Polestar vs. Mercedes luotettavuus – kumpi on parempi?

Mercedes on suuren yleisön mielestä saksalainen premium-luokan merkki, mikä tarkoittaa, että Mercedes-mallit asettavat standardit omassa segmentissään. Vaikka sekä Audi että BMW kilpailevat Mercedeksen kanssa, suurin osa ihmisistä pitää Mercedestä silti ylempänä.

Mercedes joutuu pitämään tätä mainetta yllä investoimalla suuria summia T&K-rahaa ylellisyyteen, innovaatioihin ja teknologiaan. Kaikki tämä tarkoittaa, että Mercedes ei aseta luotettavuutta etusijalle, koska suurin osa yrityksen rahoista menee näihin kolmeen osastoon.

Näin ollen Mercedes sijoittuu keskimääräiseen luotettavuusluokkaan sekä Audin että BMW:n kanssa, kun taas Volvo, Polestarin sisaryhtiö, sijoittuu yleensä keskimääräiseen tai keskimääräistä parempaan luokkaan. Koska useimmat Polestar-mallit perustuvat pitkälti nykyaikaisiin Volvo-autoihin, on järkevää olettaa, että Polestarin pitäisi olla yhtä luotettava kuin Volvon.

Polestar-autoja ei yksinkertaisesti ole tällä hetkellä liikkeellä tarpeeksi, jotta voitaisiin oikein arvioida, kuinka luotettava merkki on kokonaisuutena. Koska Volvon ja Polestarin välinen osien yhteiskäyttö on kuitenkin laajaa, Polestarin ja Volvon pitäisi olla yhtä luotettavia, mikä tarkoittaa, että molemmat ovat Mercedestä parempia.

Mercedeksen luotettavuus – Keskimääräinen

RepairPalin mukaan Mercedes Benzin luotettavuus on 3 viidestä, mikä tekee siitä keskinkertaisen – ei loistavan, ei kauhean. Tämä on toistuva teema saksalaisissa huippumalleissa, sillä sekä Audi että BMW ovat myös yleensä keskimääräisen luotettavuuden luokkaa. Tästä huolimatta Porsche on luotettavuuden osalta yleensä paras kaikista kolmesta edellä mainitusta.

Kuten aiemmin mainittiin, Mercedes keskittyy tekemään markkinoiden ylellisimpiä, hienostuneimpia ja halutuimpia autoja, mikä tarkoittaa sitä, että se ei tee kompromisseja luotettavuudesta. Jotkut mallit, kuten Mercedes Benz G-luokka, joka on kiistatta yksi maailman halutuimmista maastureista, ovat tästä täydellinen esimerkki.

  Mitkä Mersut ovat turboahdettuja?

Se on suuri, laatikkomainen ja lähes kohtuuttoman rajoilla, mikä tekee siitä samaan aikaan sekä karun että arkaaisen. Sen ylläpito maksaa paljon rahaa, ja jos sitä ei ylläpidetä, nämä kompromissit näkyvät yleensä kalliina korjauksina. Muutama vuosikymmen sitten Mercedes kuitenkin rakensi uskomattoman luotettavia autoja, mutta lopetti sen, koska se oli vastoin nykyaikaisen yrityksen politiikkaa.

Uusissa Mercedes-malleissa on 4 vuoden takuu 50 000 kilometrin matkalla, mutta takuuta voidaan pidentää 7 vuoteen 100 000 kilometrin matkalla.

Polestarin luotettavuus – Todennäköisesti parempi kuin Mercedeksen.

Kuten alussa todettiin, Polestar on vielä uusi tulokasyritys, mikä tarkoittaa, että heillä ei ole tarpeeksi autoja markkinoilla ollakseen sekä epäluotettava että luotettava. Se, että Polestarilla on kädet syvällä Volvon varaosavarastossa, tarkoittaa kuitenkin sitä, että Polestarin pitäisi pärjätä samalla tavalla kuin Volvon.

Volvon luotettavuusluokitukset ovat yleensä keskitasoa tai sitä parempia, mikä tarkoittaa, että Polestarin pitäisi teoriassa olla suunnilleen samanlainen ja siten parempi kuin Mercedeksen. Lisäksi Polestar on keskittynyt valmistamaan sähköautoja, joiden pitäisi teoriassa olla luotettavampia, koska niissä käytetään vähemmän liikkuvia osia.

