mikä tarkoittaa, että korroosio ei ole yhtä voimakasta.

Lisäksi uudemmat autot on yleensä koottu paremmin. Niissä on tiukemmat paneelivälit, ja monia uudempia tiivistystekniikoita käytetään suoraan tehtaalta. BMW:n kattava ruostesuojaustekniikka tarjoaa 12 vuoden takuun syystä.

Ruosteen todennäköisyys kesällä vs. talvella?

Talvella korroosio on paljon merkityksellisempää lisääntyneen kosteuden ja ennen kaikkea suolan vuoksi. Useimmissa maissa käytetään suolaa jäänestoaineena, mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että on suuri mahdollisuus, että autosi kärsii korroosiosta talven aikana.

Tämän korjaamiseksi varmista aina, että peset autosi säännöllisesti, sillä jos et pese sitä säännöllisesti, suolakertymät voivat vaurioittaa maalia jonkin ajan kuluttua. Jos näin käy, sinun pitäisi etsiä kattavampia ruosteenestoratkaisuja, jotka on lueteltu tässä artikkelissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z