Polestar vs. Audin luotettavuus – kumpi on parempi?

Sekä Polestar että Audi ovat keskittyneet suunnittelemaan ja valmistamaan luksusautoja, mutta ero on siinä, että Polestar on vasta aloittamassa luksusautoilua, kun taas Audi on ollut alalla jo yli 100 vuotta. Polestarilla on nimittäin Volvon vahva tuki, ja meidän on keskityttävä tähän yhteyteen, jos haluamme vertailla näitä kahta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Polestarin tilat on rakennettu Volvon varaosavarastosta, mikä tarkoittaa, että niiden pitäisi olla samanlaisia luotettavuustuloksia, mutta niissä on tiettyjä eroja lähinnä voimansiirron osalta. Näitä kahta valmistajaa ei kuitenkaan voida vielä täysin verrata keskenään.

Tästä huolimatta Audi näyttää olevan luotettavuudeltaan parhaimmillaankin keskitasoa, mikä koskee kaikkia saksalaisia premium-merkkejä Porschea lukuun ottamatta. Tämä johtuu sekä siitä, että Audin autot ovat erittäin monimutkaisia ja niissä on paljon ominaisuuksia, että siitä, että Audi ei välttämättä aseta luotettavuutta etusijalle.

Polestar taas on uusi tulokasmerkki, joten emme voi varmuudella sanoa, miten hyvin se pärjää luotettavuuden suhteen, mutta kun otetaan huomioon, että Volvo on luotettavuudessa Audin paras, on turvallista olettaa, että myös Polestar-mallit pärjäävät.

Audin luotettavuus – Parhaimmillaan keskinkertainen.

Saksalainen premium-huippumerkkien segmentti koostuu BMW:stä, Mercedeksestä ja Audista, ja kaikki kolme näistä ovat samalla tavalla luotettavia sekä siksi, että ne ovat monimutkaisia, että siksi, että nämä merkit eivät aseta luotettavuutta etusijalle kuten esimerkiksi Toyota.

Tämä johtuu siitä, että nämä merkit keskittyvät innovaatioihin ja tarjoavat futuristisen näköisiä ja suorituskykyisiä autoja, jotka ovat täynnä kaikenlaista ennennäkemätöntä teknologiaa. Koska useimmat Audit ostetaan takuulla, luotettavuus ei vaikuta uusien autojen myyntiin kovinkaan paljon, koska kukaan ei yleensä joudu maksamaan korjauksia heti alusta alkaen.

  Onko Volvo vai Audi parempi?

Vertailukelpoisin merkki, jonka Audi valmistaa Polestariin, on Audi e-Tron -kompaktimaasturi, joka kilpailee suoraan tulevan Polestar 3:n kanssa. e-Tron vaikuttaa melko luotettavalta sähköautolta, jopa niin luotettavalta, että se voisi mahdollisesti helposti olla Polestar 3:n kanssa samalla tasolla, mutta meidän on odotettava Polestar 3:a, jotta saamme varmuuden.

Lopuksi, uusissa Audi-malleissa on 4 vuoden tai 50 000 kilometrin tehdastakuu, jota voidaan pidentää 10 vuoteen ja 120 000 kilometriin asti, mikä on parempi kuin BMW:n laajennettu takuu.

Polestarin luotettavuus – Todennäköisesti parempi kuin Audin.

Kuten aiemmin mainittiin, Polestar on melko uusi tuotemerkki, ja se tarkoittaa, että emme voi täysin arvioida, kuinka luotettavia Polestar-mallit ovat. Ainoa tällä hetkellä markkinoilla oleva malli on Polestar 1, joka ei ole aivan tavallinen auto, sillä se maksaa 150 000 dollaria, tarjoaa 600 hv kolmesta eri moottorista ja sen tuotanto on rajoitettu.

Polestar 2 on kuitenkin hiljalleen tulossa markkinoille, ja se näyttää jo joutuneen takaisinkutsun piiriin, mikä ei välttämättä ole hyvä merkki. Ongelmat on kuitenkin ratkaistu nopeasti, mikä tarkoittaa, että Polestar 2:n on määrä toimia ilman monia ongelmia.

