Polestar vs. Jaguaar luotettavuus – kumpi on parempi?

Siitä lähtien, kun Jaguar esitteli I-Pace-sähköauton, näyttää siltä, että Jaguarista tuli yksi maailman suosituimmista sähköautovalmistajista. Tämä johtuu osittain siitä, että Jaguar oli yksi ensimmäisistä suurista autovalmistajista, joka toi markkinoille täyssähköisen katumaasturin, joka osoittautui houkuttelevaksi ehdotukseksi jopa Teslan nykyisille asiakkaille.

Polestar taas on uusi sähköautomerkki, joka on keskittynyt yksinomaan sähköautojen valmistukseen, mikä tarkoittaa, että Polestarin ei tarvitse käyttää tutkimus- ja kehitystyöhön tarkoitettuja varoja polttomoottoriautojen kehittämiseen, kuten Jaguarin tapauksessa. Lisäksi Polestar on myös Volvon sisaryhtiö, mikä näyttää tarjoavan keskimääräistä parempia luotettavuustuloksia.

Näin ollen on turvallista olettaa, että Polestarin pitäisi olla yhtä luotettava kuin Volvo, ellei jopa parempi, koska sähköautot ovat huomattavasti luotettavampia kuin polttomoottoriautot. Jaguarin malleilla on tapana kamppailla luotettavuuden suhteen, sillä ne kuuluvat parhaimmillaan keskinkertaisen luotettavuuden luokkaan.

Koska sähköautot ovat kuitenkin luotettavampia kuin polttomoottoriautot, myös I-Pace näyttää olevan luotettavampi kuin useimmat Jaguarin mallit. Niin tai näin, on turvallista olettaa, että Polestarin pitäisi olla kokonaisuutena vähintään yhtä luotettava, ellei jopa luotettavampi.

Jaguarin luotettavuus – Parhaimmillaan keskinkertainen.

Jaguar ja Land Rover eivät ole yhtiö, joka tunnetaan loistavasta luotettavuudesta, eikä se ole mikään salaisuus. Monet asiakkaat ovat tietoisia kaikista mahdollisista ongelmista, jotka vaivaavat sekä uudempia että vanhempia JLR-malleja, vaikka he silti ostavat niitä.

Tämä johtuu siitä, että JLR valmistaa haluttuja autoja, erityisesti mitä tulee maastureihin. Joissakin autoissa, kuten Jaguar XJ:ssä tai Range Roverissa, on runsaasti ominaisuuksia, mikä tekee näistä autoista alttiimpia mahdollisille ongelmille, koska ne ovat täynnä kaikenlaisia nykyaikaisia vempaimia.

  Jaguar XK Luotettavuus

Jaguar I-Pace on kuitenkin ainoa todellinen kilpailija Polestar-malleille nykyään, ja vaikuttaa siltä, että I-Pace on parempi kuin useimmat ICE-Jaguarit. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että sähköautoissa on yleensä vähemmän ongelmia kuin polttomoottoriautoissa, koska niissä on vähemmän liikkuvia mekaanisia osia, jotka voivat mennä vikaan.

Kaikilla JLR:n autoilla on 5 vuoden takuu, joka on pitkä ja kattaa 60 kilometrin ajomatkan, ja siihen sisältyy myös 24 tunnin tiepalvelu.

Polestarin luotettavuus – parempi kuin Jaguarilla.

Polestarin takana on vahvasti Volvo, ja Volvolla on taipumus sijoittua luotettavuuden osalta keskimääräistä parempaan asemaan. Näin ollen Polestar-mallien pitäisi olla helposti yhtä luotettavia kuin Volvo-mallit. Jos tähän yhdistetään se, että Polestar on erikoistunut sähköautoihin, jotka ovat luonnostaan luotettavampia kuin polttomoottoriautot, Polestarin luotettavuuden pitäisi olla helposti keskimääräistä parempi.

Vaikka Polestar 2 oli jo ennen Yhdysvaltoihin tuloaan pienen takaisinkutsun kohteena, ongelmat ratkaistiin nopeasti ja kivuliaasti. Takaisinkutsu pian auton julkaisun jälkeen ei ole harvinaista sekä luotettaville että epäluotettaville autoille.