Joka tapauksessa on turvallista olettaa, että Polestarin pitäisi olla luotettavampi kuin Mercedeksen, mutta vain aika näyttää, onko näin todella. Polestar vaikuttaa uudelta yhtiöltä, mutta sen takana on vahvasti Volvo, joka omistaa 50 prosenttia kaikista Polestarin omistusoikeuksista.

Polestar-malleilla on myös 4 vuoden ja 50 000 kilometrin tehdastakuu, jota voidaan myös pidentää 100 000 kilometriin.

  Voiko Mercedestä hinata?

Huolto – ratkaiseva osa luotettavuutta

Ilman asianmukaista huoltoa auton ei voi odottaa olevan niin luotettava kuin useimmat taulukot/tulokset antavat ymmärtää. Jotkut ihmiset eivät huolla autojaan lainkaan, kun taas toiset tekevät sen joko itse, jälleenmyyjän tai riippumattomien korjaamoiden kautta, mikä voi olla sekä hyvä että huono asia.

Tämä tarkoittaa sitä, että jopa kaikkein luotettavimmat Mercedes-mallit eivät ole läheskään niin luotettavia kuin niiden pitäisi olla, jos niitä ei huolleta kunnolla. Huono huolto tekee autostasi enemmän tai vähemmän niin epäluotettavan kuin autoista vain voi tulla.

Kun huollon puutteesta johtuvia ongelmia alkaa esiintyä, saatat jopa nähdä autosi kuolevan ennenaikaisesti. Kaiken kaikkiaan sinun on aina huollettava autosi valmistajan suositusten mukaisesti, jos haluat sen olevan mahdollisimman luotettava.

Mercedes-mallit ovat kalliita ylläpitää, eikä se ole mikään salaisuus, kuten kaikki eurooppalaiset premium-autot ovat. Jos huollat ne kuitenkin oikein, niiden pitäisi palvella sinua vielä vuosia. Toisaalta Volvon mallit ovat yhtä kalliita, mutta kun otetaan huomioon, että Polestar valmistaa sähköautoja ja sähköautot ovat yleensä halvempia huoltaa, Polestarin pitäisi olla Mercedeksen paras myös tässä suhteessa.

FAQ-osio

Onko Mercedes ylellisempi kuin Polestar ja Volvo?

Mercedes on todellakin ylellisempi kuin Polestar ja Volvo, mutta vain jos valitset oikean varustuksen. Saksalaiset edustusautot ovat tunnettuja siitä, että niiden perusmalleissa ei ole vakiovarusteita, mikä tarkoittaa, että kohtuullisesti varustellun Volvon tai Polestarin mallin pitäisi helposti päihittää perusvarusteltu Mercedes.

  Voiko Mercedestä ajaa ilman apuakkua?

Jos kuitenkin valitset korkeamman varustetason Mercedeksen, yksikään Volvo tai Polestar ei pääse lähellekään Mercedestä ylellisyyden osalta.

Miksi minun pitäisi ostaa Polestar Mersun sijaan?

Polestar on yksinoikeudella toimiva sähköautomerkki, mikä tarkoittaa, että he valmistavat sähköautoja käyttäen itsenäistä sähköautopohjaista alustaansa. Tämä tarkoittaa, että nämä sähköautot on suunniteltu alusta alkaen sähköautoiksi, kun taas Mercedeksellä on taipumus käyttää olemassa olevia polttomoottoriautojen alustoja ja muuntaa ne sähköautoja varten.

Tämä tarkoittaa, että jos olet kiinnostunut sähköautoista, sinun kannattaa ostaa Polestar, paitsi Mercedes EQS, joka on kiistatta yksi markkinoiden parhaista sähköautoista. Toisaalta, jos haluat polttomoottori-/hybridiauton, Mercedes on ilmeinen valinta.

Pystyykö Polestar vastaamaan Mercedeksen vetovoimaan?

Mercedes Benzin vetovoima perustuu pitkäaikaiseen perinteeseen valmistaa markkinoiden parhaita luksusautoja. Jos tähän yhdistetään silmiinpistävän näköinen muotoilu, paljon innovaatiota ja sadan vuoden kokemus korkealuokkaisten autojen valmistuksesta, Polestar tuskin voi koskaan saavuttaa sitä.
Oli miten oli, maailma on hitaasti siirtymässä kohti sähköautoja, ja vain aika näyttää, kuka tulee olemaan voittaja. Tesla oli kaksi vuosikymmentä sitten tuntematon tuotemerkki, nyt se on markkinoiden arvokkain autofirma.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z