Polestar vs. Tesla luotettavuus – kumpi on parempi?

Polestar ja Tesla kuuluvat tällä hetkellä suhteellisen pieneen ryhmään autoyhtiöitä, jotka suunnittelevat ja valmistavat vain sähköautoja. Tämä tarkoittaa, että ne ovat vastakkain kilpailijoita, joita on syytä vertailla eri näkökulmista, kuten hinnan, toimintasäteen, käytännöllisyyden, tuotemerkin haluttavuuden ja luotettavuuden kautta.

Kaikista näistä tekijöistä tärkein on luotettavuus, sillä ilman luotettavaa autoa et voi nauttia kaikista muista eduista, joita tietty auto tarjoaa. Vertailemme tässä artikkelissa näiden kahden merkin luotettavuutta, joten lue eteenpäin, jos haluat selvittää, kumpi näistä kahdesta yrityksestä valmistaa luotettavampia autoja.

Useimmat Tesla-mallit kamppailevat luotettavuuden osalta keskimääräistä paremmasta tasosta, koska Tesla on vielä suhteellisen uusi yritys ja se käyttää valtavia summia rahaa autonomisen ajamisen osastoihin, teknologiaan ja markkinointiin.

Toisaalta Polestarin omistaa osittain Volvo, yritys, joka yleensä saa keskimääräistä parempia luotettavuustuloksia. On melko turvallista olettaa, että Polestarin mallit ovat yhtä luotettavia kuin Volvon mallit, mikä tarkoittaa, että Polestarin pitäisi olla luotettavuuden suhteen parempi yritys.

Teslan luotettavuus – Parhaimmillaan keskinkertainen

On melko outoa väittää, että niin kuuluisa yritys kuin Tesla kamppailee edelleen luotettavuuden suhteen, mutta näin on itse asiassa myös muiden samankaltaisten yritysten kohdalla. Monilla teknologiaan ja innovaatioihin keskittyvillä autofirmoilla on vaikeuksia tarjota luotettavia autoja, koska niissä on paljon ominaisuuksia, joiden vikaantumisen todennäköisyys on suurempi.

Luotettavuuden kannalta on helppoa tehdä auto, jossa on vain neljä pyörää ja ohjauspyörä, koska siinä on vähemmän asioita, jotka voivat mennä pieleen. Jos kuitenkin pakataan auto täyteen huipputeknisiä ominaisuuksia, on todennäköistä, että mahdollisia ongelmia on enemmän.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Joka tapauksessa Tesla Model 3 on luotettavuuden osalta valtava parannus Model S:ään ja Model X:ään verrattuna. Uusin Tesla Model Y ei kuitenkaan ole yhtä luotettava kuin Model 3, vaikka molemmat ovatkin enemmän tai vähemmän samoja.

Kaikissa Tesloissa on 4 vuoden pitkä/50 000 kilometrin takuu, jota voidaan laajentaa niin, että se sisältää 4 lisävuotta maksuttomia korjauksia.

Polestarin luotettavuus – parempi kuin Teslan.

Polestarilla on tällä hetkellä markkinoilla vain kaksi autoa ja tärkein, Polestar 2, vedettiin takaisin jo ennen kuin se tuli Yhdysvaltoihin. Näin on kuitenkin usein monien uudempien autojen kohdalla, eikä se välttämättä tarkoita, että auto olisi epäluotettava, varsinkin jos takaisinkutsu onnistui kuten Polestar 2:n tapauksessa.

Polestar-mallien suunnittelussa käytetään paljon Volvon varaosavarastosta peräisin olevia osia, ja Volvo vaikuttaa olevan paljon luotettavampi yritys kuin Tesla. Näin ollen on järkevää olettaa, että Polestar-mallien pitäisi olla myös parempia kuin Teslan mallit, mutta on epävarmaa sanoa, kuinka paljon.