Volvon nykyiset mallit ovat uskomattoman monimutkaisia, koska joidenkin moottoreiden tehoa lisäävät ahtimet, turboahtimet ja kaksi sähkömoottoria. Jopa tällä monimutkaisuustasolla Volvo-autot ovat yleensä keskimääräistä luotettavampia. Kaiken tämän pitäisi helposti viitata siihen, että Volvon tukemien sähköautojen (jotka eivät ole läheskään yhtä monimutkaisia) pitäisi olla luotettavampia kuin Jaguarin mallit.

  Jaguar E-Pace Luotettavuus

Jaguar tarjoaa kuitenkin pidemmän tehdastakuun, sillä Polestarin takuu kestää vain 4 vuotta ja 50 000 kilometriä, eikä siihen sisälly tiepalvelua.

Huolto – ratkaiseva osa luotettavuutta

Kaikilla näillä luotettavuustaulukoilla ei ole mitään merkitystä, jos autoa ei huolleta asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa kaikkein epäluotettavimpien autojen pitäisi pärjätä paljon paremmin kuin luotettavimpien autojen, jos jälkimmäisiä ei huolleta oikein ja ajoissa.

Näiden kahden merkin välillä Jaguar-malleja on paljon helpompi huoltaa, koska Jaguar-jälleenmyyjiä on enemmän. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että myös Volvon jälleenmyyjät pystyvät huoltamaan Polestarisi, tämän ei pitäisi olla ongelma tulevina vuosina.

Joka tapauksessa Jaguarit ovat kalliimpia huoltaa, jos otetaan huomioon, että suurin osa niiden mallistosta koostuu polttomoottoriautoista. Jos verrataan I-Pacea ja Polestar 2:ta molempien merkkien sähköautojen vertailukohteina, niiden pitäisi olla huoltokustannuksiltaan melko samanlaisia.

UKK-osio

Onko Jaguar ylellisempi kuin Polestar?

Jaguar on yksi markkinoiden ylellisimmistä brittiläisistä automerkeistä, ja ne ovat todellakin ylellisempiä kuin Polestar. Polestar aikoo kuitenkin julkaista suuren katumaasturin ja ylellisen sähköautosedanin tulevina vuosina, joten tämä voi mahdollisesti muuttua myöhemmin.

Tällä hetkellä Jaguar tarjoaa paljon enemmän autoja paljon useammassa segmentissä, ja lähes kaikkia niistä pidetään luksusautoina. Jaguar XJ on Jaguarin luksussedanien vertailukohde, ja on turvallista sanoa, että yksikään tällä hetkellä saatavilla oleva Polestar-malli ei pääse lähellekään XJ:tä, mitä tulee luksukseen.

  Jaguar vs. Mercedes: Luotettavuus

Miksi Jaguar ja Land Rover ovat niin epäluotettavia?

Sekä Jaguar että Land Rover ovat keskittyneet tekemään luksusautoja, jotka ovat täynnä kaikenlaisia innovaatioita ja teknologioita, mikä tarkoittaa, että ne ovat täynnä huipputeknologiaa. Useimmat tämän segmentin asiakkaat asettavat ylellisyyden, hienostuneisuuden, statuksen ja tyylin luotettavuuden edelle, varsinkin jos he ostavat autot uutena, mikä tarkoittaa, että ne kuuluvat takuun piiriin.

Jotkin merkit, kuten Toyota tai Honda, pitävät luotettavuutta yhtenä tärkeimmistä myyntivaltteistaan, mikä tekee niistä kiistatta parempia kulkuneuvoja. Autoja ei kuitenkaan osteta pelkästään järjen perusteella, ja siksi Jaguar ja Land Rover myyvät, vaikka niiden luotettavuus on kyseenalainen.

Parantavatko Jaguar ja Land Rover luotettavuuttaan?

Ei ole turvallista sanoa, että Jaguar ja Land Rover valmistavat kokonaisuudessaan epäluotettavia autoja, koska ne keskittyvät parantamaan autojensa luotettavuutta ja yleistä laatua. Tämä näyttää toimivan, sillä uusimmat JLR-mallit ovat huomattavasti luotettavampia kuin kymmenen vuoden takaiset JLR-mallit.

Kestää kauan ennen kuin tietty stereotypia katoaa, ja jos JLR jatkaa yhä luotettavampien autojen valmistamista, tilanteen pitäisi muuttua pian parempaan suuntaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z