Polttoainetaloudeltaan paras Audi

Audi A8 L plug-in-hybridi päihittää kaikki muut Audit polttoainetaloudessa, mutta sen hinta on erittäin kallis, yli 90 000 dollaria. Siksi tämän luokan voittaja on kolme kertaa halvempi Audi A3, joka on hieman vähemmän polttoainetaloudellinen 30 mpg tai 7 litraa 100 km:llä. Jos sillä ajetaan vastuullisesti maantiellä, se pääsee jopa 36 mailia gallonalla tai 6,5 litraa 100 kilometrillä.

Audi A3 Sedan on polttoainetaloudellinen.

Vaikka Audi A3:aa ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, kuten Audi A8 L plug-in-hybridi, on olemassa, puhtaasti taloudellisesti A3 sedan on parempi vaihtoehto. Syynä tähän on se, että A8 L Plug-in hybrid saattaa tarjota hämmästyttävät 54 MPG tai 5,2 litraa 100 kilometrillä, mutta se maksaa kolme kertaa enemmän kuin Audi A3 sedan.

Jos siis etsit autoa, joka saa hyvät bensamäärät, etkä aio ajaa yli miljoona kilometriä, A3 sedan on taloudellisesti viisaampi valinta. Audi A3 sedanin keskikulutus on 30 mpg eli 7 litraa sadalla kilometrillä, mikä on varsin hyvä luksus sedanille.

Audi A4:n 2,0-litrainen 4-sylinterinen moottori saa vain 1 mpg vähemmän kuin A3, joten se on myös taloudellisesti viisas valinta luksussedaniksi. Mutta A3 päihittää sen halvemmalla hankintahinnalla ja hieman paremmalla polttoainetaloudella.

Vuoden 2020 Audi A3:n moottorimuunnos, 1498 cm3, 150 hevosvoiman 4-sylinterinen bensiinimoottori, on polttoainetaloudeltaan kadehdittava, sillä sen yhdistetty polttoaineenkulutus on vaikuttava 5,6 litraa sadalla kilometrillä.

  Audi TT RS Luotettavuus

Audi A3 ostovaihtoehdot

Audi A3 on saatavana neljänä ostovaihtoehtona Sport Premium, Sport Premium Plus, S Line Premium ja S Line premium plus. Alhaisimman perushinnan ollessa 34 000 dollaria ja korkeimman 40 000 dollaria.

Etuvetoinen Sport Premium Plus -vaihtoehto löytää parhaan tasapainon polttoainetalouden, suorituskyvyn ja ominaisuuksien välillä. Ja vaikka nelisylinterinen, 184-hevosvoimainen moottori ei ole yhtä tehokas kuin S Line -moottori, sen polttoainetehokkuus on paljon parempi. Lisäksi S line Premium Plus -vaihtoehto on lähempänä Audi A4:n kuin A3:n hintaluokkaa. Miksi et siis hankkisi sen sijaan A4:ää, jos valitset S line -mallin?

Moottori ja suorituskyky

Sen lisäksi, että autoa on saatavana sekä manuaali- että automaattivaihteistolla, sitä on saatavana myös bensiini-, hybridi- ja dieselmoottorina. Sen lisäksi tämä nimenomainen manuaalimalli ei kiihdy yhtään hitaammin kuin automaattivaihteinen vastineensa. Useimmissa muissa Audeissa tämä on hyvin yleinen ongelma, josta käyttäjät raportoivat.

Hyvä esimerkki tehon, luotettavuuden ja polttoainetaloudellisuuden hyvästä yhdistelmästä on 1,5-litrainen bensiinimoottori, jonka huippunopeus on 232 km/h eli 144 mph ja 0-100 km/h noin 8 sekunnissa.

Audi A3:n sisätilat ja ominaisuudet

Audi A3:ssa on vakiona nahkaverhoilu, mutta se tarjoaa vaihtoehdoksi mustansiniset tai mustahopeat kangasverhoilut. Vakiomallissa on myös etukeskuksen käsinojat.