Niin tai näin, meidän on odotettava, että markkinoille tulee lisää Polestar-malleja, ennen kuin voimme tehdä järkevämmän olettamuksen. Polestar-malleilla on tehtaalta myös 4 vuoden pitkä/50 000 kilometrin takuu, jota voi myös pidentää vastaavalla ajanjaksolla.

Huolto – ratkaiseva osa luotettavuutta

Säännöllinen huolto on välttämätöntä kaikille autoille riippumatta siitä, pidetäänkö niitä ylivertaisen luotettavina vai suorastaan epäluotettavina. Teslan ongelmana tässä on se, että se ei ole kaikkein tervetullein yritys varaosien ja itsenäisen huollon suhteen, mikä tarkoittaa, että Teslan ylläpito on kallista.

  Mitä huonoja puolia Teslassa on?

Vaikka sähköautot eivät tarvitse kovin paljon huoltoa verrattuna polttomoottoriautoihin, niiden ylläpito maksaa silti paljon rahaa. On totta, että sähköautoissa ei tapahdu läheskään yhtä paljon kulumista kuin polttomoottoriautoissa, mutta näin ei aina ole.

Polestar-mallien pitäisi maksaa ylläpidon osalta suunnilleen saman verran kuin Teslan mallien. Niin tai näin, kaikki autot tarvitsevat asianmukaista huoltoa, jos niiden halutaan olevan luotettavia. Muista siis tehdä kaikki tarvittavat huollot valmistajan suositusten mukaisesti.

UKK-osio

Miksi Teslat ovat niin haluttuja?

Teslasta on tullut markkinoiden arvokkain autoyhtiö uskomattoman lyhyessä ajassa Tesla Model 3:n julkaisun jälkeen. Kun otetaan huomioon se, että Elon Musk omistaa yrityksen ja se, miten Tesla lähestyy haasteita yrityksenä, on melko helppo vihjata, miksi Teslan autot ovat niin haluttuja kuin ne ovat.

Ne tarjoavat välähdyksen tulevaisuudesta ja niitä arvostavat lähes kaikenlaiset autonomistajat tuolla ulkona. Jos tähän yhdistetään Teslan ylivoimainen latausinfrastruktuuri ja alan johtava autonominen ajaminen, on selvää, miksi kaikki haluavat Teslan.

Pitäisikö minun ostaa sähköauto?

Sinun pitäisi ostaa sähköauto, jos pystyt hyödyntämään sähköauton alustan täysimääräisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi pystyä lataamaan autosi yön yli turvallisessa ja luotettavassa ympäristössä. sähköautot ovatkin järkevämpiä päivittäisinä työmatkaliikkujina, joten jos ajat pääasiassa kaupungilla ja haluat pienentää hiilijalanjälkeäsi, harkitse ehdottomasti sähköautoa.

  Polestar vs. BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Toisaalta, jos et ole varma, haluatko siirtyä kokonaan sähköautoihin, sinun kannattaa ensin harkita pistokehybridin ostamista, koska ne ovat täydellinen ponnahduslauta polttomoottoriautojen ja sähköautojen välillä. Sinun on ladattava niitä koko ajan, mutta sinun ei tarvitse luottaa pelkästään sähkövoimaan. Tämä antaa sinulle riittävästi joustavuutta ja osoittaa, oletko valmis sähköautoon vai et.

Onko Polestar sähköinen Volvo?

Polestar on itsenäinen yritys, joka on keskittynyt valmistamaan ylellisiä sähköautoja, mikä tarkoittaa, että se ei ole sähköinen Volvo. Polestar luotiin itsenäiseksi yritykseksi, koska se mahdollistaa sen, että he voivat rakentaa tietynlaisen brändi-imagon, joka sopii nykypäivän sähköautofilosofiaan, ja se on kestävyys ja tehokkuus.

Volvo valmistaa edelleen sähköautoja, ja he tekevät niin jatkossakin. Suunnitelmana on kuitenkin tehdä niiden sähköautoista tarpeeksi erilaisia, jotta ne voivat esittää erilaista markkinafilosofiaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z