Koska useimmat Polestar-mallit jakavat paljon osia nykyaikaisten Volvo-mallien kanssa, voimme ennustaa, että Polestar-mallien pitäisi olla luotettavampia kuin Audien. Tämä on kuitenkin vain kohtuullinen arvio, eikä sitä voida pitää todellisena tilanteena.

  Polestar vs. BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Joka tapauksessa Polestar-malleilla on 4 vuoden tai 50 kilometrin takuu, jota voidaan myös pidentää, kuten useimpien premium-autojen kohdalla.

Huolto – olennainen osa luotettavuutta

Vaikka tietyllä merkillä tai mallilla voi olla ylivoimaisia ennustettuja luotettavuustuloksia, ne ovat, kuten sana saattaa antaa ymmärtää – vain ennusteita. Tämä tarkoittaa, että ne eivät aina vastaa kaikkia omistajia, koska luotettavuuteen vaikuttavat lukemattomat tekijät, joita ei voida ottaa huomioon useimmissa luotettavuustaulukoissa.

Vastoin yleistä uskomusta Audi-mallit ovat Volvomalleihin verrattuna edullisempia huollon suhteen. Tämä johtuu siitä, että Audi jakaa paljon osia muun VAG:n kanssa, kun taas Volvolla on taipumus käyttää markkinoiden monimutkaisimpia moottorikokoonpanoja.

Tämä pätee myös Polestar-malliin, joka käyttää 4-sylinteristä moottoria, joka on sekä turboahdettu että ahdettu ja jota tehostetaan lisäksi kahdella sähkömallilla. Tällainen monimutkaisuus edellyttää monimutkaista huoltoa, ja siksi voimme helposti sanoa, että Polestar-mallien pitäisi olla myös kalliimpia huoltaa kuin Audin sähköautojen.

FAQ-osio

Onko Audi ylellisempi kuin Polestar?

Jos kaipaat hienostuneisuutta ja ylellisyyttä, sinun on parempi valita Audi, koska Audi tarjoaa paljon enemmän vaihtoehtoja ylellisyyden suhteen. Vaikka sekä Polestar 1 että Polestar 2 ovat todellakin luksusautoja, ne eivät vedä vertoja useimmille Audille mukavuuden, ylellisyyden ja tekniikan osalta.

Audin ylellisin auto on A8, joka on täysikokoinen luksussedan, joka yksinkertaisesti päihittää kaiken Volvon/Polestarin tarjoaman ylellisyyden.

  Porschen ja Audin luotettavuus - kumpi on parempi?

Onko Audi haluttavampi kuin Polestar?

Audi e-Tron GT on yksi halutuimmista ja parhaimman näköisistä sähköautoista, joita rahalla saa nykyään, joten on turvallista sanoa, että e-Tron GT:llä on samanlainen markkinafilosofia kuin Polestar 1:llä. GT RS -huippumalli maksaa samansuuruisen summan kuin Polestar 1, ja se tarjoaa samanlaisen tehon ja ajokokemuksen.

Kun näitä kahta verrataan kuitenkin haluttavuuden osalta, on helppo sanoa, että e-Tron GT RS on näistä kahdesta halutumpi malli. Jos otamme huomioon muun Audin nykyisen malliston, voimme helposti sanoa, että Audi valmistaa tällä hetkellä haluttavampia autoja kuin Polestar.

Aikooko Polestar julkaista pian lisää malleja?

Vuoteen 2025 mennessä Polestar suunnittelee julkaisevansa yleisesti 5 uutta mallia, mukaan lukien Polestar 2. Seuraavaksi Polestar tuo markkinoille kompaktin urheilullisen Polestar 3 -katumaasturin, jonka pitäisi kilpailla Audi e-Tronin kanssa ja joka todennäköisesti paljastetaan jossain vaiheessa vuonna 2022.

Näiden kahden lisäksi Polestar suunnittelee myös sähkökäyttöisen sedanin julkaisua, joka kilpailee suoraan myös e-Tron GT:n kanssa. Suurempi katumaasturi pitäisi seurata ja todennäköisesti myös pienempi sähköauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z