Pontiac Grand Prix Luotettavuus

GM:n Pontiac-divisioona valmisti Grand Prix’ta vuodesta 1962 vuoteen 2002 kupeena ja vuodesta 1989 vuoteen 2008 sedanina. Malli esiteltiin ensimmäisen kerran osana Pontiacin täysikokoisten autojen mallistoa mallivuonna 1962, ja sen mitat, ylellisyys ja suorituskyky vaihtelivat toistuvasti sen tuotannon aikana. Se oli takavetoinen vuoteen 1987 asti ja sen jälkeen etuvetoinen, kunnes sen valmistus lopetettiin.

Yleiskatsaus

Pontiac Grand Prix on yksi General Motorsin Pontiac-divisioonan huippuautoista. Se on varsin vankka auto, jossa on mukava ja nopea ajaa. Ajoneuvon voimanlähteenä toimii 6,4-litrainen Pontiac V8 -moottori, joka kiihdyttää Grand Prix’n noin 7,6 sekunnissa nopeudesta 0-100 noin 7,6 sekunnissa, ja sen huippunopeus on vaikuttava, 160 km/h, mikä ei ole lainkaan hullumpi, jos otetaan huomioon sen ikä ja tuotantovuodet.

Luotettavuus

Yhdistettynä ajoneuvon erinomaiseen 4-vaihteiseen automaattivaihteistoon Pontiac Grand Prix tarjoaa tasaisen, tehokkaan suorituskyvyn ja erinomaisen kulutuslukeman. Sekä sisätilat että tavaratila ovat erittäin tilavat. Erinomaisen käsiteltävyyden, lujan Magna-ohjauksen ja vahvojen ABS-jarrujen ansiosta Grand Prix on erittäin vankka ja luotettava auto. Repairpal.comin tietojen mukaan Pontiac Grand Prix’t ovat luotettavia autoja omistaa. Ne saavat luotettavuusluokituksen 4,1 tähteä viidestä.

Turvallisuus

Kolme tähteä viidestä Pontiac Grand Prix sai kolme tähteä viidestä sivutörmäysten (edessä ja takana) jälkeen, mutta autossa ei ollut sivuturvatyynyjä. Kuljettajan turvallisuudelle etutörmäystesteissä annetaan kolme tähteä ja matkustajien suojaukselle neljä tähteä.

  Parhaat käytetyt autot ensimmäiseksi autoksi

Poistotaso

Pontiacin vuoden 2008 Grand Prix’n odotetaan poistuvan 4 % seuraavien viiden vuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että sen arvo laskee noin 180 dollaria kyseisenä aikana. Pontiac ei kuitenkaan ole enää tuotemerkki, joten sen ajoneuvot heikkenevät melko nopeasti lähivuosina.

Huolto ja korjaus

Pontiac Grand Prix’n huolto- ja korjauskustannusten arvioidaan olevan keskimäärin 95-22264 dollaria. Pontiac Grand Prix -öljynvaihto maksaa keskimäärin 104 dollaria, joka sisältää 33 dollaria osia ja 71 dollaria työtä. Hinnat voivat kuitenkin vaihdella paikkakunnittain.

FAQ

Onko Pontiac Grand Prix etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Grand Prix on etuvetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Pontiac Grand Prix’ssa on?

Grand Prix on 5-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Mid-Size

Kuinka paljon hevosvoimia Pontiac Grand Prix’ssä on ja onko siinä turbo?

Grand Prix’n teho on 303 hevosvoimaa ja vääntömomentti 323 lb-ft. Moottori on V8-kaasumoottori, jonka iskutilavuus on 5,3 l/ Polttoainejärjestelmä on SFI.

Kuinka suuri on Pontiac Grand Prix’n tavaratila?

16,0 kuutiometriä ( 0,453 m3 ).

Minkälaiset pyörät siinä on?

Pontiac Grand Prix’ssa on 18 x 8 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 18 x 7 tuuman alumiiniset takavanteet.

Kuinka monta kilometriä Grand Prix kestää?

Pontiac Grand Prix kestää tyypillisesti noin 230 000 kilometriä. Tämä antaa sille 17 vuoden elinajanodotteen. Se ajaa keskimäärin 13 500 kilometriä vuodessa. Repairpal.comin mukaan Grand Prix -autot ovat luotettavia. Tämän auton luotettavuusluokitus on 4,1/5 tähteä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z