Vakiomallin hintaan kuuluu työkalupakki ja rengaskorjaussarja, ja lisävarusteena on mahdollista hankkia tilaa säästävä varapyörä. Mukana on myös pre sense edessä, pysäköintianturit takana, mäkilähtöavustin, kaistavahti ja vakionopeudensäädin. Ristikkäisliikenteen varoitin sen sijaan maksaa noin 700 euroa/ 850 dollaria.

  Paras Audi A4 ilmanotto

Turvallisuus

Vuoden 2020 Audi A3 on läpäissyt U.S. Newsin pistetaulukon mukaan turvallisuusluokituksen 9,3/10. Se läpäisi kaikki testit hyvillä tuloksilla ja sai ylivoimaiset tulokset etutörmäyksenestotestissä. Ainoa huono puoli, joka sillä oli testeissä, oli ajovalojen tulokset, joita pidettiin parhaimmillaan hyväksyttävinä.

Turvallisuuden osalta Audi A3:ssa on vakiona etusivuturvatyynyt, päänturvatyynyt ja vuorovaikutusturvatyynyt. Siinä on myös turvavyömuistutus, joka käyttää matkustajan läsnäolon tunnistusta myös takana. Sen sijaan takaturvatyynypaketti on maksullinen lisälaite.

Audi A3:ssa on lastenistuinten yläkiinnityslaitteet kaikilla kolmella takaistuimella. Sijainnista riippuen se on varustettu LATCH- tai ISOFIX-kiinnikkeillä 2:lle ulkopuoliselle takaistuimelle. Etuistuimen ISOFIX-lastenistuinkiinnikkeeseen on myös lisävaruste, ja se on maksuton.

UKK

Onko olemassa muita polttoainetehokkaita autoja vastaavassa hintaluokassa?

Muita Audi A3:n kanssa kilpailevia, suhteellisen taloudellisia luksussedaneita ovat Mercedes-Benzin C-luokka, joka on hieman kalliimpi, ja Volvo S60 tai Mazda 6, jotka ovat hieman edullisempia, mutta kuitenkin hyvä valinta. Toinen vaihtoehto on BMW 2-sarja. Sen lisäksi Audi A4 on hieman parempi, mutta vain hieman kalliimpi.

Onko Audi A3 kaiken kaikkiaan hyvä auto?

Audi A3 on lähtötason luksusauto. Sen hinta on suhteellisen korkea, ja siitä puuttuu joitakin ylellisiä ominaisuuksia, joita kilpailevilla merkeillä saattaa olla samaan hintaan, mutta se kompensoi sen tyylikkäällä muotoilulla, hyvällä turvallisuusluokituksella sekä tasapainoisella tehon ja polttoainetalouden tasapainolla. Sen lisäksi se on erittäin pehmeä ja miellyttävä ajaa, ja siinä on erinomainen jousitus.

  Audi Q5 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mihin alustaan Audi A3 perustuu?

Kolmannen sukupolven Audi A3 perustuu Volkswagen-konsernin MQB-alustaan, kun taas ensimmäisen ja toisen sukupolven Audi A3:t perustuivat Volkswagen-konsernin A-alustaan, jota monet muut autot, kuten Audi TT, Volkswagen Caddy ja Golf, Touran ja jopa SEAT, käyttävät.

Mikä on Audi A3:n ja Audi A4:n tärkein ero?

Tärkein ero näiden kahden Audi-mallin välillä on se, että A3 on pienempi, kompaktimpi ja siinä on vähemmän tilaa matkustajille ja lastille, kun taas A4:ssä on enemmän jalkatilaa ja pääntilaa matkustajille. Tämän lisäksi A3-mallissa on hieman parempi polttoainetaloudellisuus, koska se on kevyempi.

Kumman automerkin ylläpito maksaa vähemmän, Audin vai BMW:n?

Audi-ostokset eivät sisällä ilmaista huoltoa ostohintaan. BMW:n käyttäjät käyttivät ensimmäisten 10 vuoden aikana keskimäärin 5 500 dollaria enemmän rahaa huoltoon kuin Audin käyttäjät. Audin käyttäjät käyttävät 10 000-14 000 dollaria 10 vuoden huoltoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z